Reklama

Reklama

Scary Movie

  • Slovensko Strašné kino (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V poklidném americkém městečku začne zničehonic řádit vrah ve známé halloweenské masce a černém kostýmu. Jeho akce ovšem mají velmi svérázný průběh - někdy ho překvapí oběť nečekanou reakcí, jindy se zdrží na marihuanovém večírku, pak ho pro změnu při vraždění předběhne někdo jiný... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (680)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Paródia - žartovná, komická, výsmešná obmena, napodobenina vážneho umeleckého diela. Túto definíciu zo slovníka cudzích slov "Scary Movie" spĺňa do posledneho písmena. Preto jej aj prideľujem aspoň tú jednu hviezdičku. Lenže pre mňa, ako obdivovateľa horrorových filmov, je to skoro až urážajúca záležitosť. Nedokážem sa baviť pri primitívnom zosmiešňovaní scén, ktoré pokladám za klasiku horrorového filmu. Verím však, že pre poďobaných puberťákov, s ktorými lomcujú nevybité sexuálne pudy, je to parádna zábava. * ()

Don Jebal 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet: 19 000 000 $ Otvárací Víkend: 42 346 669 $ (v 2 912 Kinách) Tržby USA: 157 019 771 $ Tržby ČR: 117 049 $ Tržby Celosvetovo: 278 019 771 $Keď som mal 15 tak som sa na to dobre bavil,no teraz už o pár rokov viac a vôbec som sa na tom dobre nebavil,pár fórov je dobrých no zvyšok je trápny guláš. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jedna z mojich najobľúbenejších paródii ma baví aj po rokoch. A to napriek tomu, že je to do veľkej miery aj negerská komédia so zhúleným černochom (Marlon Wayans a jeho what's up je geniálne) alebo nonstop narážkami na homosexualitu jedného z nich (rovnako fantastický Shawn Wayans). Dokonca aj tých pár nechutných vtipov ma rozosmialo. Strašne ma baví, že to má kostru príbehu z ďalšej mojej srdcovky a to Vreskotu. Skvele sa tu paroduje aj kopa ďalších 90tkových hororov, ale zabŕdne sa aj do iných obvykle podozrivých žánrov. Pritom sa ešte nevykrádajú doslovne jednotlivé scény, ale len sa na ne veľmi vtipne odkazuje. Celému filmu ale kraľuje nádherná a neskutočne vtipná Anna Farisová. V tej dobe ešte brunetka a sekne jej to v akejkoľvek farbe. Rovnako skvelí sú aj ostatní viac či menej známi herci. Vyzdvihnem aspoň neznámeho Dave Sheridana ako totálneho dementa Doofyho. Až sa divím, že sa z neho nestala komediálna hviezda. No a vďaka krátkej stopáži to neskutočne odsýpa, takže aj po rokoch to je pecka, ktorá ma na mnohých miestach rozosmiala. CZ dabing je tiež parádny. Hlavne Procházka si toho Marlonovho zhúlenca vychutnáva. 9/10. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Historicky první Scary Movie parodie je hned vedle třetího dílu tím nejlepším z celé série, a to zejména díky výběru filmů, které jsou zde parodovány - největší prostor zde dostal kultovní Vřískot a Tajemství loňského léta, což jsou samy o sobě teenagerovské klasiky svého žánru. Anna Faris byla tehdy ještě takové "kuře" v rámci komedií a Regina Hall neměla ještě tolik prostoru (to se opět povedlo nejlépe v trojce). Zkrátka je to někdy nechutné, infantilní, slaboduché a předvídatelné, ale na druhou stranu také vtipné a místy nápadité. ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia sa snažili, aby bol film po celý čas vtipný. Aj keď nebola práve žiadna parodujúca scéna, vždy som sa dokázal zasmiať. Hlavným aspektom je tá totálna jednoduchosť. Vtipy sú miestami blbé či trápne, ale veď o to ide. Toto nie je komédia, toto je paródia a tým pádom je aj humor trochu iný. Je bláznivejší a totálne uletený. Plno gagov, skoro bezduché rozhovory jednotlivých postav, ale stále sa je na čom zasmiať. Ak by sme film brali vážne(čo určite niektorý robia) tak by sme ho rovno mohli spláchnuť. Proste v klasickom filme by som niečo takéto nevydržal, ale ak to berieme tak ako máme, ako paródiu nemôže sa stať, že sa nezasmejem a namiesto toho len pokrútim hlavou. Tí čo sa nezasmejú a považujú tento film za odpad, nemajú v sebe ani kúsok humoru. Proste taký ľudia by namiesto kritizovania vôbec nemali pozerať takéto filmy. Napríklad ja, keby som to mal hodnotiť seriózne dám tomu nejakých 55%, ale keďže som taký istý blázon ako Wayansovi a žeriem všetky tie horory s kludným svedomím dám 80% aj napriek tomu, že už prešlo pár rôčkov čo som to videl prvý krát. Celá recenzia: TU ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (44)

  • Film byl distribuován stejnou společností (Dimension Films) jako snímek Vřískot (1996), který paroduje. (Stocki)
  • Natáčelo se od 16. srpna do 18. října 1999 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)

Súvisiace novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (viac)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (viac)

Reklama

Reklama