Reklama

Reklama

Bojovník

  • Česko Válečník (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (138)

bloodvomit 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě se mi tento snímek nijak zvlášť nelíbil. Možná to bylo zčásti tím že jsem ho viděl s CZ dabingem, ale celkově i ten konec byl krapet přitažený za vlasy. A jeden dobrý řezník s kopím to nezachrání. Ke konci příliš patetické a vyhrocené, ultrastupidní princeznu snad ani komentovat nebudu ;-) ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Neobvykly film. Nieje to ani tak o deji, dokonca sa neda ani urcit hlavna posava. Dalo by sa povedat ze hlavnou postavou je duch bojovnika, ktory je spolocny pre celu druzinu vojakov, ktora nas filmom sprevadza. Hrdinstvo, oddanost, udatnost a odvaha - to je bojovnik. A o tom aj tento skvely film je. (treba spomenut velmi realisticke prevedenie, skvele kostymy, vizualnu stranku a herecke vykony) 9/10 ()

Reklama

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Určitě kvalitní film, který by ale mohl být ještě o dost lepší. Vadily mi většinou zmateně zrežírované bojové scény ( kamera je moc blízko, někdo se před ní mihne a my nevíme, kdo to vůbec byl ), sem tam nějaký dialog zatahal za uši a vyvražďovací závěr mi po nějakých pěti minutách zpomalených záběrů začal připadat poněkud laciný. Hrdina je ve všch ohledech lepší - dojemnější a vizuálně krásnější. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý historický film z juhokórejsko-čínskej koprodukcie. Má výborný príbeh o skupinke kórejských vyslancov a bojovníkov, ktorí sú počas návštevy v Číne nespravodlivo obvinení a tak skončia vo vyhnanstve uprostred púšte. Tí, čo prežijú túžia len po návrate domov, k čomu im môže pomôcť aj záchrana čínskej princeznej, ale čaká ich dlhá cesta a v pätách majú množstvo mongolských vojakov na čele so schopným veliteľom, ktorému ju uniesli. Spracovanie sa mi páči, nadpriemerná dĺžka tu nie je žiadnym záporom, film je dostatočne zaujímavý po celý čas. Síce po vydarenej úvodnej tretine na púšti bez jedla a vody sa to v strednej fáze čiatočne zhorší, príde niekoľko slabších scén a celá táto časť nie je až tak zaujímavá, ale našťastie to zase vynahradzuje veľmi dobrá druhá polovica o chránení hradu pred mnohonásobnou presilou. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná. Ale plní tu len doplnkovú funkciu k deju, nie sú to žiadne samoúčelné akcie, ktorú sú prehladkou efektov, bojových umení alebo niečo podobné, ale sú to normálne prirodzene pôsobiace akcie plnohodnotne začlenené do príbehu. Takže samy o sebe nie sú výrazne pôsobivé, nie sú ani moc prepracované a nápadité, ale pozerá sa na ne dobre, sú slušne krvavé a občas nechýba ani nejaká tá useknutá časť tela, jedine by som vytkol, že kamera je miestami až moc blízko bojovníkom a tak vtedy nie sú až tak dobre prehľadné. Herecké obsadenie je výborné, Jung Woo-sung ako málovravný bojovník skvelo ovládajúci kopiju, charizmatický An Seong-gi, ktorému to ide dobre s lukom, ako vždy príjemná Ziyi Zhang, Rongguang Yu ako hlavný záporák, ale ani zvyšok nie je zlý. Réžia a technická stránka by sa určite dali aj vylepšiť, ale aj takto som pomerne spokojný. Bojovník je jeden z tých lepších historických filmov, čo som videl, má všetko, čo by mal plnohodnotný predstaviteľ žánru mať a väčšinou na nadpriemernej žánrovej úrovni. Som dosť spokojný. Objektívna kvalita filmu- 79%, film sa páči mne na 77%. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Historický film se vším všudy, a jelikož je to typicky asijské, pro Evropana ještě s čímsi navíc. To něco je z rodiny psychologie, řečeno suchými slovy "vědy". Není nad poslání sledované z hloubi duše, obzvlášť když ho zachytíte se všemi dopady, ať už jsou kladné či záporné. Vývoj hrdinů holt chce svůj čas, a právě díky této charakterové genezi je víc než dvě a půl hodiny trvající pouť korejských válečníků za přežitím a jejich generála za ctí a slávou, tak výjimečná. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (4)

  • Herci i kaskadéři prošli čtyři měsíce před natáčením tvrdým bojovým výcvikem, aby výsledné scény vypadaly co nejautentičtěji. A tak aby byla scéna dobývání pevnosti, v níž během natáčení klesly teploty až zamrzlo i moře, pomocí žebříku co nejvěrohodnější, rozhodli se dokonce herci bojovat doopravdy. Akce a pády jsou proto filmovány bez triků. Přinejmenším jednou se to ale nevyplatilo jihokorejskému herci Woo-seong Jeong (Cold Eyes (2013), Scarlet Innocence (2014)), který při natáčení specifické scény upadl a poranil si koleno. (dinamit_1)
  • V době svého vzniku byl snímek považován za jeden z vůbec největších filmových počinů tehdejší jihokorejské kinematografie. Rozpočet uvolněný produkční společností k výrobě přesáhl veškeré tehdejší filmové projekty. A s více jak dvěma miliony prodaných lístků, stal se v roce 2001 snímek celkově osmým nejvýdělečnějším jihokorejským snímkem. Filmoví tvůrci se pokusili co nejvěrohodněji napodobit nejenom zaznamenanou historickou událost, která měla neblahý vliv na tehdejší politickou pospolitost mezi čínskou vládnoucí dynastií Ming a korejskou vládnoucí dynastií Goryeo, ale také tehdejší vojenskou výzbroj, válečné zbraně či chování jednotlivců. Ve filmu je zřetelné, že každá národnost, počínaje Korejci, konče Číňany a Mongoly, mluví vlastním dialektem s co nejvěrohodněji napodobovaným přízvukem. (Conspi)
  • Scéna, ve které je otrok probodnut oštěpem, byla natočena s umělým silikonových tělem. Při jeho výobě musel herec vydržet 8 hodin v silikonu, než dosáhl správné konzistence. (dinamit_1)

Reklama

Reklama