Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
Trailer 2
Dráma / Mysteriózny / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrajú:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa Astaroth12 k tomuto seriálu (8)

Grimm (2011) 

Prvom rade, dúfam, že tí čo dali tomuto filmu odpad alebo nízke hodnotenie, tak videli aspoň nejaké serie. Lebo dajú sa hodnotiť aj samotne epizódy, ale keď nedopozerám väčšiu časť seriálu, tak by ma ani nenapadlo hodnotiť cely seriál, ale to som ja, nie ostatní. Po prvých častiach má seriál tiež nejako nechytil, ale vydržal som a naozaj sa rozbehol a  žiadnej epizóde som nedal menej ako 4*. Každá séria je iná a preto celkom originálna. Vždy je tu nejaký príbeh a do toho sú tu jednotlivé epizódne záblesky skoro vždy s vynikajúcimi maskami. Najlepšou postavou je Monroe a na začiatku ma ani nenapadlo, že tato postava bude v seriály tak dôležitá. Zaujímavými postavami boli aj Juliette a Adalinde, tie si krásne vymieňali úlohy. A to Adalind som nemal rad, ale v posledných sériách prišla celkom pozitívna zmena. A najlepšou vedľajšou postavou bol Meisner, len škoda, že tam nemal viacej priestoru. Tak lúčim sa s ďalším fajn seriálom, tu som skončil, ale zato inde začnem... ()

Season 1 (2011) (S01) 

Po seriáli hrozba z temnoty som potreboval aspoň nachvíľu zaplniť prázdne miesto, po tom vynikajúcom seriály. Ale, nečakal som, že po prvej sérii budem chcieť vidieť i ďalšie, ale zatial ma seriál bavil a tak pôjdem určite ďalej. Je trocha iný, aký som čakal a aj dejovo je dosť odlišný od tých, ktoré som už videl. Je tu veľa originálnych zrudičiek i do cela prepracovaných zvratov. Seriál zatial parádne odsýpa a dúfam, že mu takéto tempo vydrží čo najdlhšie. Herci sú ukážkoví, či sa jedna o hlavné alebo len vedľajšie postavy. Zatial len za silne 4*, ale dúfam, že tú 1* ešte nejakej sérii pridám. ()

Season 2 (2012) (S02) 

Tak táto séria sa mi páčila ešte o niečo viacej. Nielenže tu bolo veľa zaujímavých monštier, ale i príbehovo sa to niekde aj posunulo. Aj keď je to len za silné 4*, ale dúfam, že niektorá z ďalších sérii to prelomí a pôjdem i na to najvyššie, myslím si, že by si to seriál už aj zaslúžil. ()

Season of the Hexenbiest (2012) (S02E12) 

Už tú úlisnú Adalind by mohol niekto odj.b.ť. Tá mi tu už pije minimálne nervy. Tato časť je aj malo akčná a aj malo pútava, slabé 3*. ()

Goodnight, Sweet Grimm (2013) (S02E22) 

Jasné, že som to čakal. Nickovi sa poslednej dobe moc nedarilo, najprv oslepol, potom upadol do tranzu lásky a bolo jasné, že tie udalosti z posledných častí boli len nepriami útok na niečo či niekoho iného. Tato časť ukázala, že zvraty jej nerobia vobec problém. Začína sa to ešte viac komplikovať, tak som zvedavý ,ci si aspoň takúto úroveň udrží aj v tretej sérii. ()

Season 3 (2013) (S03) 

Neviem celkom prečo, ale od tejto serie som čakal veľké veci a hlavne, že sa jej podarí pokoriť už konečne to najvyššie hodnotenie. A stalo sa i keď je to na hrane medzi 4 a 5*, prikloním sa k tomu vyššiemu hodnoteniu, lebo si myslím, že toto bol prielom a ostatne serie už budú klesať na intenzite a zaujímavosti. Dal som 6-tim častiam -5*a 16-tim častiam 4*, tak určite spokojnosť. Tato serie sa niesla hlavne v duchu Bournovho ultimátumu. Lebo kráľovská rodina sa nezmieri z porážkou a tak akčná stránka je tu vynikajúco podaná. Ale v tejto sérii nezaostávajú ani triky a masky, ako napríklad resident evilovský Aswang. Ten bol dokonalý a podľa mna zatial najprepracovanejšie monštrum v seriáli a nemyslím si, že ho už môže niečo pokoriť. A posledná časť v tejto sérii naznačila, že ešte všetky tromfy nevybúchali. Tak som veľmi zvedavý, kde a hlavne akým smerom sa bude ďalšia séria uberať. ()

Season 4 (2014) (S04) 

Boj dobra zo zlom a na každej strane sú nejaké vedľajšie straty. Je tu niekoľko zvratov i nových postav. Najviac s postav zaujala Juliette, ako zo sladkej kravky sa stane odporná kravka. Ale vážne, jej postava bola z predošlých sérii nevýrazná a mala malo priestoru a tu sa to podstatne zmenilo. Teraz mi začala byt milejšia Adalind i keď jej úlisnosť ma aj tu miestami iritovala , ale na rozdiel od Juliette mi prišla o niečo sympatickejšia. Tu mi hlavne vadilo to, že logicky je na slabučkej urovni, stačí si všimnúť Nicka, ktorému v tejto sérii všetko dochádzalo tak strašne pomaly. Aspoň, že efektnosť bola ok a i keď sa séria zameriavala hlavne okolo kráľovskej rodiny a hľadaného dieťaťa, tak išlo sa aj po zlých wesenoch a vo veľa prípadoch boli veľmi zaujímavý i keď už aj opakujúci, čo sa, ale dalo čakať. Všetky časti boli za 4* okrem poslednej, tá s tou akčnosťou a zvratmi to vytiahla na najvyššie hodnotenie, ale ani ta nezabránila tomu, aby som sérii dal len slabé 4*. A myslím si, že lepšie to nebude ani u tej ďalšej, ale na to si ešte musím počkať. ()

Konec (2017) (S06E13) 

Je tu koniec a popravde ma to mrzí. Lebo seriál mal ešte čo povedat a napredovať, tak veľká škoda, že sa ho niekto rozhodol ukončiť. V tejto časti som videl niečo celkom nevídane a to, že všetky hlavne postavy okrem jednej tu zomreli aj keď som si myslel ako to cele dopadne, tak som na konci bol aj rad, že som sa nemýlil. Presne, keď ma byť koniec, tak rozhodne takýto, čo by zaň dali takí lovci duchov. ()

Reklama

Reklama