Reklama

Reklama

Wu xia

  • Hongkong 武術 (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Liu (Donnie Yen) je výrobcem papíru v období dynastie Qing a vede jednoduchý život s manželkou Ayu (Tang Wei) a jejich dvěma syny. Do jejich odlehlé vesnice přijde detektiv Xu (Takeshi Kaneshiro), který vyšetřuje smrt dvou banditů během loupeže. Xu rychle zjistí, že to nebyla obyčejná zpackaná loupež. Jeho houževnaté dotazy vynášejí na povrch temné tajemství Liuovy minulosti, která ohrožuje nejen jeho rodinu, ale i celou vesnici. (LordMovie)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (65)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný film s Donnie Yenom. Má výborný príbeh o výrobcovi papieru, ktorý si žije pokojný život v odľahlej dedine so svojou rodinou, ale keď zabráni dvom hľadaným zločincom vykradnúť obchod, skúsený detektív chce zistiť pravdu o celej situácii, ktorá nie je taká jednoduchá, ako na prvý pohľad vyzerá. No pátranie po mužovej minulosti môže mať zlé následky pre všetkých. Spracovanie je vydarené, obzvlášť prvá polovica je dejovo veľmi zaujímavá, originálne podaná a skvelo prepracovaná, takže aj napriek jej takmer nulovej akčnej stránke sa jej prakticky nedá nič vytknúť, keďže minimálne na celé vyšetrovanie sa skvelo pozerá. Druhá polovica je už o niečo horšia, svoj štýl výrazne zmení, pokračuje skôr v klasickom duchu, ale stále si drží dobrú úroveň. Akcie tu nie je až tak moc, ale je výborná. Nájdu sa tu prakticky len štyri súboje a v žiadnom sa neobjaví viac protivníkov ako dvaja, ale majú veľmi dobrú choreografiu, niekoľko perfektných nápadov, skvelý vizuál, pri ktorom vidno každý detail a aj napriek názvu filmu sa držia celkom pri zemi, takže moc nesklamú ani tých, ktorí očakávajú realistické súboje. Najviac sa mi páči súboj s dvojicou zabijakov v strede filmu. Herecké obsadenie je vynikajúce, v hlavnej úlohe najlepší akčný herec súčasnosti Donnie Yen, výborný Takeshi Kaneshiro ako detektív, príjemná Wei Tang a slušní záporáci. Réžia a technická stránka sú perfektné, skvelá kamera, strih, aj celkový vizuál, tohto detailného vizuálu som sa pôvodne mierne obával, ale nakoniec nebolo prečo, dopadlo to výborne. A nesklame ani hudba. Keby bola druhá polovica dejovo mierne inak podaná a pribudol by ešte nejaký ten súboj, tak neváham s plným hodnotením, lebo je to skutočne zážitok, ale aj takto som nadmieru spokojný, je to jednoducho ďalší výborný film s Donnie Yenom, ktorý znovu dokazuje, že v súčasnosti nemá konkurenciu. 78% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Žáner tohto filmu perfektne opísala Nevada, filozofickú rovinu vystihla MaedhRos a formu zhodnotil Adrian. Takže čo by som k tomu dodal? Počas prvej hodiny som bol nadšený hravosťou akou režisér pristupuje k žánru a počas druhej polovici filmu som mal strach a zároveň sa modlil, aby sa nevyskytol nejaký zádrhel, ktorý by to celé zbúral ako domček z kariet. Našťastie k tomu nedošlo a výsledok je proste pecka. Osobitne musím pochváliť herecký výkon Donnieho Yena. Pretože v minulosti som jeho prejav dosť kritizoval a to aj v takých ikonických úlohách akou je Ip Man. Buď sa radikálne zlepšil, alebo jeho minimalisticky prejav tentoraz dokonale sadol k úlohe ktorú stvárnil. Hlavné je, že v dramatických scénach sa mu konečne podarilo, vo mne vydolovať potrebné emócie. Čo je vzhľadom na to, že tento film je postavený na príbehu a nie na bitkách, extrémne dôležité. Takže pokiaľ viete, čo máte od tohto filmu očakávať, tak budete určite nadšení ako som ja. 10/10. edit 2020: tak aj na druhý pokus je to totálna pecka. V prvom rade to je dráma o postavách so skvelými hereckými výkonmi (áno vrátane Donnieho, ktorý tu podáva jeden zo svojich najlepších výkonov). Protipólom k Donniemu je Takeshi Kaneshiro. A to jak v dramatickej rovine, tak filozofickej v ktorej sa rozoberá povaha človeka, či sa dokáže zmeniť, či je dôležitejšie naplnenie zákona alebo milosrdnosť. Proste na obyčajné kung-fu tu je kopa tém na zamyslenie. K tomu je film podaný ako detektívka v ktorej sa postupne odkrývajú tajomstvá jednotlivých postáv. No a v poslednom rade to je aj famózne kung-fu s bitkami, ktoré sú predrátované alebo zrýchlované a napriek tomu, že taký štýl nemusím, tak vyzerajú pôsobivo. Jednak sú kontaktné a neskutočne drsné tak choreografia je vynaliezavá,ponúka mnoho netradičných kúskov a hlavne každá bitka je plná emócii, lebo vám na postavách záleží a záporáci naháňajú strach. Im kraľuje bývalá hviezda žánru Jimmy Wang Yu, ktorého hurónsky hlas pôsobí neskutočne hrôzostrašne. Vrcholom filmu je pre mňa scéna rozovoru medzi Donniem a Jimmym v ktorej sa smejú a plačú zároveň. To je scéna plná emócií. A celý film totálne vygraduje finálna bitka v ktorej som už vôbec nedýchal. Technická stránka je bezchybná. Všetko je prehľadné a nájde sa tu kopa nádherných kamerových kompozícií. Takisto hudba ponúkne kopu skvelých motívov. Toto je proste jeden z tých filmov, kde všetko do seba dokonale zaklaplo, takže dávam zaslúžených 10/10. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Taká tá historická úvaha, či sa zlo dá zmeniť. Či je spravodlivosť vždy opodstatnená. Kaneširo a Yen sú výborný charakterový herci. Čo dokázali v nespočetne veľa filmoch. Ale v prípade Swordsmena nemajú veľmi čo ponúknuť. Film to nie je zlý. Má skvelú kameru, tradične krásne prostredie čínského vidieka, ktoré dodáva celému príbehu romantizujúci presah. Ale akčné scény sú nezaujímavé a výplň je vystavaná na detektívnej zápletke, ktorá je síce zaujímavá do dramaturgie a v rámci podávania informácií, ale na konci zostáva taký ten pocit, že som od toho čakal viac, než som v skutočnosti dostal. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Co k tomuto napsat ...? Prostě hrozné zklamání pro mne. Film s bojovým uměním pojatý úplně jinak, uznávám, že originálně, ale to neznamená, že dobře ... Hvězdné obsazení, pořádný rozpočet, vypadá to dobře, ale je to strašná nuda. Za téměř 2 hodiny stopáže se odehrají asi jen 4 bojové scény. Nejbolestivější na tom je, že Donnie pořád umí a tyhle bojové scény jsou opět absolutní mazec ... Ale mezi tím se Donnie pokouší hrát, tedy věnovat se hereckému výkonu a to je fakt tragédie ... Navíc celý film nudí, nic se v něm podstatného neděje a vůbec jsem nepochopil, jakým směrem se chce ubírat, co chce divákovi sdělit. O souboje zde nejde, to divák pochopí brzy, ale nevím o co tedy? Osobní drama a vyrovnávání se s temnou minulostí? Vztah k rodině? Život vesničanů? Kriminální vyšetřování zabití dvou ničemů? Asi všechno dohromady, každopádně příšerná nuda ... Škoda. ()

Beastmaster4 

všetky recenzie používateľa

Kdo dal víc, jak 3 hvězdy, tak buď přišel o rozum nebo je až moc velkým fanatikem těhle hopsajících a vřískajících asijských chujovin. Příběh je stejně nudný jako celý styl natáčení. Horory fajn, ty jim i jdou, ale tyhle bitkařský šarády, to už je omletá písnička a navíc, pěkně zatuchlá starobou. Několikavteřinové záběry na výrazy, pózy aj., to mě opravdu nebere....mít při filmu tak 20x potřebu se probudit z polospánku a prozívat ten zbytek, to je měřítko, kterým WU XIA hodnotím já. Neskutečně nudné, neskutečné zdlouhavé. Nebýt tý nasraný Číňanky, kterou nakonec odnese proud řeky, dal bych odpad! Neskutečná hovadina! Možná bych to rozdejchal tak před 15 lety ale dneska? Natočit film, kterej by byl stejně "zajímavej" i kdyby byl o polovinu kratší, tomu říkám umění...asi čínskému stylu kultury nerozumím, ale tenhle film tak jako tak nemám rád :-), je o ničem, naprostá ztráta téměř dvou hodin života.... ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (3)

  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit akční choreograf sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)
  • O bojovou choreografii se postaral Donnie Yen, představitel Lia. (ČSFD)
  • Snímek je přepracováním grafické novely "A History of Violence" z roku 1997 autorů Johna Wagnera a Vincenta Lockeho. (Conspi)

Reklama

Reklama