Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pět nejlepších přátel, z nichž všichni jsou ženatí, se rozhodne společně obývat podkrovní byt. Sem si každý z nich za určitých podmínek může přivést milenku a nerušeně s ní trávit čas. Všechno se zdá být perfektní, až do jednoho rána, když se v podkroví najde tělo zavražděné neznámé mladé ženy. Skupina přátel se začíná navzájem podezřívat a brzy je jasné, že navzdory jejich dlouholetému přátelství vědí o sobě mnohem méně, než si původně mysleli. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (41)

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Už chápem prečo američania idú robiť remake remaku, Loft je totiž vďačná látka:) Vtip je len v tom, že akonáhle viete pointu a všetko to čo treba, tak to akosi nemá význam. Každopádne na poli "zamotaných" kvázi paranoidných temných a poprepletaných trilerov je to parádna jednohubka, hoci ten záver sa už zamotáva snáď až príliš, takže vrahom mohol byť pokojne aj Aštar Šeran...:) Ale inak takmer maximálna spokojnosť! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Americkú verziu si už príliš nepamätám, respektíve jej pointu a tak som mohol byť pri záverečných minútach, alebo už nejakú chvíľu predtým, príjemne prekvapený tým, kto, prečo a ako to celé vymyslel. Teraz je ale otázne, či si pozrieť aj samotný originál, asi až po x rokoch, kedy znova na väčšinu príbehu zabudnem. Má to veľmi slušný spád, postavy sú nesympatické tým správnym želaným spôsobom a veľmi vhodne sú obsadené aj manželky antihrdinov. Podkrovný luxusný byt má pekný interiér, takže aj vizuálna stránka sa podarila. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Takmer 5*! Vlastne som bol o tom viacmenej po celý film presvedčený, teda keď už zápletka bola na svete. Ale ten záver, no neviem - trošku mi pokazil celkový dojem, no a to "o rok neskôr" bolo maximálne zbytočné. Radšej to mali nechať tak ako to bolo. Každopádne to však bolo nadpriemerné, obzvlášť tá neustále meniaca sa zápletka a stále nové a nové fakty prichádzajúce na povrch. A keď už sa zdalo, že človek si je takmer istý pravdou, razom príde ďalšie priznanie - bez ohľadu na to, či to bolo manipulatívne klamstvo alebo účelová pravda, vždy to znovu zamiešalo kartami. Vynikajúca dramatizácia, okorenená dávkou alibizmu a neustáleho plánovania. O nerozlučných 5 kamarátoch napokon to slávne "jeden za všetkých, všetci pre jedného" určite neplatilo. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Z raz vylúhovaných surovín jednoducho tú istú dobrotu nenavaríš. Rovnaký prípad ako španielsky REC a jeho zbytočný americký remake Quarantine, aj holandský Loft len pretáča scénu po scéne z belgického Loftu bez akéhokoľvek vlastného pričinenia. Od pôvodného snímku ho navyše delia len dva roky, čiže diváci ho majú dostatočne zakorenený v pamäti. Amerických tvorcov za podobný nedostatok originálnych nápadov kritizujeme, takže neviem prečo by z toho Holanďania mali vyjsť s čistejším štítom. Nehovoriac o tom, že originál pochádza z Belgicka a remake si natočili Holanďania, čo sú dostatočne príbuzné krajiny, resp. určite „príbuznejšie“ než keď Američania vo veľkom remakujú Japoncov alebo aspoň tých Španielov. Zmysel vzniku holandského Loft tak zaniká o to viac. Osobne považuje pôvodný Loft za priam vynikajúci thriller (4,5*) s prekvapivými zvratmi a napätou atmosférou po celý čas, hodnotiť doslovne to isté len s inými hercami mi preto príde zvláštne. Všetky scény sa dejú totožne, bez akéhokoľvek rozdielu, ich vyústenie som poznal vopred a tak holandský Loft už len z princípu nemôže nijako prekvapiť. Porovnať môžem akurát atmosféru a hercov, ale aj v tomto prípade mi belgický snímok vychádza omnoho lepšie. Má lepšie tempo, atmosféru stupňuje po celý film a vybudoval aj bližší vzťah k postavám. Holanďania natočili len takú neambicióznu kopírku, s ktorou sa chceli bez akejkoľvek námahy zviesť na úspechu pôvodného filmu. Ako thriller/krimi síce stále funguje, ale len na tých neoboznámených s prvým Loftom. A čochvíľa bude na plátne preLOFTované, keďže svoju verziu si neprekvapivo nezabudli tento rok natočiť aj v USA, tak snáď nebudú pretáčať zase len scénu po scéne ako Holanďania a pridajú aspoň jednu zmenu. To nechcem ani tak veľa. V tomto prípade ani neviem ako presne hodnotiť a preto volím neškodný priemer. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Naprosto přesná, snad do posledního kamerového záběru identická kopie původní Belgické verze z roku 2008.Nemám potřebu se k tomuto nijak víc rozepisovat, snad jen že původní verze se mi více líbila vizuálně, tato zas co se týče vizuálního obsahu ženské nahoty, kdy koziček bylo na kameru vidět asi více (i když kdo ví, .. kdo si má všechny ty kozy pamatovat, že? ). Hodnotím výjimečně stejně, i když je to sprostá kopie, tak se to fakt povedlo. A to nás čeká ještě verze Americká!! :DD ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (2)

  • V průběhu natáčení došlo k nehodě, kdy se zřítilo lešení na scéně a poranilo šest členů filmového štábu i s režisérkou Antoinette Beumer. (Terva)
  • Během doby, kdy se režisérka Antoinette Beumer zotavovala z nehody, se stal prozatimním režisérem Belgičan Erik Van Looy, který si Loft (2008) natočil již v roce 2008. (Terva)

Reklama

Reklama