Reklama

Reklama

Zúfalec

  • Česko Pokoření (viac)
Trailer 1

Šesťdesiatpäťročný Simon Axler (Al Pacino) je obdivovaný herec popredných divadelných scén, ktorý v živote stvárnil snáď všetky najvýznamnejšie postavy. Od svojich trinástich rokov nepozná nič iné len divadelné pódium. Zrazu z ničoho nič stratí schopnosť hrať a trpí záchvatmi demencie. Po niekoľkých katastrofálnych predstaveniach sa psychicky zrúti. Po incidente v divadle na Broadwayi a následnej hospitalizácii na psychiatrii sa vracia domov a uvažuje o samovražde. Odíde na farmu ďaleko od mesta, do odľahlého vidieckeho domu v Connecticute, kde sa snaží uprostred lesov nájsť pokoj, ale ani to sa mu nedarí. Keď nadviaže ľúbostný vzťah s Pageen (Greta Gerwigová), mladou amorálnou bisexuálnou dcérou svojej bývalej priateľky, jeho svet sa začne ešte väčšmi rozpadať. Podarí sa mu napokon obnoviť stratené sily a chuť do života, alebo tento románik bude jeho poslednou životnou katastrofou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (38)

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Al Pacino neustále dominuje v každém snímku.V době natáčení mu bylo asi 75 let.A stejně mladší kolegy strčil do kapsy.Scénář měl hodně odlehčených situací,dobrá kamera a kvalitní režie.V popisu by mělo být že staršího muže uhání mladá žena.Zazní tam mimo jiné,že ona doufá že z ní tu lesbu vyš..souloží.Gerwig v té době bylo třicet let a dokázala s tím starým bardem držet krok. ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Slavný 65letý herec ztrácí paměť a přestává rozlišovat realitu od představ, takže si nabrnkne mladou přelétavou lesbičku (resp. ona sloví jeho), což mu dodá opět chuť do života. Párkrát jsem se absurdnímu průběhu nahlas uchechtl a Al Pacino jako vždy famózně válel, proto mě docela zajímalo, kam se zvláštně schizofrenní (senilní?) dramedie vyvine - aby onen vztah uzavřela jednou "rozchodovou" hádkou a šmytec, divně skončila. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Niektoré knihy by radšej mali ostať nesfilmované. The Humbling od Philipa Rotha je samá o seba veľmi nefilmová kniha bez deja, ktorá pojednáva o psychickom a morálnom úpadku jedného herca. Ako z takéhoto niečo urobiť pútavý film? Al Pacino je síce v úlohe skvelý, ale dve hodiny sledovať jeho potácanie sa a debaty s podivnými postavami (napríklad fanúšička, ktorá ho neustále otravuje s vraždou manžela) nie je práve tou najvhodnejšou filmovou látkou. A nepomôže k tomu ani réžia Barry Levinsona (Rain Man, Sleepers ...). Humbling bolo vyslovene zbytočné prevádzať z knihy na plátno. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Al Pacino a Greta Gerwig sú síce fajn, no tento film mi tak trochu pripomínal Birdmana (tou celou podstatou), a tak ma to napokon nijako výrazne zaujalo. Jediné čo ma bavilo boli asi len samotné postavy upadajúceho divadelného herca a mladej zmätenej lesbičky. Ale ako koncept filmu, no podľa to malo oveľa perspektívnejší základ, ktorý mohol byť prevedený určite zaujímavejšou a najmä epickejšou formou. Mňa to celé až príliš nudilo, no a by ma zaujímalo kde bola tá komédia, ktorá je písaná v žánrovom zaradení. ()

DEXTER099 

všetky recenzie používateľa

The Humbling byl pro spíš než film tak taková divadelní hra nahraná na kameru.Pro Al Pacino to bylo asi silné téma a myslím,že je to i z filmu a jeho výkonu častokrát znát.Příběh o herci co ztrácí jak sám říká talent a zkouší se rehabilitovat o více jak dvě generace mladší dívka,která se stane jeho milenkou a i vzpruhou v tom pokračovat v divadelních rolích i když konec není zrovna z kolonky šťastných.Mě to moc nechytlo a tak za mě celkově 60 % a tři hvězd. ()

Galéria (96)

Zaujímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Torontu 2014. (Terva)

Reklama

Reklama