Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (viac)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrajú:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa BrooksW.Here k tomuto seriálu (6)

Legenda Korry (2012) 

"When we hit our lowest point, we are open to the greatest change." _____________ Najpôsobivejší animovaný seriál, aký som kedy videl... The Last Airbender je bezpochyby unikátom svojho žánru, ale Legenda Korry je ešte o kus emocionálnejšia, dychberúcejšia, dospelejšia, temnejšia, komplexnejšia (hlavne, čo sa vývoja postáv a ich vzťahov týka, to je čistá dokonalosť!!!), prepracovanejšia (tie choreografie v bitkách sú šialené!!!), s lepšou nadväznosťou epizód a v podstate ju mám ako celok ešte o niečo radšej... Okrem toho má tak silné finálne vyvrcholenie, že som sa z toho doslova roztopil blahom (toto sa mi za celý život stalo pri filme alebo seriáli asi iba trikrát!)... Neskutočne som si užíval každú jednu minútu strávenú v tomto svete (podobne ako v Aangovi), to, akým spôsobom je spracovaná Korrina cesta k nadobudnutiu Avatarských schopností a to, ako náročne je zobrazená mi miestami doslova vyrážalo dych a niekoľkokrát sa mi stalo aj to, že som ešte pár minút po dopozeraní danej epizódy nevedel vysloviť ani hlásku, pretože som úplne stratil slová... Nebyť slabšej druhej série, tak by som sa nebál povedať, že sa jedná o najlepší animovaný počin, aký som kedy videl. Legenda Korry sa ihneď stala jednou z mojich najväčších srdcoviek a bez váhania by som si ju pozrel znovu! Aj napriek pár slabším častiam a drobným chybičkám si to ako celok nemôžem vynachváliť... Fakt nemám slov, aj po necelých dvoch týždňoch od dopozerania mám stále pred očami Korrino znovunadobudnutie schopností, monumentálnu bitku so Zaheerom alebo finálny boj s Kuvirou! Nepochybne jeden z najlepších príbehov, aké kedy vznikli (robí mi obrovskú radosť, že existujú ešte aj oficiálne komiksy!) a zároveň obrovská emocionálna bomba o znovuzrodení ľudskej duše a vôli za každú cenu bojovať a nevzdávať sa... Jedným slovom dokonalosť! ___ PS: Táto skladba ma pri každom počutí dokáže vystreliť do stratosféry! _____________ "Let's go on a vacation, just the two of us. Anywhere you want." ()

Kniha první: Vzduch (2012) (S01) 

"He played us all. Republic City is at war." _____________ Vynikajúce a neskutočne originálne pokračovanie, ktoré šikovne (a hlavne úplne plynulo) nadväzuje na udalosti z Legendy o Aangovi a popritom si v podstate ide svojou vlastnou cestou... Zo začiatku som síce mal menší problém s tempom rozprávania a úplne ma to nebavilo, ale od nejakej 3. - 4. epizódy ma už svet Korry poriadne chytil a ja som sa doňho naplno ponoril! Choreografia bitiek a animácia sú ešte o kus pôsobivejšie ako v Aangovi, hlavný záporák Amon je zatiaľ tým najlepším z celého ATLA univerza a príbeh s atmosférou pôsobia oveľa dospelejšie ako v Legende o Aangovi... No a ten záver bol neuveriteľne dychberúci a emocionálne ma úplne dostal! Prvú sériu odporúča 9 bloodbenderov z 10... Legenda Korry má obrovský potenciál, som naozaj zvedavý na ďalšie série! ()

Kniha druhá: Duchové (2013) (S02) 

Naozaj rozporuplná a nekonzistentná séria, ktorú som si však užil aj napriek tomu, že sa jedná o asi najslabšiu kapitolu celého Avatara... Miestami je to naozaj nudné, nezáživné a príbeh sa takmer nikam neposúva, ale v iných epizódach to zase stúpne až na samý vrchol (niektoré momenty sú skutočne jednými z najlepších a najepickejších v rámci obidvoch "avatarských" seriálov!)... Tematika s duchmi pri prišla veľmi šikovne spracovaná a potešilo ma, že jej bolo venované toľkoto priestoru, finále série a origin prvého Avatara (v ktorom som si hlavnú postavu obľúbil dokonca viac ako samotnú Korru!) naozaj stáli za to a okamžite sa zaradili medzi moje najobľúbenejšie epizódy! Druhú kapitolu Legendy Korry odporúča 8 duchov svetla z 10, neskutočne sa teším na nasledujúcu sériu - z toho, čo som čítal a počul to vyzerá tak, že už to bude iba lepšie a lepšie! _____________ "Do you know who you are?" "My name is Korra. I'm the Avatar." ()

Počátky, druhá část (2013) (S02E08) 

"We have to finish this together!" _____________ Neskutočne pôsobivá a monumentálna nálož ("epická" je slabé slovo), ktorá v niektorých chvíľach prekonáva dokonca aj tie najlepšie momenty z Legendy o Aangovi! Fakt nemám slov, toto bude nesmierne ťažké niečím prekonať, latka je nastavená šialene vysoko! ()

Kniha třetí: Změna (2014) (S03) 

"The path you decide is up to you." _____________ Spolu s treťou sériou Aanga je toto absolútny vrchol celého Avatara! Neskutočne dychberúca, pôsobivá a emocionálna nálož, ktorú som vo finále sledoval s ústami otvorenými dokorán a v úplnom závere som bol dojatý k slzám... Naozaj nemám slov, tretia séria Korry v rámci hĺbky, prepracovanosti postáv, gradácie deja, choreografie súbojov a finálneho vyvrcholenia prekonáva všetko, čo som doposiaľ v tomto svete videl (posledné dve epizódy mi prídu dokonca ešte lepšie ako celá Legenda o Aangovi!!!)... Mám obrovskú radosť z toho, ako tento seriál vstal z popola a predviedol neuveriteľne akčné a nadpozemské predstavenie plné emócií, v ktorom to Zaheer s jeho bandou ako hlavní záporáci vytiahli do doteraz nevídaných výšok (momentálne však nemám ani jednu postavu, ktorú by som si neobľúbil) a vo finálnej epizóde ma doslova vystrelili do stratosféry! Dávam mimoriadne zaslúžených 10 vzdušných vírov z 10, už teraz sa neviem dočkať finálnej série! PS: Nemôžem si pomôcť, ale oficiálne som sa zamiloval do Korry 😅❤️_____________ "Even in the material world, if you look for the light, you can often find it. But if you look for the dark, that is all you will ever see." ()

Kniha čtvrtá: Rovnováha (2014) (S04) 

"You think your power has limits; I say i’ts limitless." _____________ Ešte pár minút po dopozeraní som zostal v nemom úžase... Lepšieho záveru som sa naozaj dočkať nemohol a v konečnom dôsledku som spokojný najviac, ako sa len dá. V rámci epickosti síce stále vyhráva finále Aanga, ale Korra jednoznačne vedie po emocionálnej stránke. Posledné minúty ma emočne úplne rozje*ali, neubránil som sa ani slzám dojatia a s istotou môžem povedať, že zakončenie Korry bolo pre mňa rovnako úderné ako to Aangovo (ak nie aj trochu viac...)! Okrem toho ma neskutočne potešil aj návrat Toph, ktorá si narozdiel od ostatných postáv z ATLA zachovala svoju pôvodnú povahu a do príbehu vložila slušnú dávku drzosti a cynizmu (ak sa to tak vôbec dá nazvať 😅), pri čom som si vychutnával každú jednu scénu, v ktorej sa objavila... V skratke, poslednú kapitolu celého Avatarského univerza som si mimoriadne užil a s radosťou sa do tohto sveta vrátim znovu... Toto nie je iba obyčajný animák, toto je príbeh o páde na úplné dno a následnom povstaní a znovuzrodení ľudskej duše... Jeden z najlepších príbehov, aké kedy vznikli!!! Finálnej sérii Legendy Korry dávam 9,5 mechanických obrov z 10, naozaj si neviem predstaviť iný koniec... ()

Reklama

Reklama