Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět nejlepších přátel, z nichž všichni jsou ženatí, se rozhodne společně obývat podkrovní byt. Sem si každý z nich za určitých podmínek může přivést milenku a nerušeně s ní trávit čas. Všechno se zdá být perfektní, až do jednoho rána, když se v podkroví najde tělo zavražděné neznámé mladé ženy. Skupina přátel se začíná navzájem podezřívat a brzy je jasné, že navzdory jejich dlouholetému přátelství vědí o sobě mnohem méně, než si původně mysleli. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (41)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Americkú verziu si už príliš nepamätám, respektíve jej pointu a tak som mohol byť pri záverečných minútach, alebo už nejakú chvíľu predtým, príjemne prekvapený tým, kto, prečo a ako to celé vymyslel. Teraz je ale otázne, či si pozrieť aj samotný originál, asi až po x rokoch, kedy znova na väčšinu príbehu zabudnem. Má to veľmi slušný spád, postavy sú nesympatické tým správnym želaným spôsobom a veľmi vhodne sú obsadené aj manželky antihrdinov. Podkrovný luxusný byt má pekný interiér, takže aj vizuálna stránka sa podarila. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Takmer 5*! Vlastne som bol o tom viacmenej po celý film presvedčený, teda keď už zápletka bola na svete. Ale ten záver, no neviem - trošku mi pokazil celkový dojem, no a to "o rok neskôr" bolo maximálne zbytočné. Radšej to mali nechať tak ako to bolo. Každopádne to však bolo nadpriemerné, obzvlášť tá neustále meniaca sa zápletka a stále nové a nové fakty prichádzajúce na povrch. A keď už sa zdalo, že človek si je takmer istý pravdou, razom príde ďalšie priznanie - bez ohľadu na to, či to bolo manipulatívne klamstvo alebo účelová pravda, vždy to znovu zamiešalo kartami. Vynikajúca dramatizácia, okorenená dávkou alibizmu a neustáleho plánovania. O nerozlučných 5 kamarátoch napokon to slávne "jeden za všetkých, všetci pre jedného" určite neplatilo. ()

Reklama

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Smůla Loftu je, že už jsem viděl Loft a nejsem si tak moc jistý, jestli vůbec chci ještě vidět Loft. Film, děj i postupné rozplétání uzlíků na těch všech pravdách jsou zajímavé, ale už to tu ve skutečnosti mnohokrát bylo, do píky to stejné a furt má někdo nutkání to dokolečka přetáčet a adaptovat. Pak, ať už to udělá seebelíp, je ten moment překvapení prostě ztracen a vy už víte, kdy dojde k jakému zvratu a jak to bude končit. A zrovna tady je to dost podstatná část filmu :) Nic proti filmu, ale už to prostě znám. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Pätica kamarátov si prenajme luxusný "loft", do ktorého si podľa jasných pravidiel vodia milenky. Všetko ide podľa plánu, až do momentu, kedy v ňom nájdu mŕtvolu mladej ženy. Pevné priateľské puto sa razom mení v osočovanie a podozrievanie jeden druhého. Kto je vrahom dievčiny? Názorný príklad toho, ako sa mužom rozum zastaví, keď sa im "vták" postaví. Alebo ako dopadne každý dilino, ktorý v tejto nekalej "hre", ale i mnohých iných, preceňuje svoje schopnosti. Napriek tomu, že ma film celkom bavil, prišli mi dôvody konania osôb, pred samotným rozuzlením príbehu, rovnako primitívne a idiotské, ako krádež "čínskej prepisovačky" českým prezidentom, alias "Kikinou". Racionálny rozum dostal asi taký priestor, ako oravská slanina v müsli. Na môj vkus až príliš komplikovaný snímok, nato, že chce pôsobiť realisticky. ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Výborné krimi. Prekombinovanosť deja na jedničku, pointa ťažšie predvídateľná a v zložitej mozaike príbehov sa vinník hľadá len ťažko. Či už sa Vám do rúk dostane pôvodná verzia alebo remaky, bude to pravdepodobne len jednorazové vzhliadnutie, kde sa veci rozbalia, celý film sa nakopia nové a nové súvislosti a nakoniec sa nájde to správne rozuzlenie. Ibaže to stačí na jedno pozretie. A musím zdôrazniť, že sa skutočne oplatí pozrieť. Američania sa nabalia hlavne na tých, ktorí to nestihli skôr od belgičanov či holanďanov a niečo mi vraví, že sa im to i napriek tomu najviac oplatí. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (2)

  • V průběhu natáčení došlo k nehodě, kdy se zřítilo lešení na scéně a poranilo šest členů filmového štábu i s režisérkou Antoinette Beumer. (Terva)
  • Během doby, kdy se režisérka Antoinette Beumer zotavovala z nehody, se stal prozatimním režisérem Belgičan Erik Van Looy, který si Loft (2008) natočil již v roce 2008. (Terva)

Reklama

Reklama