Reklama

Reklama

Predstav si

  • Česko Představ si (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Do Lisabonskej školy pre zrakovo postihnuté deti a mládež prichádza inštruktor Ian, aby im pomohol získať viac sebavedomia a samostatnosti. Jeho metódy sú však nielen nekonvenčné, ale aj nebezpečné. Čoskoro si získa dôveru študentov, ktorí sa odvážia vymeniť pokojné a bezpečné prostredie kliniky sa pulzujúce ulice metropoly... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (77)

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Už od úvodního pomalu zaostřovaného záběru se nás autor snaží přenést do světa svých slepých hrdinů. Na to jsou výborné i scény, ve kterých slepí žáci se slepým učitelem diskutují o tom, co se podle jejich sluchu děje na dvoře před nimi. A stejně jako oni, ani divák to nevidí. Mezinárodní koprodukce s Angličanem a Němkou v hlavních rolích ovšem zaujme i jako neobvyklá love story v prosluněné atmosféře Lisabonu. Ovšem cesty slepců městem či přístavem působí napínavěji než ledajaký thriller (90%). ()

kareen 

všetky recenzie používateľa

Moc hezké. Velmi oceňuji, že se tvůrci nevydali cestou podbízivého sentimentu, ke kterému taková látka přímo vybízí a místo toho mě dokázali vtáhnout do střízlivě podaného, přesto poetického vnitřního světa plného zvuků, vůní, pocitů a představivosti, ale také neustálé nejistoty i nebezpečí, se kterými se nevidomí lidé dennodenně potýkají. A znovu, jako už nesčetněkrát, jsem se jen ujistila o nepochybných kvalitách současné polské kinematografie. ()

Reklama

emma53 

všetky recenzie používateľa

Natočit tak citlivé téma, aniž by byl divák citově vydírán, je docela obtížné, protože většinou to bývá právě naopak. Já to tady v žádném případě tak necítila a to nesmírně oceňuji. Byla jsem jen v jiném světě, tam kam bych se nikdy nechtěla v žádném případě v reálu dostat, ale on pro mnohé existuje a já jsem mohla alespoň tímto způsobem do tohoto světa nahlédnout a zjistila jsem, že zdaleka nevyužívám všechny svoje smysly takovým způsobem, jak mně to přiblížil právě Ian ve světě nevidomých. A i když je to drama, tak Andrzej dokázal vytvořit i moc příjemnou atmosféru tím, že celý příběh prosvětlil teplými barvami a i trochu té romantiky tam vložil velmi citlivě a jemně. Určitě doporučuju, jeden z filmů, který stojí zato vidět. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Ten námet, aj posolstvo je 5-hviezdičkové, ALE film ako taký má nejako nenadchol a príbeh mi prišiel ako na hojdačke - v niektorým momentoch som pomaly nedýchal a niektoré časti mi zas prišili úplne nevyvážené, no a aj koniec bol taký na pováženie. Celkom škoda, lebo asi tak prvá polovička filmu bola fakt paráda, no potom ako začali o Ianovi pochybovať a on sa snažil všetkým dokázať, že jeho predstavivosť je nadrozmerná, tak to už začalo trošku upadať. Ale inak všetko okolo toho posolstva o predstavivosti a precítení obrazov za pomoci iných zmyslov - to bolo nesmierne vydarené. No aj tak je celkový dojem viacmenej priemerný. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Naprosto krásný, upřímný film, který s lehkostí a vtipností sobě vlastní vypráví příběh nevidomých, tak krásně, že jsem se s nimi okamžitě sžil. A nebylo to depresivní, jak by někoho mohlo napadnout. Spíš právě naopak. A nejenom příběh mi udělal obrovskou radost, i herci nemají chybu a atmosféra prosluněného Lisabonu to všechno krásně završuje. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. října 2012 na Varšavském mezinárodním filmovém festivalu v Polsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama