Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (121)

ti88na 

všetky recenzie používateľa

A začalo to celkom dobre. Úvod, zápletka, výcvik, skvelý Sean Bean, pohľadný James D´Arcy (v uniforme bol na zožranie) všetko by bolo fajn až to zrazu skončilo a niekde medzi vypadnutím z lietadla a dopadom v Nórsku si povedali, že kašleme na to, aj tak to bude sračka, tak načo sa snažiť. Spravili teda nejakú trápnu akciu (to bola najväčšia hrôza), zabili niekoľko hrdinov a zazvonil švédsky zvonček a vikingskej rozprávky bol koniec. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Naprosto exkluzivní námět ( britské komando vysazené v týlu nepřítele dle skutečné události ) a skvělý Sean Bean plus Aksel Hennie ( který hrál norského odbojáře v daleko lepším a realističtějším Max Manus ) a přesto tenhle film promrhal svůj potenciál, protože působí nějak televizně, nevtáhne do děje a působí sterilně a celkově nevěrohodně. Škoda. PS: První půlhodinu tam furt někdo jenom řve a dostat se jako divák až k akci vyžaduje trpělivost . ()

Reklama

Woody77 

všetky recenzie používateľa

No popravde cakal som viac. Pribeh ma co do seba . Pribehy a osudy ludi pocas 2.sv. vojny to je nevycerpatelna studnica.Problem vidim vsak v tom ,ze nie je jedno kto do nej nacrie.A toto je specificke aj pre tento film.Skoda Seana Beana pre tento KAPUSTOVY film. Cudujem sa mu.... avsak ked si to zoberiem tak scenar spociatku mohol byt napisany dobre a zaujimavo avsak postupne sa aj z scenara vyklulo toto.Prevedenie stoji za odobratie licencie na tocenie. Nechcem zhadzovat cudziu pracu a snahu ,ale ozaj nie je co komentovat a tento film patri do prepadliska filmoveho smetiska. ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Laciná verze Tuctu špinavců, která za svým vzorem zaostává snad ve všem. Bean je celou dobu nějakej opuchlej a kromě Williama Houstona nikdo nedostane prostor cokoliv předvést. Někde se děj ukrutně vleče a je doprovázen zbytečnýma kecama. Jinde najednou poskočí o kilometry dál a některé věci zůstanou nevysvětleny. Dá se to ale zkouknout, když se některým částem člověk nevěnuje naplno. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Čas hrdinov to rozhodne nieje a jediný Sean Bean s toho nerobí sračku. Kedže to svojím herectvom trochu zahusťuje je s toho aspoň celkom pozeratelné hovno. Čas je to čo chlapci nemajú a rýchlo a kvalitne sa ani pes nevyserie a tak to dopadlo aj tu a spolu s filmom tak dopadol aj kameraman, ktorý točil ako keby musel ísť naozaj na veľkú. Príbeh je v pohode, prvá polka vám dva krát vysvetlí odkial kam a druhá patrí akcii, s ktorej si vy moc neodnesiete, pretože každý kto to točil mu buď trebalo srať ako som už spomínal alebo tie digitálne výbuchy si chceli užiť naživo a nie kukať na ne cez objektív. Boromir, hudba a nízkorozpočtová výprava je snáď jediné plus, inak je to bieda, ktorú odporúčam pozerať na veľmi, veľmi nudný deň a aj to s prižmúrenými očami. 50% - 2* ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (23)

  • Kódový názov tajnej misie bol „Operácia Grendel“ a pripomína skutočný „Bruneval Raid“, ktorý bol oficiálne známy aj ako „Operácia Biting“. (Johnny.ARN)
  • Po tom, čo je Rains (Danny Dyer) vylúčený z čaty a je konfrontovaný rotným RMP seržantom majorom, golier jeho košele je na chrbte trochu nadvihnutý. V ďalšej scéne je golier uprataný. (Johnny.ARN)
  • Vojenská polícia britskej armády dostala názov až po vojne (1946). Dovtedy sa nazývali Zbor vojenskej polície (CMP), nie Kráľovská vojenská polícia (RMP). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené