Reklama

Reklama

V marci 2005 utečie Brian Nichols (David Oyelowo) priamo z pojednávania jeho prípadu znásilnenia. Zastrelí pritom sudcu a niekoľko ďalších ľudí zo súdu. Pátra po ňom celé mesto a on sa zúfalo snaží nadviazať kontakt so svojím novorodeným synom. Vtrhne k slobodnej matke Ashley Smithovej (Kate Mara), ktorá sa lieči z drogovej závislosti a drží ju v jej vlastnom byte ako rukojemníka. Ashley hľadá radu v inšpiratívnom bestselleri "Prečo sme vôbec tu?" Od spisovateľa Ricka Warrena. Kým Ashley číta z knihy nahlas, ona i jej potenciálny vrah sa dostávajú na križovatku zúfalstva, smrti a nádeje. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer

Recenzie (27)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Kdyby na konci nebyla informace, že je to podle skutečné události, klidně bych to považoval i za docela dobrý snímek, respektive bych mu dal ještě vyšší hodnocení. Ale v tomhle případě jdu spíše pod průměr, protože tvůrcům se podařilo jen obsadit dobře herce a nechat je hrát dobře. Jinak ale film nic zvláštního nepřinese. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Kate Mara mala v tomto filme šancu ukázať, že si vie zvoliť aj lepšie filmy, v ktorých by sa nám chcela predstaviť než Fant4stic. Podarilo sa to? Ja si osobne myslím, že áno, ale to je len môj názor a nie som si istý, či ho bude aj svet zdieľať. Je ťažké spracovať takúto tému, aby to fungovalo a človek nemal pocit manipulácie alebo kresťanských poučení, ktoré ho môžu čoskoro frustrovat. A hoci to tu je, na druhú stranu je napätie celkom opodstatnené. Čo osobne sa mi páčilo bola scénka, kde Brian ušiel z väzenia. Veľmi dobre spracované, akčné, nápadité a funguje to skvele. Škoda, že to je jediný akčný moment filmu, ktorý uvidíme. Budovanie dôvery medzi Ashley a Brianom je tiež dobre spracované a má svoje silné momenty. Dokonca musím povedať, že obaja sa mi páčili ako hlavné postavy filmu a mali určitú hĺbku. Je tam ale cítiť tá manipulácia, ktorá vytvára momenty, aby sme s nimi sympatizovali občas nasilu? Žiaľ áno. Kniha, ktorú Ashley dostane je plná božích rád, ktoré môžu otráviť. Úvodná scénka sa odohráva vo flashbackoch, aby sme videli ako Ashley miluje svoju dceru a rovnako aj keď sa Brian pozerá celý čas na svojho syna, o ktorom nevedel. Toto osobne nemám rád, lebo to buduje miestami emócie nasilu. Ale na druhú stranu vedie Ashley s Brianom pár dobrých dialógov, ktoré sa mi páčia a film má aj dobré momenty, ktoré podľa mňa prevyšujú tie zlé. Myslím si, že keď si film pozriete raz, tak nič nestratíte. Nie je to úplne super, ale za pozretie stojí. Hodnotenie: B- ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Úplne nevýrazná dráma podľa skutočnej udalosti s veľmi jemnými prvkami thrilleru (nenechajte sa zlákať mylným plagátom, kde jedna z postáv drží zbraň!) a mdlým televíznym lookom. Odhliadnuc od toho, že ten skutočný príbeh nie je ktovieako zaujímavý, podobný typ filmu, ktorý sa po väčšinu času sústredí na dve postavy zatvorené v jednom dome chce zručného režiséra, ktorý dokáže na takto obmedzenom priestore vyvolať dusnú atmosféru. Pri Captive je vám však osud hlavnej hrdinky absolútne ukradnutý, nepomáha tomu ani fakt, že sa jedná o nezodpovednú zdrogovanú hus, celé to takmer nijako negraduje a tie reči o Bohu a viere tomu fakt nepomáhajú. V Captive tak nefunguje takmer nič, nie je to dramatické, nie je to napínavé, nemá to dobrý scenár a ani samotný skutočný príbeh nie je tak zaujímavý, aby stál za sfilmovanie. Vôbec sa nečudujem, že kritici zo zámoria ten film totálne odrovnali. Kate Mara by si do budúcna mala vyberať lepšie úlohy, pretože mať v jeden rok na rováši Fant-four-stic a toto sa rovná takmer kariérnej samovražde. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Svobodná mladá matka a vdova v jedné osobě, zápasící s drogovou závislostí, je ve vlastním domě rukojmím uprchlého vězně. Snímek přináší drama ve zcela reálné podobě, tedy bez hrdinství a nabuzených policistů. Nuda, že? Snímek je natočený podle skutečné události z roku 2005, která se odehrála v Atlantě, na základě výpovědi právě touto událostí postižené ženy, jejichž skutečnou podobu tradičně máme možnost vidět na konci snímku. Ponurý thriller tak nějak kondenzuje drama osudu dvou outsiderů, kteří nakonec najdou cestu k bohu a stanou se lepšími lidmi. Takže, suma sumárum, svým vyzněním se v podstatě jedná o křesťanský a zcela naivní film, který mezi ateisty svoji atmosférou těžko najde nějaké příznivce. Snímek neobsahuje adrenalinové akce a násilí, žánrové napětí a nějaké soucítění s objetí. Každopádně je právě autenticita přizpůsobena výkonům, takže to ve finále vyznívá tak, jak to vyznívá. Žádné triky, žádné psychologické bláboly, žádné nadměrné akce. Snímek tak přináší předvídavost, nezáživnost a pro mnohé divácký nezájem. Za shlédnutí však právě kvůli tomu stojí, neboť jak bylo výše zmíněno, z příběhu číší životní událost tak jak je, byť s náboženským pohledem. Nakonec, kdo by v takové situaci oporu v Bohu nehledal. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vraj natočené podľa skutočného príbehu, no spracované dosťchabo. Pointa ostala niekde vo vzduchoprázdne. Celý film robia z trestanca v podstate dobrého človeka, ktorý možno ani neurobil, za čo je odsúdený, a potom na konci z reálnych záberov urobia z neho najväčšieho vraha. Oprah Winfrey na konci mi pomohla dať nízke hodnotenie. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (1)

  • Příběh je založen na skutečné události, kdy Brian Nichols zavraždil 4 lidi při soudním jednání a při útěku před spravedlností (soudce, soudní zapisovatelku, seržanta a agenta). Nakonec se při útěku zmocnil rukojmí Ashley Smith, kterou držel 7 hodin než ji pustil a ona uvědomila policii. Poté ho jednotka SWAT zadržela. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama