Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(viac)

Videá (17)

Trailer

Recenzie (295)

VenDulin85 

všetky recenzie používateľa

Sběratel se nám ve dvojce představí trochu více a nutno říci, že to není žádný troškař, jeho "sbírka" je opravdu rozsáhlá a... unikátní. Opět nás čeká ponurý dům plný pastí pastiček, ale už je to o něčem jiném. Ale nebojte, krve bude dost ;-). Starý známý přeživší Arkin (skvělý Josh Stewart) už je dostatečně poučený, ale přesto, jak už se to pechvogelům jako on stává, musí znovu vybírat horké kaštany z ohně za druhé... Bude už chytřejší? Uvidíme. Rozhodně mu nechybí odvaha a i to srdce na pravém místě mu zůstalo. Jako další adeptka na rozšíření maniakovy sbírky je mladá Elena (Emma Fitzpatrick), která se na začátku domnívá, že nejhorší, co se jí může stát, je nachytat svého přítele s jinou. Nu, na změnu názoru není nikdy pozdě. A taky nás čeká krásné ponaučení, co se stává práskačům... prostě o dva tři chlupy lepší než jednička, téměř na plný počet, řekla bych. Jedinou výhradu mám k pavoučkům... pavoučky ne, prosím. Bez pavoučků se obejdu docela dobře... ()

ambron 

všetky recenzie používateľa

Musím priznať, že Collector sa mi páčil o niečo viac, predovšetkým depresívnejšou atmosférou, aj keď tu číhalo viac pascí na viac obetí. Napriek tomu je Collection celkom podarený filmík, putovanie panoptikom bizarného hotela bolo napínavé so slušnou dávkou brutality. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Trochu naivné pokračovanie, pri ktorom treba mozog nastaviť do polohy - off. Nad niektorými vecami sa rozum zastavuje a iba nechápavo krútim hlavou. Ešte výraznejšie ako v prvom diely (podstatne lepšom) sa film podobá na sériu Saw. Podobných vyvražďovačiek sú stovky, jediná pozitívna vec na tom je hlavný hrdina známy z toho lepšieho úvodného dielu. Mr. "skinface" s mŕtvymi očami plyšového medvedíka asi celý život nerobí nič iné len vymýšľa a vyrába pasce. Je až neuveriteľné, že sa sám do nejakej nechytil. Kedy stihol vyrobiť "kosačku" na ľudí v disco bare, keď budova nie je jeho? Majiteľ mu za to asi platil...Prečo sa nedokáže samopalom trafiť do trojice ľudí zo vzdialenosti 2-3 metre? Ako dokáže len tak bez povšimnutia majiteľov, úradov či bezdomovcov budovať svoje sídlo v opustenej továrni, v ktorej má i elektrinu! Hlavný hrdina sa so zlomenou rukou dokáže biť (so zdravými rukami na neho nemal!) , v rozhodujúcej chvíli keď je "skinface" na lopatkách mu namiesto noža do srdca dá jednu cez držku. Namiesto toho aby ho zabil a uistil sa , tak sa hrá so zapaľovačom a nechá to na náhodu...Je tu toho veľa , čo mi prekážalo. Máloktoré postavy v horore sa správajú logicky, zvykol som si, ale tu nič navyše nebolo. Prvý diel za štyri hviezdy, toto pokračovanie bez nápadu iba dve. 40%. ()

esopesokeso 

všetky recenzie používateľa

Atmosféra filmu bola dobrá s celkom fajn hudbou.Záver sa mi páčil najviac.Je to ináč dobrý nápad na zamyslenie. Predstavte si, že ktosi by vás hodil do krabice, zamkol a uniesol.Potom by vám dovnútra strieknul uspávacieho plynu a v bezvedomí si vás pripútal a splňoval si svoje sadistické chúťky.Rezal, hrýzol, škrabal... púšťal do vás chrobáky...predstavte si, že sa vám podarí uniknúť a vy si ho potom kdesi odchytíte....Ja by som na takého nachystal sikovky a jeho gule by spoznali stredovek. :D ...predstavujem si, že Arkinovi sa to v hlave pomätie a vznikne trojka- on v hlavnej úlohe. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Někdo je numismatik, jiný filatelista, další třeba akvarista. Jsou ale tací (alespoň podle amerických scénářů), které rajcují torza lidských těl. Vše je samozřejmě těžce nucené a přepálené (kdyby opravdu došlo k úvodní senosečové scéně z diskotéky, k případu by byly okamžitě přivolané stovky zapálených detektivů), přesto bezvýchodnost situace v labyrintu smrtících pastí přidává téhle krvavé pohádce nějaké ty body navíc. Strach, zoufalství, bedna, a jedeme v tomhle solidním tempu a sympaticky úsporné délce na další level. Do toho všeho řemeslná režie a hlavní hrdinka v podání subtilní Emmy Fitzpatrick, která není jen dalším masem na porážku. Od toho tu jsou jiní a není jich zrovna málo!! Úsměvná jednohubka, která neublíží, i když nelze přehlédnout, že jakmile se scenáristé dostanou do úzkých, vymyslí první kravinu, jen aby děj posunula zase trochu kupředu!! ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (2)

  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)
  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené