Reklama

Reklama

Felix je utiahnutý, hanblivý chlapec, outsider, ktorý so spolužiakmi oslavuje úspešné zakončenie prváku na univerzite. Nálada na party postupne graduje, až kým niekoho nenapadne zahrať si hru vadí-nevadí, ako inak, v šialenom podaní okorenenú sexuálnymi narážkami, s čím ale nesmelý Felix zjavne nemá žiadne skúsenosti a vyrobí si trapas. A ani náhodou nevyzerá, žeby to vzal s humorom. O niekoľko mesiacov neskôr oslavuje Felix narodeniny a jeho priateľom prídu pozvánky na narodeninovú party. Skupinka priateľov sa postupne schádza na dohodnutom mieste, kde netrpezlivo čakajú na svojho hostiteľa. Zabudli však, že Felix je chlapec z bohatej a váženej starej francúzskej rodiny. A keďže vo vážených rodinách ide o česť, niektoré veci sa len tak neodpúšťajú... (gfrusvk)

(viac)

Recenzie (127)

Khumbac 

všetky recenzie používateľa

Když jsem se dnes rozhodoval jaký thriller nebo horor bych si pustil narazil jsem na tento Britský kousek /Pravda nebo úkol/ a musím říct že jsem se ani na minutu nenudil. Herci vybraní na míru dobře. Pošahaný bratr zmrzačeného sourozence a jeho ACID TEST :) Eleanor mě příjemně překvapila. Doporučuji ! ()

AlistairMir 

všetky recenzie používateľa

Seznamte se s Justinem. Válečný veterán z Afgánistánu milující masakrování lidí a svého brášku. Bráškovi ale někdo psychicky ublížil a to tak moc, že si Felix hodil mašli a zkazil tak rodinné setkání. Kdo to byl? To chce Justin zjistit docela umíněně takže naši pětici přátel (štětku, normal girl, blba na entou, kliďase a podělaného zbabělce) pozve na oslavu kde je hodlá formou zábavné hry vyslýchat. Sakra ten tu nudnou flašku ale dokázal oživit. Dost bylo líbaček a svlíkaček . Na řadu přichází úkoly co mají šťávu. Takže hltneme si kyseliny, dáme ruskou ruletu, ukážeme jak se dá originálně ukončit otravné telefonování, prostřelíme kolínko...No nuda opravdu nehrozila. Justin se určitě bavil a upřímně já se bavil taky. Jednou se nedá úplně odhadnout kdo přežije a máme zde pár milých zvratů. Film nenudí ani chvilku a závěr byl taková třešnička na dortu. Dáme flašku? ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Párty v plnom prúde. Alkohol, drogy, ženy, všetko ako má byť. Akcia sa naruší až po zosmiešnení jedného zo "študákov" pri hraní hry "Vadí, nevadí". Ten situáciu ani z ďaleka nezvládne a obesí sa v starej chate v horách. Po niekoľkých rokoch jeho brat z inscenuje oslavu jeho narodenín a pozve všetkých zúčastnených z nedávnej minulosti. Opäť sa bude hrať už spomínaná obľúbená hra. Tento krát však podľa iných pravidiel. Pamätáte si farbu kabátika princezničky so zlatou hviezdou na čele?? Myší kožíšek?? Tak presne takej farby je tento horor. Šedý priemer. Pomsta pošahaného magora, ktorý by si nezahral ani stoličku na pódiu v partičke na Jojke. Herecké výkony fakt biedne. Správanie postáv (obzvlášť jednej z nich) tak primitívne, že v drbškole by podaktorí z nich museli v laviciach sedieť radšej sami. Ak nemohli ujsť, hádam aj 5 krát, tak ani raz . A ten impulz pomsty?? Zaslaná "veľkonočná" pohľadnica s odkazom: "pravda, alebo úloha, SRÁČ?" Tak úbohé. Priznám sa, ale že ma aspoň záver potešil a len vďaka jeho prekvapeniu dávam o jednu hviezdičku navyše. A ešte z jedného dôvodu. Verte, neverte. S Félixom máme rovnaké pyžamo :) ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

No rozjezd to mělo skvělý, máme tady bandu nesympatických študáků, z nichž jenom jednomu se dá fandit a pak jednoho magora, co se chce mstít. V tuhle chvíli jsem fandil tomu magorovi, doufal jsem, že ta banda hezky pomaličku pochcípe a kdyby to zůstalo jen u toho a rozehrála se hra s mučením psychickým i fyzickým, byl bych radši. Jenže se tady režisér pokoušel o nějaké větší zvraty, fandit se nedalo ani jedné straně a díky tomu to šlo celé čím dál tím víc dolů a ten závěr byl sám o sobě dost směšný a trapný. Nejhorší ale je to množství nelogičností, jaké tady je. SPOILER Jedna holka se dostane z té lepící pásky a ostatní po ní nechtějí, aby je rozvázala a místo toho jí říkají, ať zdrhne a najde pomoc? Když široko daleko nic není? A Paul má postřelenou nohu a celou dobu to tam skoro až v pohodě zvládá? A jakou souvislost s tím dějem nakonec měl ten pohled? A jak mohl Felix přežít? Kde je zbytek té bohaté rodiny, proč v tom sídle je jenom správce a Felixův bratr? KONEC SPOILERŮ A není to všechno, je toho víc. Je to prostě nedotažené a postavy se tu v některých situacích chovají dost debilně. Přitom ten film je napínavý a atmosférický jak sviňa a ze začátku jsem z něj byl opravdu nadšený. Škoda jen, že to pak tak spadlo, potenciál tu byl, ale jinak jsem si to užil. 3* ()

stration 

všetky recenzie používateľa

Místy vcelku originální dílko sráží debilní chování ústředních postav, které jako by cítily, že jsou ve filmu a že musí ještě několik desítek minut hrát, aby film trval alespoň hodinu a půl. Jinak by totiž bylo za necelou hodinu po filmu a po zábavě. Ale celkově mě film bavil, pár zvratů potěšilo a ke konci jsem se dokonce usmíval nad posledním nápadem s telefonem. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • Film měl premiéru na Americkém filmovém trhu dne 3. listopadu 2011. (Worry77)

Reklama

Reklama