Reklama

Reklama

Království Vikingů

  • Malajzia Vikingdom
Trailer 2

Uprostřed dávných časů se za zvuku řinčící oceli snoubí mýty s historií a fikcí. Snímek Vikingdom je výpravná akční a dobrodružná fantasy volně založená na legendě slavných Vikingů. Zapomenutý bývalý král Eric se má v nerovném boji utkat s bohem hromu Thorem. Thor se vydal na cestu, během které chce získat zásadní starověké relikvie v podobě kladiva Mjolnir z Valhally, náhrdelníku Máří Magdalény z Mitgardu a Roh z Helheimu. Svůj úkol musí dokončit před krvavým zatměním, které přichází jednou za 800 let. Pokud se mu to nepodaří, nebudou již pohanští vikingští bohové nikdy moci ovládat lidstvo. Jen jediný muž ho může zastavit... statečný král Eric, kterého poté, co zemřel v boji, vrátila do života jeho láska - čarodějka. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (34)

maddy odpad!

všetky recenzie používateľa

Už si aj v Malajzii zaumienili, že by chceli mať svoj vlastný blockbuster. Financie vo výške celoročného rozpočtu jednej stredoeurópskej krajiny aké do svojich letných bijákov vkladá Hollywood síce k dispozícii neboli, ale to absolútne nevadí, aj tak si natočíme našu vlastnú variáciu na Snyderovu „Tristovku“ s 259-timi CGI zábermi za minútu vygenerovaných na Windows 95, bez ladu a skladu tam primiešame trocha tej škandinávskej mytológie veď Thor je teraz „in“ (a navyše si na to meno nikto nemôže nárokovať autorské práva, muhaha!), zaangažujeme vyhasnuté seriálové hviezdičky ako Dominic Purcell (Prison Break), aby sme im vrátili zašlú slávu, nebudeme v žiadnom prípade trochárčiť veď dvojhodinové opusy sú teraz štandard a celé to bude taká pecka až sa z toho všetci zoserú a milióniky sa budú samé sypať do vrecka! Či nie? (asi takto nejako si predstavujem zmýšľanie režiséra a producentov pri nakrúcaním tohto digitálneho blivajzu) ()

verbal odpad!

všetky recenzie používateľa

Když se nějaký fundamentalistický orangutan rozhodne parodovat severskou mytologii, výsledek je téměř stejný, jako by se na Islandu rozhodli zfilmovat Opičího krále obsazeného samými Laponci a pár negry kvůli multikulturalitě. Vzniká tak tupé, digitální homosvinstvo, v němž starší Scofield s rozkošnicky odhaleným, vyholeným hrudníčkem opouští Homohallu, aby na sveřepé výpravě z Trotlheimu do Kokotborgu naklepal půlky přestrašlivému Thorovi s mahagonovo - purpurovou cirkusovou parukou a polystyrénovým Mjolnirem. Doprovází jej při tom dva tuponi z fitka, plochá pipka, aby mohl předstírat, že je heterák, a samozřejmě nechybí ani kung-fu ťaman, protože nevnutit mezi Vikingy šikmookého taj-či bijce by byla krutá, fucktografická chyba! A k tomu všemu všichni zúčatnění dozajista studovali charakterní herectví na Oxford Količ. No řeknu vám, tohle opravdu bolelo. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Najviac ma na tomto filme prekvapil vizuál. Vzhladom na rozpocet par mega to vyzera fakt dobre. Evidentne sa tocilo za jedlo a nocľah. :-) Lacnejsie triky dokazali dobre zamaskovat zaujimavou stylizaciou jak z nejakej videohry. Nieco v style 300 a podobnych zabavne prestylizovanych filmov. Takze aj ked sa nic zaujimave nedialo, tak sa na to aspon dobre pozeralo. Takisto zapletka je zaujimava a neobsahuje ziadne imbecilne zvraty. Napriek tomu davam nizke hodnotenie z dvoch dôvodov. Film obsahuje prilis vela hluchych miest. Skratenie o 20 minut by mu prospelo. A hlavne herci su neskutocne polená. Okrem predstavitela hlavneho zaporaka Thora tu nikto z nich nema ani stipku charizmy a tento nedostatok nenahradia ani hereckym umom. V tomto smere najhorsie dopadol predstavitel hlavneho hrdinu Dominic Purcell. Uz som ho sice videl hrat aj akceptovatelne, ale tu si vybral velmi slabu chvilku a po cely cas pôsobi jak prispatý. Vdaka tomu mi boli vsetky postavy ukradnute a film sa prepadol do nudneho podpriemeru. 4/10. ()

blackJag 

všetky recenzie používateľa

"TO JE ROZDÍL MEZI ŽIVÝMI A MRTVÝMI. NADĚJE." No panečku, tohle je slušný bizárek :-) TY PARUKY! Nemohl jsem od toho odtrhnout oči :-)) TY PARUKY!! Elfové v silonových hábitech :-) TY PARUKY!!! Neherecká ekipa, většina záběrů na první dobrou, neskutečné scenáristické perly, maškarádní výprava, ale hlavně, TY PARUKY!!!! Na pomezí guilty pleasure aneb tak blbé, že je to skoro zábavné :-) Vždycky, když kamera zabrala spoře oděnou lučištnici, v kožených bokovkách a podprdě, říkal jsem si, jak by asi muselo být fajn se takto promenádovat severskou krajinou for real :-))) 25% ()

ywo666 

všetky recenzie používateľa

Toto mohlo byť cekom dobré keby to nebolo celé také naivné a hlúpe. Purcell už prkenejšie tie hlášky nemohol podávať. A tiež by neuškodil minimálne dvojnásobný rozpočet. Inak ako nízkorozpočtové akčné fantasy to obstojí. Herci nie sú práve najtalentovanejší, ale určitú štýlovosť im nmôže uprieť. Conan je obrovský, Malthe celkom sexi. Dominic je tak oveľa lepšej forme ako napríklad v Killer Elite. Herci sa ale neserú so zimou a za sneženia si behajú hore bez či v podprde. Tie zvraty sú lacné a je ich až moc. Hlavne toho žltého gay prostitúta mohli oželieť. A škaredšiu bohyňu lásky už asi nemohli vybrať. Napriek tomu film ponúka solídnu akcia a v pomere k rozpočtu dosť dobrý vizuál. 50% a extrémne slabé 3*. PS: ten pekelný pes mi pripomenul video retarded running horse. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Kuala Lumpur v Malajsii. (lost815)
  • Pro co největší autenticitu s historickými fakty týkajícími se nordické mytologie, navštívil režisér snímku hned třikrát švédská muzea, a čerpal z více jak 10 přečtených knih. (Conspi)

Reklama

Reklama