Reklama

Reklama

Nočná mora v Elm Street 5: Dieťa sna

  • Česko Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (215)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Tak jediné co se ve srovnání s předešlými díly zlepšilo, a to výrazně, byly veškeré efekty. Vtipu zde bylo po skromnu a jediný okamžik, kdy jsem se zasmál byla celá ta vražda v tom autíčku. Většinu filmu ovládla nuda. Ovšem až na pár míst, kde nudu vystrnadila trapnost, a to myslím hlavně úseky kdy Freddy nějak povstane z mrtvých a vždycky nějak primitivně ho zabijí, ale to už se táhne nějaký ten díl pořád dokola. Přesto tuhle sérii hodlám dokoukat do konce. * ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Tento piaty diel mal neľahkú úlohu. Musel sa tak ako pri štvorke zaobísť bez Cravenovej pomoci, tým pádom mohli tvorcovia zabudnúť na dvojicu z jednotky či trojky Heather Langenkamp a Johna Saxon a nadviazať na dej predošlých filmu tiež nie je až také ľahké ako sa môže zdať. Trojka a štvorka na seba dejovo nadväzujú a prehovoriť hercov na ďalšie ich účinkovanie a vymýšľanie už neviem akých fantsmagorií tiež nemusí byt správny ťah. Nakoniec sa všetko podarilo a s piatim dielom prichádza ďalšia zmena. Aj tento režisér si presadil svoje a nechcel opakovať po ostatných režiséroch dielov o Freddym. Ten pomenil charakter hlavej zápornej postavy. Freddy Krueger upustil od humoru(samozrejme toho najčernejšieho) a tento krát sa snažil viacej strašiť ako zabávať. Nevravím, že humor tam nebol, ale nebolo ho tam až tak ako napríklad v štvorke. To by bol hneď prvý viditeľný aspekt, ktorý sa zmenil. Celkovo celý dej filmu bol postavený hlavne na skvelých exteriéroch a interiéroch. Pomocou snových pasáží sa dostávame do kláštora v ktorom pracovala matka Freddyho Amanda a je to pastva pre oči. Striedanie snových pasáží s kláštorom, tmavou nocou a interiérom starých nechutne vyzerajúcich chodieb s obyčajným krásne slnečným dnom je ako vystrihnuté z Burtnovho Beetlejuicea (1988). Upustilo sa od vtipu(konečne dej nevyzeral ako comedy-horor) a pracovalo sa hlavne s atmosférou, ktorú Hopkins budoval znamenite. Ďalším veľkým plusom je scenár. Hlavnou chybou štvorky bol skoro nulový scenár, tu bol na oplátku skvelý. Tento diel "Dieťa Sna" je po jednotke asi najserióznejšie podaný. Celá recenzia: TU ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa

Široko-ďaleko najcharizmatickejší hororový hrdina moderných filmových dejín. Bez vážnejšej konkurencie - je inteligentný, má skvelý zmysel pre humor (možno až príliš a z času na čas na svoju hravosť doplatí), vymýšľa politicky nekoretné a veľmi, veľmi originálne spôsoby ako čo najkrutejšie odkráglovať svoje obete, jeho srdcervúca minulosť by liberálnejšie povahy dojala, tí ešte naivnejší dokonca miestami nadobudnú dojem že hrá fair-play (zatiaľ čo fanúšik nadšene tlieska vydarenej paródii na túto a pre takéto "charaktery" určite veľmi nudnú súčasť hier), jeho úsmev ale zostáva neprehliadnuteľne zlomyseľný, úškrn pobavený. Niet takého! Jednotlivé časti pôvodnej pentalógie sa pohybujú niekde medzi miernym až lepším nadpriemerom, hlavne ale vyčerpávajú pôvodný námet do dna, prinášajú tu väčšie tam menšie prekvapenia, nikdy ale nie mimo hraníc svojského sveta. Je sa načo dívať, je sa k čomu vraciať a na čom zabávať. Prvotriedny popcorn, neprekonateľná frajerina! ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Troufám si tvrdit, že vidět to dnes (2012), tak by hodnocení i názory komentujících vypadaly trochu jinak.. Přesto si série Nightmare On Elm Street drží solidní průměr, což se u podobných hororových kousků moc nevidí!! ()

cariada 

všetky recenzie používateľa

No opět stejný scénář ten kdo v jednom díle přežije v dalším na začátku zařve. Jinak poměrně blbost scéna v blázinci ,že tam nechají ty cvoky pohromadě , jelikož by se zákonitě povraždili a ještě tam mezi nima nechají chodit mladou holku (ošetřovatelku) a ty si jí nevšímají.... No ,ale jinak je to průměr ,který se nechá. ()

Galéria (82)

Zaujímavosti (16)

  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)
  • Severoamerické tržby dosáhly 22,2 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama