Reklama

Reklama

The Maker

Krátkometrážny / Animovaný / Rodinný / Fantasy
Austrália, 2011, 6 min

Zvláštna bytosť zápasí s časom, aby vytvorila najdôležitejšie a najkrajšie dielo svojho života. (Palisander)

Recenzie (72)

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Aj my sa v našich krátkych životoch snažíme niečo hodnotné vytvoriť a potom zároveň aj odovzdať skúsenosti, aby naše poznatky mohol niekto ďalej rozviť, avšak ak sme na to sami, častokrát nedokážeme odovzdať viac, než odovzdali nám a častokrát to hodnotné vytvoríme až na poslednú chvíľu. Tento film sa dá pochopiť rôzne, má peknú animáciu a pripadal mi hlboký. ()

bratr.Milan 

všetky recenzie používateľa

Oživí oživlá loutka neživou loutku? Každý přece potřebuje spřízněnou duši, zvlášť, když už mu nezbývá mnoho času. Může stvořit Frankenstein Frankensteina, Golem Golema, loutka loutku. A co hudba? Hudba přece oživuje mrtvou duši, nepomůže hudba dostat život z neživé hmoty. Je animovaná loutka neživá? Vždyť má duši = anima. ()

Reklama

Okara 

všetky recenzie používateľa

Velmi rád se zařadím mezi kejválky, že zpracování je zkrátka na výbornou. Zmenšený zajda z Donnieho Darka dostal příležitost ukázat, co v něm je. Že není jen odpuzující zapomenutelná postavička a rozjíždí to ve velkém. Hned si chce udělat družku, aby nebyl v podivné laboratoři tak sám. Proces výroby je zoufale pomalý, nedaří se, čas utíká rychleji a rychleji a napětí prudce stoupá. I tak ale maličká, nevýrazná pointa dokáže docela dobře vyrazit dech. Osobně si myslím, že v sobě ukrývá víc obecnějších otázek, než by tomu člověk u animovaného krátkometrážního filmu čekal, ale ty sem spoilerovat nebudu. 80% ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bolo niečo neskutočné, také temné a záhadné pritom tak nádherné. Najskôr som nechápala tým husľovým výrezom na čele toho králikodlaka alebo čo to bolo, ale hneď ako sa začala tá hudba bolo mi to jasné a postupne ako príbeh plynul som to chápala lepšie a lepšie. Náááádherné. Som veľmi milo prekvapená týmto kraťasom. Smutný koniec ma fakt očaril. ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Kratučkých päť minút tej najrýdzejšej filmárčiny, akú jej daný rozsah môže dovoliť. The Maker je nádherne vymodelovaný a nápadito spracovaný príbeh ťažkého údelu malého stvoriteľa, ktorý dojíma a vyvoláva zimomriavky. Tu už nehovoríme o najlepšom krátkom animáku, ale o famóznom umeleckom diele, ktoré vo svojej kategórii nemá konkurenta. (10/10) ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (5)

  • Skladbu pre tento krátkometrážny animovaný film zložil huslista menom Paul Halley. (Carol Pifková)
  • Bábky pre The Maker vyrobila talentovaná Amanda Louise Spayd, ktorá pochádza z USA. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama