Reklama

Reklama

The Maker

Krátkometrážny / Animovaný / Rodinný / Fantasy
Austrália, 2011, 6 min

Zvláštna bytosť zápasí s časom, aby vytvorila najdôležitejšie a najkrajšie dielo svojho života. (Palisander)

Recenzie (72)

petrskoc 

všetky recenzie používateľa

Kouzelný kraťas se skvělou hudbou, sice trošku předvídatelnou pointou, ale přesto je sdělení jasné, čitelné a každý, kdo alespoň trošku přemýšlí nad svým bytím a tím, jak věci kolem nás fungují, musí při závěrečném twistu zaplesat dojetím. Příjemná jednohubka, kterou si podruhé už nejspíš nepustím, ale o to víc potěšila. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Kratučkých päť minút tej najrýdzejšej filmárčiny, akú jej daný rozsah môže dovoliť. The Maker je nádherne vymodelovaný a nápadito spracovaný príbeh ťažkého údelu malého stvoriteľa, ktorý dojíma a vyvoláva zimomriavky. Tu už nehovoríme o najlepšom krátkom animáku, ale o famóznom umeleckom diele, ktoré vo svojej kategórii nemá konkurenta. (10/10) ()

Reklama

Melios 

všetky recenzie používateľa

Umenie podať myšlienku cez vizuálne odpudivého protagonistu bez možnosti prehovoriť sa už v dnešných časoch akosi stráca. A preto som rád za takéto experimentálne projekty, nad ktorými sa dá polemizovať dlhé hodiny. Ak by som si mohol spraviť svoj vysnený film chcem tam mať túto postavu a tento príbeh. Tento kúsok sa dá opísať len slovami Alberta Einsteina, (na ktorého tento snímok niekoľkonásobne odkazuje) : „Radosť z uvažovania a chápania je najkrásnejším darom prírody." ... ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bolo niečo neskutočné, také temné a záhadné pritom tak nádherné. Najskôr som nechápala tým husľovým výrezom na čele toho králikodlaka alebo čo to bolo, ale hneď ako sa začala tá hudba bolo mi to jasné a postupne ako príbeh plynul som to chápala lepšie a lepšie. Náááádherné. Som veľmi milo prekvapená týmto kraťasom. Smutný koniec ma fakt očaril. ()

martasdas 

všetky recenzie používateľa

Nádherný australský kraťas. Zpracování a celkovou animaci není třeba hodnotit, protože tenhle film má prostě duši. Hudba spojená s celkovou myšlenkou vytváří dech beroucí podívanou. Ještě dlouho po skončení jsem seděl a přemýšlel nad základní pointou, což je zřejmě přesně to, čeho chtěl autor dosáhnout. "Tempus fugit". ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (5)

  • Citát na tabuli znie: „Čo sme dnes pochádza z našich myšlienok včerajška a naše súčasné myšlienky budujú náš život zajtrajška.“ Buddha (563 pred nl - 483 pred nl). (Carol Pifková)
  • Skladbu pre tento krátkometrážny animovaný film zložil huslista menom Paul Halley. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama