Reklama

Reklama

Wu xia

  • Hongkong 武術 (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Liu (Donnie Yen) je výrobcem papíru v období dynastie Qing a vede jednoduchý život s manželkou Ayu (Tang Wei) a jejich dvěma syny. Do jejich odlehlé vesnice přijde detektiv Xu (Takeshi Kaneshiro), který vyšetřuje smrt dvou banditů během loupeže. Xu rychle zjistí, že to nebyla obyčejná zpackaná loupež. Jeho houževnaté dotazy vynášejí na povrch temné tajemství Liuovy minulosti, která ohrožuje nejen jeho rodinu, ale i celou vesnici. (LordMovie)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (65)

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Distribútor: We Distributions, Lark Films Distribution // Koniec filmu je síce pritiahnutý za vlasy, ale to je tak jediná vec, ktorú môžem skritizovať. Bojové scény sú zvládnuté elegantne, veď niet sa čomu diviť, keďže ide o Donnie Yena. Milo ma prekvapil dej filmu, ktorý bol možno jednoduchý, ale rozhodne bol zaujímavý. No a tiež nemôžem zabudnúť na prostredie, pretože bolo úžasné. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

JAK MOHL NEOZBROJENÝ PAPÍRNÍK PORAZIT TRÉNOVANÉHO ZABIJÁKA?....... /// A taková to byla spokojená rodinka...., jenže jediná možnost, jak odstranit minulost je smrt! (Jenže umřete, když jste kurevsky dobrej bojovník...) Podle zásady - ,,každej dobrej skutek musí bejt po zásluze potrestanej“ – pátrá detektiv po minulosti Liu Jin xia. KDO JSI? CO JSI ZA ČLOVĚKA? V první hodině jeden souboj. Skvělej! Choreo, ve kterým Donnie dokáže vést bojovníky tak, že ublíží sami sobě. A pak ten detektiv ctící zákony. Do posledního písmenka, i kdyby to měla vodsrat jeho rodina, i kdyby šel proti zákonům v přírodě, i kdyby ....prostě je takovej, no. A v tom je problém. Já říkám: ,,debilní, negativníma emocema nabitej příběh, plnej debilních lidí, kteří mě serou“. No a co, že to tak chtěli?! Vedle toho mi chlápek, kterej nejde zranit mečem připadá naprosto normální! Můžu si dovolit napsat o filmu s D.Yennem, že je debilní? Zkusím to... JE TO DEBILNÍ !!! Já totiž zas až tolik v sílu blesku nevěřím! (To jste mě zas vytočili vy kluci šikmooký!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, nač chce manželka používat rybí měchýř. 2.) Můj život je plnej výrazů jako: ,,Meridián Žen-jing; Šan-čung; Tchient...“. Léčím totiž své tělo a charakterové vlastnosti navzájem. 3.) Chci ve filmu hledat víc, než o čem je film a proto mi čtyři souboje stačí. 4.) Thx za titule ,,Lagardere“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Žáner tohto filmu perfektne opísala Nevada, filozofickú rovinu vystihla MaedhRos a formu zhodnotil Adrian. Takže čo by som k tomu dodal? Počas prvej hodiny som bol nadšený hravosťou akou režisér pristupuje k žánru a počas druhej polovici filmu som mal strach a zároveň sa modlil, aby sa nevyskytol nejaký zádrhel, ktorý by to celé zbúral ako domček z kariet. Našťastie k tomu nedošlo a výsledok je proste pecka. Osobitne musím pochváliť herecký výkon Donnieho Yena. Pretože v minulosti som jeho prejav dosť kritizoval a to aj v takých ikonických úlohách akou je Ip Man. Buď sa radikálne zlepšil, alebo jeho minimalisticky prejav tentoraz dokonale sadol k úlohe ktorú stvárnil. Hlavné je, že v dramatických scénach sa mu konečne podarilo, vo mne vydolovať potrebné emócie. Čo je vzhľadom na to, že tento film je postavený na príbehu a nie na bitkách, extrémne dôležité. Takže pokiaľ viete, čo máte od tohto filmu očakávať, tak budete určite nadšení ako som ja. 10/10. edit 2020: tak aj na druhý pokus je to totálna pecka. V prvom rade to je dráma o postavách so skvelými hereckými výkonmi (áno vrátane Donnieho, ktorý tu podáva jeden zo svojich najlepších výkonov). Protipólom k Donniemu je Takeshi Kaneshiro. A to jak v dramatickej rovine, tak filozofickej v ktorej sa rozoberá povaha človeka, či sa dokáže zmeniť, či je dôležitejšie naplnenie zákona alebo milosrdnosť. Proste na obyčajné kung-fu tu je kopa tém na zamyslenie. K tomu je film podaný ako detektívka v ktorej sa postupne odkrývajú tajomstvá jednotlivých postáv. No a v poslednom rade to je aj famózne kung-fu s bitkami, ktoré sú predrátované alebo zrýchlované a napriek tomu, že taký štýl nemusím, tak vyzerajú pôsobivo. Jednak sú kontaktné a neskutočne drsné tak choreografia je vynaliezavá,ponúka mnoho netradičných kúskov a hlavne každá bitka je plná emócii, lebo vám na postavách záleží a záporáci naháňajú strach. Im kraľuje bývalá hviezda žánru Jimmy Wang Yu, ktorého hurónsky hlas pôsobí neskutočne hrôzostrašne. Vrcholom filmu je pre mňa scéna rozovoru medzi Donniem a Jimmym v ktorej sa smejú a plačú zároveň. To je scéna plná emócií. A celý film totálne vygraduje finálna bitka v ktorej som už vôbec nedýchal. Technická stránka je bezchybná. Všetko je prehľadné a nájde sa tu kopa nádherných kamerových kompozícií. Takisto hudba ponúkne kopu skvelých motívov. Toto je proste jeden z tých filmov, kde všetko do seba dokonale zaklaplo, takže dávam zaslúžených 10/10. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

K filmu jsem měl veliké předsudky ( Nemám rád Wu xiu, dlouhá stopáž a historický podtext na mne nedělá velmi lákavý dojem) ale! klobou dolů, je to vážně pecka. Ve filmu se sice nachází pouze 4 souboje, ale za to dlouhé (5 minut) choreograficky dokonalé s precizní kamerou, dech beroucím vizuálem a úžasnými detaily. Hleděl jsem s otevřenou tváří, jak stylově Peter Chan si s kamerou pohrává a divák dostává vskutku spektakulární a nevšední zážitek i díky bravůrnému Donnie Yenovi. Potěší i role inteligentního detektiva Takeshi Kaneshira, který naopak vyráží dech svou chytrostí a rafinovaností. Dialogy, průběh děje a zvraty až neobvykle solidní na akční film. Užil jsem si to na 90%. ()

kikuka 

všetky recenzie používateľa

Veľmi fajn zážitok vidieť retromlátičku, ktorá sa dá pozerať, má iskru, tak trochu žmurká po divákovi, ale nestavia na jeho vedomostiach o historických mometoch žánru wu xia. Svojím spôsobom návrat k prakoreňom v príbehu, resp. vzťahoch postáv, ich "osudovosti" a podobne, pretože to tak čínsky ľud rád, no zároveň pozdvihnutie medzi "moderné" dravé action movies so strieborno antracitovým filtrom, kamerové finty rozkročené medzi sixties a late nineties, obdobne aj zvuk či hudba. A naozaj, naozaj je fajn vidieť fight, ktorý by nenakrútili so mnou. A toto som v kine nestihla. Takže mi vypomohla zberateľská edícia filmov Donnieho Yena O:-).Idem sa teraz dovzdelávať, aby mi next nemusel Adrián vysvetľovať who is who (jop, ide sa hľadať Dalšia zberateľská kolekcia filmov len za 10 yuanov). (Asi.) ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (3)

  • O bojovou choreografii se postaral Donnie Yen, představitel Lia. (ČSFD)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Kredit akční choreograf sdílí Yan Hua a Kenji Tanigaki. (Rominator)
  • Snímek je přepracováním grafické novely "A History of Violence" z roku 1997 autorů Johna Wagnera a Vincenta Lockeho. (Conspi)

Reklama

Reklama