Reklama

Reklama

Na tichom predmestí mestečka Glenview v Ohiu sa stane zločin. Preto jeden z najaktívnejších obyvateľov Evan Trautwig (Ben Stiller), ktorý svoje mesto nadovšetko miluje, sa rozhodne založiť vlastnú domobranu nazvanú Susedská hliadka. Hliadka má na mestečko a jeho obyvateľov dávať pozor, aby doň nevnikol žiaden nekalý živel. Pridajú sa k nej aj traja Evanovi kamaráti, aj keď nemajú také ušľachtilé dôvody ako on. Bob (Vince Vaughn) chce predovšetkým uniknúť rodinnému stereotypu, chce sa zabávať a Susedskú hliadku berie ako dobrú výhovorku na to, ako sa dostať von s chalanmi na pivo a zabaviť sa pri hazardných hrách. Tučného chalana Franklina (Jonah Hill) vyhodili zo školy a tak sa rozhodol, že si splní sen a pridá sa k policajnému zboru. Tam ho ale nezobrali s vysvetlením, že je vražedným maniakom. A tak chce prostredníctvom Susedskej hliadky všetkým a predovšetkým polícii dokázať, čo v ňom je a akú chybu urobila polícia, že ho neprijala do svojich radov. Jamarkus (Richard Ayoade) sa do Glenview práve nasťahoval. Po štrnástich rokoch manželstva sa šťastne rozviedol, čím získal veľa voľného času a nevie, čo s ním. Do Susedskej hliadky sa pridal v nádeji, že im raz zavolá mladá krásna Aziatka a on ju bude musieť zachrániť a obšťastniť. Väčšina členov Susedskú hliadku neberie veľmi vážne. Iba Evan vidí sám seba ako dokonalý mravný vzor pre spoločnosť. Bohužiaľ jeho okolie tento názor nezdieľa a za chrbtom si z neho všetci obyvatelia Glenview uťahujú. Jedného dňa sa ale stane niečo, čím podarená partička bláznivej domobrany všetkým vytrie zrak. Pri jednej z obhliadok mesta narazia na odporných, škaredých mimozemšťanov, ktorí chcú napadnúť našu Zem. A od tohto okamihu je osud ľudstva iba v rukách neohrozenej, smelej a nešikovnej Susedskej hliadky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (469)

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film je skutečně.. hrozný. Děsivé obsazení (Ben Stiller je čisté zlo), mimořádně stupidní děj a protivně vulgární humor, který postrádá elementární stopy dobrého vkusu. U takto debilních filmů mám chuť si rvát vlasy z toho, jaké idioty dělají z diváků. Normálně bych se této na první pohled pokleslé komedii obloukem vyhnul, ale dostal jsem v práci lístky na předpremiérovou projekci, a tak jsem to prostě risknul. Voilà, dobře mi tak - horší film jsem letos v kinech zatím neviděl. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Štyria teploši z jedného mestečka sa rozhodnú založiť hliadku dohliadajúcu na bezpečnosť občanov potom ako sa nájde zavraždený jeden zo zamestnancov "Lidla". Postupne však zisťujú, že nemajú čo dočinenia s vrahom ale inváziou samotných mimozemšťanov, ktorých jediným cieľom je zničiť planétu zem. Fúúúú - tak toto bolo veľmi slabučké. V kine som snáď tri krát zaspal a prebral sa len vďaka ruky "šmátralky" môjho ženského doprovodu. Nebyť vstupného na úrovni čokoládového Fondue v Tatrách, do konca by som určite nevydržal. Jedna veľmi silná "hviezdisko" za príšerku a občasné priemerné "gagy" na úrovni úškrnu, ktoré ani z ďaleka nedosahujú úroveň čo len "suchého" humoru inšpektora Monka. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Škoda. Spojením frat packu a Richarda Ayoadea mohla vzniknúť zábava vskutku kultová. No, ale nevznikla. Môžu zato scenáristi, ktorí nedokázali napísať nič originálne a tak si popri vykrádaní (ani nie tak konkrétnych filmov, skorej zabehnutých komických situácií a klišoidných vtipov), nenechali miesto pre postavy, a iba škatulkovali a recyklovali recyklované (a teraz už vlastne nerecyklovateľné), a hlavne režisér, ktorý už tak ohrané vtipy nedokázal doviesť do štádia, kedy by pôsobili vtipne, alebo aspoň dokončene. A ktorý nedokázal zrežírovať bandu skvelých komikov a točil v podstate iba samostatné scénky, bez akejkoľvek dejovej súdržnosti. Výsledok? MTV zábava. Ale bez humoru. V podstate celá prvá polovica filmu je absolútne nevtipná a teraz nemyslím trápna, ale proste bez vtipu, a ako taká si ničím nezaslúži viac ako jednu hviezdičku. Ayoadeovi sa v nej neušiel jediný vtip, Hillovi tiež nie a celá spočíva vlastne len v slovných potýčkach medzi Stillerom a Vaughnom, pričom ten prvý sa strápňuje a druhý prehráva. Zazlievať im to nejde, hrať nemali čo, a mám vážne podozrenie, že niekoľko scén bolo do finálnej verzie vložených hneď po prvom pokuse. Akiva Schaffer je loser. Akonáhle príde People are strange, film začne šplhať ku dvom hviezdam a v závere je to už občas aj na tri, ale ako celok si Neighborhood Watch nezaslúži viac ako 30 - 35 percent. Komédia je to slabá, sci-fi rodinné a človek začne ku koncu uvažovať, kam to vlastne ten frat pack speje (posledné roky im vážne nepriali), prečo tú rolu Ayoade vzal, a tak trochu mimochodom, kam sa podel skoro sedemdesiat miliónový rozpočet (deň pred týmto som pozeral 30 miliónového Loopera a zrovnávať sa to ani nechcem pokúšať). Asi na triky. Tie by celkom ušli, ale v komédií by o ne ísť nemalo. Takže slabota. Stiller byť do konca trápny neprestane, Vaughn nezačne dobre hrať, Hillovi výjde jediná scéna (ani nie tak vtipná, ako skôr roztomilá hádka s matkou) a na celom filme je vlastne najvtipnejšie slovíčko "Hi". Jediné slovíčko, ktoré (po zhruba pol hodinovom zmiznutí zo scény a následnom veľkom návrate) prenesie Richard Ayoade svojim typickým Mossovským hlasom a krásne tak pripomenie svoje predošlé role, pre ktoré ho máme radi, a pre ktoré sme vlastne verili, že to bude za niečo stáť. Najvtipnejšie je slovíčko, ktoré pripomína iné filmy a ktoré nás necháva aspoň na chvíličku zabudnúť, jak moc veľkú sračku sme to vlastne pozerali. ()

MartinezZ odpad!

všetky recenzie používateľa

Ukázkově nevhodně zbytečná nevtipná nezajímavá a místy až trapná americká... tentononc. Nedokázal jsem to dokoukat v celku, musel jsem přeskakovat v ději. Žádný vtip, žádná akce, jen koncentrované trapno. Pokud chcete vidět něco ulítlého o tom, jak skupinka outsiderů nakope zadnici ufounům, co má grády i vtip, doporučuji Attack the Block. TOHLE, to byla hrůza. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Nemá cenu být na tenhle film nějak extra přísný. Ano, určitě se nejedná o veledílo, ale několikrát jsem se solidně pobavil. Film je takovým zvláštním způsobem blbý a Ben Stiller po delší době předvádí že bavit diváky ještě nezapomněl. Přesto si myslím že nebýt Hillovy účasti, tak snímek směřuje k odpadu. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (10)

  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Hoodlom dad. (tarponko)
  • Dres, který je ve filmu pověšen na stěně, patří týmu NHL Columbus Blue Jackets. (Lembi4)
  • Režisér Akiva Schaffer začal na filmu pracovat okamžitě po odchodu z pořadu Saturday Night Live (od r. 1975). Nejdříve přibral do týmu Bena Stillera, kterému se jeho vize zalíbila. Poté do projektu vstoupil Vince Vaughn a Jonah Hill, jehož role mu byla částečně psána na tělo. Poslední herec měl být někdo ve Spojených státech neznámý a Schaffer vybral Richarda Ayoadea, který ho zaujal v seriálu Garth Marenghi's Darkplace (od r. 2004). Přes víkend zhlédl seriál Ajťáci (od r. 2006) a v pondělí nabídl Ayoadeovi roli. (Brousitch)

Reklama

Reklama