Reklama

Reklama

Predvolebné sľuby

  • Slovensko Pr(e)dvolebné sľuby (viac)
Trailer 2
USA, 2012, 85 min

Po tom, ako dlhoročný kongresman Cam Brady (Will Ferrell) spácha pred blížiacimi sa voľbami verejné faux pax, párik mega-bohatých CEO sa rozhodne situáciu využiť, nasadiť protikandidáta a získať tak vplyv nad ich obvodom Severnej Karolíny. Na túto akciu si zvolia naivného Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis), riaditeľa lokálneho turistického centra. Spočiatku sa Marty nezdá byť práve tou najideálnejšou voľbou, ale s pomocou svojich nových mecenášov, manažéra tvrdej kampane a politickým stykom jeho rodiny sa čoskoro stáva súťažiacim, ktorý dáva charizmatickému Camovi dobrý dôvod na to, aby sa začal báť. S neustále sa približujúcim dňom volieb je súťaž stále nerozhodnejšia. Urážky sa stále stupňujú a nemajú konca. Jediným cieľom oboch kandidátov je zničiť toho druhého.
Nová komédia od režiséra filmu "Meet the Parents" Jaya Roacha posúva dnešný politický cirkus na ďalšiu logickú úroveň. Aj keď si myslíte, že etika kampane dosiahla svoje najhlbšie dno, stále sa dá ísť ešte hlbšie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (28)

Trailer 2

Recenzie (253)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

O tom, že na post politika není potřeba vize či odbornost všichni dávno víme a naši drazí zákonodárci se nás o tom snaží přesvědčovat dnes a denně. A není pro nás překvapením ani to, že na tom Američané jsou velmi podobně. Potud se žádná invence nekonala. A nejednalo se ani o žádnou sžíravou satiru či inteligentní humor. Jak by také mohlo, když v tom hraje Will Ferrell. Přesto mě tahle, spíše situační, komedie sice nenadchla, ale v některých momentech vyloženě rozesmála a celkově slušně pobavila. A to i přes již zmíněného Ferrella. Sexuální narážky jsou celkem omezeny, tentokrát je to bez prdění a krkání a světe div se, objevilo se i pár slušných hlášek. Samozřejmě je tu přítomen morální rozměr a nakonec všechno dobře dopadne, ale když si tohle člověk odmyslí, jedná se sice o zapomenutelný, ale ne nudný zážitek. 50% ()

wohna 

všetky recenzie používateľa

V dnešní době se prostě nedočkáme komedie, kde bychom se smíchy váleli po zemi, prostě ne. A tahle není výjimka. To, že jsem čekal více, to nezastírám, ale rozhodně to nezklamalo. Místy vtipné, místy trapné. Zach hraje pořád stejně a pořád poměrně dobře, Will Ferrell má také své světlé momenty. Dohromady tvoří zajímavé duo. Se scénářem by se dalo udělat mnohem víc, ale to nevadí. Volby trošku jinak. Proč ne. ()

Reklama

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

Will Ferrell je odborník na hraní debilů a Zach Galifianakis mu zdatně sekunduje, a to i přes mojí prvotní nedůvěru (dosud jsem s ním viděl jen Pařby a tam mi dost vadil). Film je nacpaný nekorektním a surovým humorem, který není pro každého (viz. low rating 61%). Já naštěstí mezi suchary nepatřím a tudíž jsem si film o politické kampani dvou rivalů nadmíru užil. ()

majo0007 

všetky recenzie používateľa

Vcelku som sa bavil. Kúsky z poslednej doby, ako Ferrellova "Casa de mi Padre" alebo Zachov "Due Date" rozhodne neboli žiadné terná, ale táto ich spolupráca má o číslo väčšie grády. S hodnotením však vyššie nejdem z prostej príčiny: prečo ten cinizmus a žiadna morálka nevydržia po celý film ?! Šibnutím zázračného prútika sa z oboch hrdinov paradoxne stávajú také isté karikatúry ako na svojich billboardoch a v reklamných šotoch, ktoré boli celú stopáž vtipným zdrojom satiry. Zmrvený koniec filmu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Scéna s kostolom, hadmi, kostolným oknom a enormne napuchnutou rukou je bomba, detto úplne nekorektné scény „sexu s manželkou môjho konkurenta“. Nevraviac o scéne, v ktorej sa Galifianakisove deti (a manželka) na jeho výzvu (ktorú okamžite oľutuje) priznávajú k riadne čudným veciam. Alebo policajná hliadka a následný test alkoholu. Alebo modlitba, „ste kostrou USA“ či „gore-jazvy z hrdzavej preliezačky“. Nie je to na 80%. Bohužiaľ. No je to dobrá komédia, ktorú vám ale odporúčam len ak máte aj vy v láske absurdný humor, ktorý si neberie servítky pred ústa, ale pritom nie je taký primitívny, ako vyzerá na prvý pohľad. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (10)

  • Dej filmu sa odohráva v americkom štáte Severná Karolína, kde sa narodil aj Zach Galifianakis (Marty Huggins), a kde bol jeho strýko Jesse Helms v sedemdesiatych rokoch kongresmanom. (Darkage)
  • Natáčanie prebiehalo v americkom meste New Orleans v štáte Louisiana. (Darkage)

Reklama

Reklama