Reklama

Reklama

Winnetou

(seriál)
  • Česko Vinnetou (viac)
Trailer

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Mladý nemecký inžinier menom Karl May, pricestuje do Ameriky, s cieľom pomôcť neskrotenému americkému západu v rozvoji a výstavbe. Do krajiny sa okamžite zamiluje a chce byť pre ňu užitočný. Čoskoro zistí, že okrem takých ako on, pricestovalo do tejto krajiny aj veľa ziskuchtivých neprajníkov a uvedomuje si, že ich nenásytnosť a neúcta k nej, narúša životy pôvodných obyvateľov, ktorí v nej žijú. Karlovou prácou je preskúmať pozemok, ktorý patrí indiánskemu kmeňu Apačov. Na svojom prvom výjazde do prérie sa zraní a je zajatý synom náčelníka Apačov, Winnetouom. Karla vylieči Winnetouova krásna sestra Nšo Či a dvaja mladí ľudia sa do seba zamilujú. Karl sa vydá na dlhú a náročnú cestu uzmierovania Apačov a „Bielych", ale tí medzi sebou zvádzajú stále intenzívnejšie boje. Pre Karlovu lojalitu a oddanosť mu Apačovia udelia čestný titul „Old Shatterhand" a mladý náčelník Apačov mu prisľúbi, že jeho trvalým úsilím bude udržiavať mier medzi Indiánmi a Bielymi. Každý vydobytý mier a každé dobrodružstvo prehĺbi puto priateľstva medzi Old Shatterhandom a Winnetouom. (STV)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (187)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

1. DIEL: nove spracovanie pôvodnym filmom hanbu nerobi, ale ani to nie je nicim uchvatne. Na TV pomery je technicka stranka kvalitna a lokacie su nadherne. Akcia je tuctova a chybala mi tu nejaka pamätna scena. Nova verzia postrada humor a tu klasicku naivnu atmosferu, ktora je pre pôvodne verzie typicka. Tento aspekt v novej verzii odstranili a nicim ho nenadhradili. Stylom sa film priblizuje k realnejsiemu vykresleniu vyvrazdovania indianov podobne ako to bolo vo filme Tanec s vlkmi. Ale kvalitou ma k nemu velmi daleko. Takze vysledok nie je ani poriadne dramaticky a ani naivne zabavny. Je taky neutralny a fadny. Co sa tyka hereckeho obsadenia, tak Old Shatterhand sa celkom vydaril. Je podany ako naivny idealista, ale ked dôjde na akciu, tak sa vie o seba postarat. Ovela horsie dopadol Vinnetou. Je podany ako obycajny divoch a ziadne sympatie vo mne nevyvolal. Keby v prvom diely zomrel, tak by mi to vôbec nevadilo. Na pôvodnu dvojku sa tato nova zostava vôbec nechyta. Chemia medzi nimi nie je ziadna. Zaporak je taky prvoplanovy parchant a kazda scena s nim pôsobila otravne. Nevedel som sa dockat kedy chcipne, aby sa uz v dalsich scenach neobjavil. Z ostatnych postav zaujme uz len Sam Hawkins, ktory sa postara aspon o 1-2 humorne hlasky. Hudba mi pripadala nevyrazna. Vysledok je teda tuctovy priemer a ani nemam prilis chut sledovat dalsie diely. 5/10. 2. DIEL spracovava najznamejsi pribeh o poklade na striebornom jazere. A aj ked tento diel obsahuje viac humoru, tak ja som sa strasne nudil a na pôvodny film sa to ani zdaleka nechyta. Najdivnejsie na mna pôsobil nahly prerod drsneho nesympatickeho Vinnetua na zabavneho hlaskara a verneho suputnika Old Shatterhanda, ktoreho neustale nazyva bratom. 4/10 a na treti diel kaslem. Pre mna je toto zbytocna seria. ()

tahit 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vinnetou se vrátil, ale faktem zůstává, že strunu nostalgie nerozechvěje. Co naplat. Nezbývá tedy než s trochou lítosti konstatovat, kdeže loňské sněhy jsou. Konzumní Vinnetou už na první pohled působí méně uhlazeným dojmem a snad divočeji, nicméně mám pocit, že Brice mu propůjčil mnohem noblesnější zjev a jemnější úsměv. Rovněž blonďák s modrýma očima, postrádá tah na branku ve srovnání s mužným Barkerem, přestože se snaží, seč mu síly stačí. Nelze tedy hovořit o tom, že by mě to nadchlo. Půvab romantických časů stříbrného plátna se tentokrát nekonal. Možná také proto, že dnes už to jenom je nostalgická vzpomínka, přikrášlena léty. Protože režisér Harald Reinl dal zjevně do příběhů větší srdce. Začnu tím, že filmové příběhy s Vinnetouem a Old Shatterhandem patří k nejkrásnějším zážitkům, neboť mimo jiné byla tam i fajn krajina. Připomínám alespoň známé skutečnosti. Hučící vodopády, blankytně modré nebe, azurová jezera. Navíc u toho příjemně utíkal čas. Příhodná hudba Marina Böttchera dokonale podkreslovala už tak báječnou atmosféru. Původní filmový Vinnetou měl ovšem ještě jednu nespornou výhodu, která se jmenovala Pierre Brice a Lex Barker. Odpočívej v pokoji ve věčných lovištích, Vinnetou. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Moje tušenie sa naplnilo, nový televízny projekt o legendárnom hrdinovi sa nesie v realistickom šate, očistenom od zbytočného zromantizovaného nánosu, akoby vzišiel z pera Jacka Londona. Predpokladám, že aj predstava Karla Maya bola podobná. Snímok uznávaného režiséra Philippa Stölzla je ponurejší, špinavší, realistickejší a platí to nielen o kostýmoch ale aj o častom až nadmernom používaní indiánskej reči ( podporené titulkami ). Chyba však nastáva pri samotnom scenári, ktorý síce odráža spomínané veci, ale príbehovo je tápajúci, mnohokrát zbytočne naťahujúci scény 3.diel alebo schizofrenicky stratený medzi žánrami 2.diel. Najlepší dojem mám z prvého dielu, ktorý spĺňa divácke očakávania a ako-tak sa vyvaruje spomínaných prehreškov. Príjemnou nostalgiou vyvolávali hudobné motívy Martina Böttchera, škoda len, že mnohokrát nemali správnu intenzitu, skor posobili ako málo počuteľný podmaz. Obsadenie pokrvných bratov sa podarilo, albánsky Winnetou ( Nik Xhelilaj ) je fyzicky v poriadku, len ho treba doučiť remeslu. Príjemným prekvapením je nemecký Old Shatterhand ( Wotan Wilke Möhring ), ktorý vniesol do postavy civilnosť a zbavil ho puncu nadpozemského hrdinu. Ostatné postavy budili zmiešané pocity od príjemnej mexickej Nšo-či (Iazua Larios ), epizódky starého Santera ( Mario Adorf ), po rozpačitého okatého Sama Hawkinsa (Milan Peschel ). Najočakávanejší televízny filmový projekt roka je v celkovom vyznení nie príliš úspešným krokom oživiť starú slávu mayoviek a navzdory pozitívnej absencie glorifikácie hrdinov má mnoho neduhov. ()

rakovnik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Moderní poměrně realistický western doplácí nejvíce na pojmenování. Vinnetou na plné čáře prohrál se svým romantickým předchůdcem. Bohužel ale prohrál kupodivu i v rovině akční, kterou tvůrci trestuhodně šetřili. Mně se nové pojetí líbilo, ale rozhodně mám raději tu romantickou verzi s pravými filmovými hrdiny, ke kterým si divák může vytvořit pevné pouto. ()

classic odpad!

všetky recenzie používateľa

Winnetou v roku 2016, je extrémne vytrénovaný, ktorý chodí pravidelne do fitnes centra, kde zdvíha ťažké činky, skrátka bez posilňovne, si nedokáže predstaviť svoju existenciu, vlastne všetci Apači, červenokožci, sú klasickými návštevníkmi fitka. Vďaka svojim svalom, môžu obstáť v „náročných dobrodružstvách” , ktoré neradno podceňovať, lebo v nich majú „komplikovaných nepriateľov” , ako je mexický bandita Loko, prezentujúci sa v druhej časti, ktorá je ešte o stupeň horšia, ako prvá ! Ja mám taký dojem, že nemeckí tvorcovia, isto prebudili z hrobu pôvodných hercov, t. j - Pierreho Bricea, ktorý sa tam musí v truhle neustále obracať z toho, ako to tí idioti domrvili, a pre zmenu, Lex Barker, tak jeho kosti povyskakovali spod zeme !!! Ako z ich strany, tak aj z mojej, ide o maximálnu nechuť, voči tejto paródii na Winnetoua ! Režisér Stölzl musí byť isto retardovaný, z pomocnej školy, keď si naivne myslí, že vzdáva hold pôvodnému filmu ! Toto je tak hnusný remake, že horší, ani snáď, nie je ? Až takmer nestráviteľný film, na ktorý sa nedá absolútne pozerať. Filmový gýč, ešte lepšie povedané, totálny brak, s ktorým by som sa vôbec nechvastal, že čo idem vysielať 24 hodín po premiére !!! Ak si niekto myslí, že toto je určitá kvalita, musí byť vrecom šibnutý, padnutý na hlavu, ako všetci pacienti v RTVS, ktorí sú na to patrične hrdí ! A čerešnička na torte, je obsah audiokomentára vo filme, ktorý výsledné pocity stále, a neustále zhoršuje ! Totálny IDIOTIZMUS ! Normálna filmová mučiareň ! Cítil som sa, ako na stredovekej tortúre ! Veľmi pekne vám za to ďakujem !!! Banda impotentných idiotov, na čele s Albáncom Nikom Xhelilajom, ktorý sa trochu podobá na Bricea, ale inak, je to iba svalnatý pako, s nulovým hereckým talentom. Preboha, ktorý debil napísal ten scenár ? To aj deti z materskej škôlky, by vymysleli lepšie texty !!! Viac by toho tento chuj, už asi nezvládol ? Wotan Wilke Möhring, ako Shatterhand, to je rovnaká, chorá úroveň ! Obsadenie vo filme, sa rovná bezmocnému experimentovaniu, keď absolútne nikto netuší, čo má robiť, aby to nevyznievalo na smiech, čo sa im, bohužiaľ, nedarí ! Najradšej by som sa na to celé vysral, lebo je to taká hnusná, hnojová, močová pachuť, z ktorej sa mi chce strašne zvracať ! Absolútny filmový ODPAD všetkých čias, prezentovaný na slovenskej verejnoprávnej televízii, vážení, len tak ďalej... Zvrátenosť ! ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (7)

  • Herec Mario Adorf (Santer Senior) hrál i v původním filmu Vinnetou (1963), a to postavu Fredericka Santera. (J009)
  • Remake se natáčel v Chorvatsku jako púvodní verze. (Yardak)
  • Jazyk Apačů použitý ve filmu je lakotština, nikoliv žádné nářečí příbuzné apačštině. (ČSFD)

Reklama

Reklama