Reklama

Reklama

Znova chuť žiť

  • Česko Chuť znovu žít (viac)
Trailer

Známy spisovateľ Monte Wildhorn, pripútaný na invalidný vozík, po smrti manželky prepadne alkoholu a prestane písať knihy. Vďaka synovcovi však strávi jedno výnimočné leto na starej chate na brehu jazera a zoznámi sa s rodinou od susedov - s atraktívnou osamotenou matkou a jej troma mladými dcérami, ktoré mu pomôžu nájsť stratenú inšpiráciu a obnoviť chuť do písania románov.
Monte Wildhorn je starnúci spisovateľ, ktorý má najlepšie roky svojho života za sebou. Preslávil sa ako autor úspešných románov. Keď jeho žena, ktorá mu bola oporou aj múzou, nečakane zomrela, Monteho opustili tvorivé sily aj vôľa žiť a pripútaný na invalidný vozík len tupo prežíval pochmúrne dni plné žiaľu a alkoholu. Vtedy sa ozval jeho synovec Henry a aj napriek Monteho vôli ho dopravil na svoju zanedbanú chatu na brehu jazera pri malej usadlosti v štáte New York. Starý muž zvyknutý na ruch veľkomesta spočiatku protestoval a trpel, že sa má počas celého leta starať o starý rozheganý dom a veľkého psa. Netuší však, že ho čaká leto plné zmien a prekvapení. Najprv sa zoznámi so svojimi najbližšími susedmi O´Neilovcami, osamotenou matkou Charlotte a jej troma dcérami, tínedžerkou Willow, 9-ročnou nezbednicou Finnegan a malou Florou. Všetko sa zmení vo chvíli, keď na Monteho dvere zabúcha Finnegan a chce, aby ju naučil písať. Monte súhlasí, stane sa jej mentorom a dáva jej lekcie z predstavivosti. Keď Monte spozná vnímavého mladého muža Carla Loopa, spozná jeho talent, ujme sa ho a dáva mu lekcie. Na konci leta musí Monte odísť, ale cíti sa ako znovuzrodený. Ovplyvnil osudy všetkých obyvateľov usadlosti. A kto vie, čo im všetkým prinesie budúcnosť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (216)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Príjemná a pohodlná jednohubka o tom, že niekedy sa dokážu veci otočiť k lepšiemu aj vtedy, keď my sami sme už stratili všetku nádej. Z tohto pohľadu ide o veľmi pozitívu záležitosť, na ktorú sa navyše aj dobre pozeralo. Pritom samotná dejová linka nepatrí k tým najzaujímavejším a dramaticky prepracovanejším, hoci pár perál múdrosti by sa tu rozhodne našlo. Nadpriemer. 75/100 ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Nesnáším filmy, kde si po pěti minutách řeknu, bude to pokračovat takhle a takhle a nakonec se dají ti dva dohromady, a on tohle a tamhleto, a do toho trochu přírody a sluníčka, jakože pohoda léta a tak. Je to předvídatelné jako cokoliv od Rosamundy Pilcherové, v podstatě červená knihovna, nic navíc, žádný přesah, jen pár slušných dialogů a chvílemi fajn cynický Freeman, ale to je vskutku vše. ()

Reklama

Hannibal92 

všetky recenzie používateľa

Krásná oddychovka plná pohody (i když to tak možná ze začátku moc nevypadá), jen mě mrzí ten konec, sice už jsem to tu teď nedávno k něčemu psal, ale kdyby film končil o cca 10 minut dřív dal bych asi 5*. Každý film prostě nepotřebuje nutně happyend. Jinak Freeman i když už ani náhodou není zádnej mlaďas, tak pořád dokáže podávat úctyhodné herecké výkony, což nedokázal jen v The Magic of Belle Isle, ale letos i v pokračování Temného rytíře. Samotný film i přes svůj ponurý začátek celou dobu vyzařuje neuvěřitelnou pohodičku a klid. Možná je to tou krajinou, možná hercema... ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku je to film tak trochu evokující boží Gran Torino, ale postupem času je to opravdu spíše feel-good pohodovka, na které je Rob Reiner odborník. Film táhne především charisma Morgana Freemana, ale nechybí ani sympatická rodinka, kterou si nejde neoblíbit, krásné prostředí, líbivá hudba a dobře odhadnutá míra sentimentu a milý humor. Pátou hvězdu uděluji především proto, že pro příběhy o spisovatelích a jejich pohledu na svět mám prostě slabost. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,CO OČEKÁVÁTE OD ŽIVATA PANE WILDHORNE?“ … ,,SPOKOJIL BYCH SE S CHVÍLEMI, JAKO JE TATO“.... /// Sympatická rodina paní Charlotty (babinec, kterej dokazuje, že ne každý americký dítě musí bejt uječenej parchant) a starej nerudnej dědek. Americkej venkov (kterej dokazuje, že ne každá americká vesnice musí bejt plná ujetejch šmejdů) a království příběhů, ve kterým by se mnozí ztratili (naštěstí Reiner je jinej frajer!). Možná je to kapku jednodušší a někdy i laciný dějový schéma, ale co chcete vymejšlet na příběhu o starým chlápkovi, kterýmu je třeba vrátit chuť do života. Film nikam nespěchá a pomalu hledá klíč k duši a srdci nejen (několika) ženskejch. Nový výzvy je třeba přijímat v každým věku – třeba tenhle lidskej příběh plnej lidí osloví a pohladí i ty mladší než su já (páč já bych se taky klidně vobčas spokojil s chvílema jako byla tato). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se přihlásit na kurs ,,představivosti“. 2.) Chystám se ulovit staršího chlapa. 3.) Přemejšlím o konci života tam někde v americký prdeli (doporučuju Belle Isle). 4.) Thx za titule ,,U_S_O“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)
  • Whiskey, ktorú popíja počas celého filmu Monte (Morgan Freeman), je Stranahans Colorado Whiskey. (MikaelSVK)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)

Reklama

Reklama