Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (355)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Pátou kolonou požíračů horkých psů v jejich tažení za světovládou je jejich zasraná, pokřivená pseudokultura, kterou pod heslem "Co nedobudeš, zdegeneruj!" úspěšně exportují do celého světa. Spěje to k tomu, že nakonec nezbude nic, než banda na hamburgerech vypěstovaných, agresivních vyžraných trosek visící na sociální síti, která běží na monopolním operačním systému, bombardovaná podprahovými reklamami na čističe hajzlů, vložky, sajrajty na posílení erekce a prostatického Vašuta. A pokud se budete potřebovat odreagovat od toho milého, sociálního shonu, můžete to vždycky hodit do lišty a odskočit si brutálně vyvraždit pár stařenek, vdov a sirotků v nějakém tom Géteáčku nebo si prostě jen tak vyhonit s tou virtuální krasavicí, co ukazuje 24/7 kundu na Skajpu. Takže se buď přizpůsobíte nebo nebudete mít jinou možnost, než si v nějakém tom e-shopu pořídit Kalashnikova a vyjít si prostě "mezi lidi". Zedovo angažované memento, zdající se teď dohnané ad absurdum, se může za pár let změnit v nemilé reality show. Tak doufám, že se Mexiko a Kanada konečně domluví na nějaké té vyhlazovací invazi. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Svým způsobem pokračování Volného pádu, ale doba se posunula a tak konzumní způsob života a společenské neduhy mají jinou podobu, než před 20ti lety. Ovšem stejně jako jsem dokázal pochopit Douglase, tak jsem sympatizoval s Frankem a Roxy. Nesčetněkrát jsem měl chuť vystřílet všechny ty Vyvolený, Petry Novotný a Babicu z obrazovky a God Bless America mi tak trošku splnilo můj sen. Pravda - něco tomu maličko chybělo, něco, co nedokážu pojmenovat, ale přesto je to v záplavě romantických komedií víc než příjemný svěží vítr. 85% ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

3,5*/5 Zaujímavý film zaslúžene označovaný ako kontroverzný. Goldhwait (Zed z Policajnej Akadémie:))) je nesporne zručný režisér aj scenárista, tentokrát si zobral na mušku tému, ktorá si zaslúži byť analyzovaná, diskutovaná a hlavne riešená (niekedy aj radikálne). Goldhwait je nasraný a cez svoje filmové alter ego a svoju projekciu ukazuje svoje riešenia, je cynický, ironický a čiernočierne "humorný", politická korektnosť tu schytáva facky, priam guľky z AK - 47ky. Má svoj názor na krajinu, ktorá je fake až hrôza, tak isto ako ľudí, TV, médiá..všetko. Taký silný a trefný úvod ako v tomto filme som už dlho nevidel, bohužial postupom času sa film tak trochu stáva tým, čo sám kritizuje a ide bohužiaľ aj proti sebe. Nech hodí kameňom ten, čo by niekedy v mysli neriešil situáciu podobne (hoci asi nie tak radikálne) ako hlavný anti- hrdina, na druhej stranej strane pri množiacich sa správach z USA, kde týpek vystrielal svojich kolegov alebo polku kina, tak ma až mrazí. Možno aj oni cítili potrebu vyjadriť kritiku ľuďom a spoločnosti v mene dobra. V úvode som si myslel že pozerám ďalší Falling Down alebo alternatívu môjho top 5 filmu Day of the Wacko, bohužiaľ ten zámer a myšlienka nevypálila tak, ako som myslel. Každopádne odporúčam púšťať tento film ako zrkadlo našej pokrivenej a stále extrémnejšej spoločnosti...a aj tak väčšina ľudí si po tomto filme pozrie ďalší diel ich obľúbenej reality show, ktoré vysiela každá televízia. God is in the TV... ()

BigDeal 

všetky recenzie používateľa

Veľmi som sa tešil na tento satirický kúsok, ale musím sa priznať, neužil som si ho tak, ako som dúfal, že si užijem. Na začiatku je síce výborne zhrnuté všetko, čo (aj podľa môjho názoru) robí zo života v tejto úchvatnej spoločnosti peklo na Zemi, no akonáhle príde na zabíjanie, nie je to tak zábavné, ako by to mohlo byť. Chyba je v tom, že film je točený ako vážna indie dráma, čo síce pridáva body k dobru v dialógoch medzi hlavnou dvojkou, no zo zabíjania kreténov robí namiesto želanej zvrátenej fantázie často len obyčajné zabíjanie. Absurdnosť a pointa však z filmu kričí jasne i napriek tomu, no ak by som si mal všetko maximálne vychutnať, musel by sa film uberať trochu iným smerom. ()

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Goldthwait mě překvapil už svým minulým filmem, kdy jsem se divil, že ten uřvaný šílenec z policejní akademie dokáže natočit něco tak černého a zároveň hlubokomyslného. God bless America má parádní námět a trailer byl prakticky dokonalý, vtipný. Ale bohužel se na kvalitu World's Greatest Dad ani traileru nepodařilo navázat. 65% ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (5)

  • Masový vrah, o ktorom sa Frank (Joel Murray) dopočuje v televízii, je Charles Whitman, ktorý v roku 1966 vystúpil na vežu v priestoroch Texaskej univerzity v Austine a zastrelil 16 ľudí, a ďalších 32 zranil. Po čine spáchal samovraždu a v liste na rozlúčku žiadal lekárov o pitvu svojho mozgu. Lekársky tím skutočne našiel zhubný nádor v hlave, ktorý mu tlačil na mozog. Tú istú diagnózu si vypočuje od lekára vo filme aj hlavný hrdina. O Whitmanovom besnení pojednáva film Smrtící věž (1975) s Kurtom Russellom v role vraha. (BlackTom)
  • Kniha, kterou Frank (Joel Murray) půjčuje recepční, je "Pride and Prejudice and Zombies" od Jane Austenové a Setha Grahama-Smitha. (DJDVD)

Reklama

Reklama