Reklama

Reklama

MINDHUNTER: Lovci myšlenek

(seriál)
  • USA Mindhunter
Trailer 2
USA, (2017–2019), 17 h 1 min (Minutáž: 34–74 min)

Tvorcovia:

Joe Penhall

Predloha:

Mark Olshaker (kniha), John Douglas (kniha)

Hudba:

Jason Hill

Hrajú:

Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv, Stacey Roca, Hannah Gross, Joe Tuttle, Cotter Smith, Albert Jones, Lauren Glazier, Michael Cerveris, June Carryl (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(19)

Obsahy(1)

S oběma hlavními hrdiny, agenty FBI, se vracíme v čase do roku 1979. Společně s mladým agentem Holdenem Fordem (Jonathan Groff) a jeho zkušeným kolegou Billim Tenchem (Holt McCallany) se podíváme nejen do věznice, kde jsou vězněni ti nejhorší a nejbrutálnější sérioví vrazi, ale především do jejich hlav – s cílem dopadnout ty násilníky, kteří stále běhají po svobodě. (geklon)

(viac)

Recenzie používateľa classic k tomuto seriálu (4)

Epizoda 1 (2017) (S01E01) 

Začal som pozerať nový, kriminálny seriál MINDHUNTER ( tento názov by sa dal ľahko preložiť, ako “Myseľ Lovca” ) , pričom sa musím priznať, že ma seriály vo všeobecnosti, bohvieako neinteresujú, nezaujímajú, netrápia, pretože vskutku nepotrebujem vidieť všetky série Game of Thrones a cetera. Len nedávno som upieral zrak na mysterióznu, menšiu, osem epizódnu, celkom teda aj zaujímavú vec - 11.22.63, ktorú som po dokončení ohodnotil, ako zlatý, priemerný stred. A škoda toho, lebo tu panoval sprvoti tvorivý potenciál, ktorý sa začal pomaličky vytrácať. Preto som sa rozhodol, že nabudúce si vyberiem trochu viac starostlivejšie, do čoho sa pustím, ak sa pustím. Prilákala ma tentokrát značka, spočívajúca v jej MENE : / DAVID FINCHER patrí medzi mojich obľúbených režisérov, i keď ho doteraz nemám uvedeného v rebríčku TOP 10. Práve toto mi automaticky vysvetlilo, že tu mám právom očakávať, čosi naprosto fascinujúce, čo sa zaoberá témou, ktorú má tento tvorca, už skrátka v malíčku. Riešiť všelijakých beštiálnych VRAHOV, nie je nič, čo by bolo pre neho španielskou dedinou. Je to mix kultového thrilleru Se7en, kde už úvodné titulky sa naschvál podobajú práve tomuto napínavému filmu s Bradom Pittom a Morganom Freemanom ( takmer sú úvodné titulky podobné, ako vajce vajcu ), a ako druhý prvok by som uviedol legendárny ZODIAC, to znamená, že seriál je dobovým, RETRO štýlom, presne v tomto duchu, ale o dekádu starší, keď sa premietal strhujúci film - PSIE POPOLUDNIE, a áno, pozerajú ho tieto postavy, kde sa zaskvel excelentný AL PACINO. Je mi predstavovaný akýsi inštruktor a vyjednávač v jednej osobe, HOLDEN FORD, ktorého si môžem kľudne priradiť, zaradiť k Federal Bureau of Investigation. Zoznámi sa s iným detektívom Billom Tenchom, kde jeho herecký predstaviteľ, Holt McCallany, sa dobre pozná s tvorcom Davidom Fincherom. Chodia okolo horúcej kaše, a už veľa nechýba, aby boli zoči - voči, akémusi ľudskému monštru, ktoré sa také ale nenarodí, to sa v ňom postupne vytvára, pestuje...? ! Môže za to prostredie, v ktorom vyrastá... ? Napríklad, pozrite sa na Charlesa Mansona, a jeho šialenú sektu, s podtitulom : “FAMILY” , konečne už zomrel, ale tieto postavy, by ani na sekundu nezaváhali, a na mieste by mu venovali peknú guľku do čela s hákovým krížom, a toto inak šľachetné gesto, by mali úplne na háku, na saláme, v paži. Nemali by žiadne výčitky svedomia... Zasadenie deja do druhej polovice 70. rokov, 20. storočia, robí seriál sám o sebe, veľmi a viac = iniciatívnym, činorodým, aktívnym, čulým... Som zvedavý na nasledujúce epizódy, ktoré sa už určite viac intenzívnejšie zahryznú do mysle lovca, ak sa to vôbec dá ? Ak máte v obľube Davida Finchera, t. j. jeho filmy : Sedem a Zodiac, tak ste 100 % vítaní, je to na vlas podobné týmto, už kultovým veciam, ktoré opäť a účinne ožívajú... ()

Epizoda 2 (2017) (S01E02) 

„Prax, prax a ešte raz prax, i samotná škola je ti na hovno, ak ju nemáš. Na vyučovaní ti natlačia kaleráby do hlavy, a keď príde na lámanie chleba, si totálne v riti” ! Najprv jeden z dvojice frekventovaných agentov F.B.I. , Holden Ford pôjde do nebezpečnej väznice na „kus reči” s Edmundom Kemperom, ktorého vražedné sklony sa začali prejavovať v pred / pubertálnom veku, keď ho vlastná mamka sústavne ponižovala, a tak sa dalo zrejme očakávať, že sa z neho vykľuje - sériový vrah študentiek, ktorý vo všeobecnosti nenávidí ženské plemeno...? Druhý z kolegov, Bill Tench o tom sprvoti nechce ani počuť, čiže vo chvíľach voľna radšej volí hranie golfu, až po ich „turné” po spojených štátoch, sa necháva zlanáriť i on, a tak aspoň obaja zisťujú, že poznať potenciálneho psychopata, nie je úplne od veci, však ? Spomínate ešte, keď Clarice Starling navštevovala Dr. Hannibala “KANIBALA” Lectera v legendárnom Mlčaní Jahniat, tak to je jedna z inšpirácii, ktoré sú k dispozícii + poznať tvorbu Davida Finchera, je namieste, pretože sú tu taktiež ďalšie indície z jeho filmov, ktorým sa venoval na režisérskej stoličke... Strihač Kirk Baxter patrí medzi dvorných spolupracovníkov Davida Finchera, veď je ovenčený dvomi oscarmi - pre najlepší strih, práve z jeho dielne. Renomovanou, výkonnou producentkou je na počudovanie sa, Charlize Theron, tak aj to vnímam, ako pozitívny aspekt. Postavy, t. j. AGENTI sa ku koncu epizódy poberú smerom do suterénu, kde budú mať špeciálne, vyhradený čas, určený na štúdium všelijakých indivíduí, inak ich šéf, sprvoti z tejto myšlienky, nebol vôbec nadšený, až následne sa nechal od nich, lepšie povedané od neho ( od Billa ) - singulár, jednotné číslo, presvedčiť... Dúfam, že nabudúce dám za päť hviezdičiek ? Potenciál by tu bol. ()

Epizoda 3 (2017) (S01E03) 

„Vážení a milí, všelijakí PSYCHOPATI a SOCIOPATI, majte sa vy všetci na velikánskom pozore, pred “uhrančivými detektívmi” : Holdenom Fordom a Billom Tenchom, ktorých jeden z kolegov pomenoval takto : „MODERNÍ SHERLOCK HOLMES a doktor WATSON” . SIR CONAN DOYLE by mal z tohto určite veľkú radosť, ako aj ja, ktorého to začalo poriadne interesovať. ()

Epizoda 4 (2017) (S01E04) 

„ “Chlapík” - MONTE RISSELL. Falls Church, Virginia. Odsúdili ho pred pár týždňami. Päť obetí, všetky ženy, znásilnené a zavraždené. Spôsob ? Prvá a posledná obeť bola zbitá a utopená. Prostredné tri dobodané” . Na úvod som zacitoval dve hlavné postavy, t. j. Holdena Forda a Billa Tencha, a dôkladnú analýzu pred vstupom na pôdu všelijakých, brutálnych vrahov, zo super populárneho kriminálneho seriálu MINDHUNTER, ktorý je odbornou verejnosťou považovaný za nesmierne vydarený, jeden z najlepších, ak nie 100 % najlepších pre kalendárny rok 2017 ! ?. Ak vám nevadia takéto ostré slová z úst protagonistov, ale i antagonistov, pretože tu sa taktiež chodí na „návštevy” ku zvyčajným podozrivým, ktorých skúmajú pod mikroskopom, a zisťujú, prečo vlastne činia skutky, ktoré sa už nikdy nedajú odčiniť, tak nech sa páči, ste vítaní, usalašte sa do kresiel, a užívajte si absolútne strhujúcu záležitosť, ktorá ale nie je pre všetkých. Pôsobí nadmieru realisticky a civilne, akoby som bol v polovici 70. rokoch v spojených štátoch. Občas sa z dobre rozohranej partie, odbočí úplne od veci, ale ani „fabrický komín” z pohľadu Billa, mi nijako neprekáža, pasuje a hodí sa. Skutočne sa jedná o čosi atypické, čo tu síce stále je, v trochu iných podobách, ale v takejto forme ? Tak, to nemajú žiadnu konkurenciu. Pochlapili sa. ()

Súvisiace novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (viac)

David Fincher dotočil svůj nový film

David Fincher dotočil svůj nový film

31.03.2022

Tradičně si režisér David Fincher (Sedm, Zodiac) mezi svými filmy nechává pár let rozestup, oblíbený tvůrce teď ale naštěstí fanoušky na svůj další projekt po poněkud úzce zaměřeném Mankovi nenechá… (viac)

David Fincher odhalil nový projekt

David Fincher odhalil nový projekt

14.10.2021

Tajemný tweet stránky Netflix Film tento týden nalákal filmové fanoušky na nové oznámení od režiséra Davida Finchera (Sedm, Zmizelá). Spekulovalo se o třetí řadě Mindhuntera, případně filmovém… (viac)

Reklama

Reklama