Reklama

Reklama

Zlej kráľovnej (Julia Roberts) sa podarilo získať vládu nad kráľovstvom. Princezná (Lily Collins), ktorá utiekla sa však svojho práva len tak ľahko nevzdá a rozhodne sa konať. Za pomoci siedmich vynaliezavých trpaslíkov začína plánovať odvetu. Snehulienka ožíva v novom dobrodružnom príbehu plnom lásky, ale aj žiarlivosti a zrady. (TV Markíza)

(viac)

Videá (22)

Trailer 1

Recenzie (688)

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Šílený Ind znásilnil Sněhurku! Ale neplačte, jí se to moc líbilo... Singhova režie na vás zapůsobí pouze a jen tehdy, když přistoupíte na to, že vizionář jako on má pro vše nějaký záměr. Hra s klišé, bollywoodské prvky (už jen obočí hlavní hrdinky), kýč, nevkus a song v tu nejnevhodnější chvíli - tohle je buď na odpad, nebo na rozhodné pokývání hlavou. A po opětovném zhlédnutí v originálním znění už pokyvuju bez zaváhání. Tahle sofistikovaná obludnost si zasluhuje uznání, a to nejen proto, že si Singh troufá natočit film za skoro 100 milionů bez cílového publika. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak až takúto komédiu som priznám sa nečakal. Singh použil svoje kejkle mejkle v úplne inom žánri a mňa to celkom bavilo. Máme tu klasickú grotesku spojenú s klasickou rozprávkou a tieto dva žánre sa v mojich očiach nebijú. Je príjemné vidieť, že si zo seba robí srandu aj Julia a v súboji dvoch neobvyklých Snehulienok u mňa táto s nadhľadom natočená verzia víťazí. Je škoda, že v závere asi zasiahlo štúdio a pridalo sem absolútne nevhodnú CGI príšeru, ktorá dosť kazí dojem, ale Singh zachoval chladnú hlavu a v úplnom závere naplno ukázal, odkiaľ pochádza. Už som písal, že jeho filmy mi pripadajú ako mainstream, ktorý by pochádzal z hypotetických veľkých európskych štúdií, ktoré by mali na to, konkurovať tým hollywoodskym a Snehulienka si napriek komerčnému potenciálu uchováva jeho výrazný rukopis. Koniec koncov si tu robí z neho a svojich predchádzajúcich extrémne vážnych filmov tak trochu šoufl. Treba komentovať, že príbeh sa odohráva v krajine mimoriadne otužilých ľudí, ktorí pobehujú po zasneženej krajine buď nahí, alebo s ľahkým topom a nepoznajú prechladnutie? "Ako chrobák som bol zneuctený kobylkou" :))) ()

Reklama

Traffic 

všetky recenzie používateľa

Tarsem nezklamal. Mirror Mirror je v mnoha ohledech úplný protipól nejslavnější disneyovské Sněhurky, ale to se dalo úspěšně očekávat už na základě traileru. Naštěstí nejde jen o vyprázdněnou hru na převracení konvencí a kódů, ale zbojnická Sněhurka je svým akčním přístupem dobrým vzorem pro dospívající děvčata a zároveň se tu odráží (a řeší) poměrně závažné celospolečenské problémy - začleňování na okraj vyloučených minorit nebo zastrašovací (až orwellovská) rétorika vládních struktur a s tím související vykořisťovatelská fiskální politika (šlechta se baví, zatímco poddaní nemají co jíst). Navíc se tu odehrává i poměrně zřetelný souboj mezi digitálními a praktickými efekty, tedy "hmatatelnou skutečností" a její falešnou nápodobou. Nevylučuju, že až podruhé uvidím nedabovaný originál, půjdu na plný počet. Víc v recenzi. ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Tento rok tá menej očakávanejšia snehulienka, v porovnaní s konkurenčnou temnou až žalostne “down“, prekvapila práve tam, kde sa očakávalo najviac sklamania. Pestrofarebný vizuál a divné kostýmy nestrhávali zbytočne pozornosť, Julii Roberts úloha sekla, trpazlíkovia boli zábavný, herec hrajúci princa to zvládol tiež nad očakávanie dobre a zo všetkých doterajších filmov Tarsema Singha mi prišla Snehulienka najpútavejšia hneď od začiatku možno aj vďaka rozprávaniu Kráľovnej a jej príbehu. Snehulienka naruby ako sa patrí... Asi treba mať trošku v obľube netradičné rozprávky a režiséra aby tento film sadol, no i napriek tomu ma záverečné bollywoodske tanečné číslo prekvapilo (rád by som vedel ako to zapôsobilo na niekoho, kto nepozná Singhov pôvod). Normálne ľutujem že som na tom nebol v kine. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Sněhurku v její tradiční podobě zakonzervoval Disney už před válkou, proto všechny další pokusy o oživení téhle klasiky představují jen více či méně ambiciózní nadstavby. Vzhledem k tomu, že se z téhle látky stal takový zlatý grál, Disney nikdy nepovolil oficiální pokračování a konkurence vždycky musí přicházet s něčím navíc. Z takových nápadů můžeme zavzpomínat na roztomilé trpaslinky nebo naopak na příběh hrůzy, Mirror Mirror Tarsema Singha přichází v době Snow White and the Huntsman a chtě nechtě spolu musí oba filmy soupeřit. Je to trochu škoda, protože žánrově jde pokaždé o něco jiného. Tohle je herecké sólo Julie Roberts v nové komediální poloze, která se nepodbízí a je něčím nová. To, co se děje mimo scény s ní je sice odvaz, ale špatné to také není. Zajímavé triky, opulentní kostýmy, nevšední pojetí prince a dialogy, které by nikdo v pohádce nečekal, to je, oč tu běží. To závěrečné taneční číslo budu ignorovat, protože je hrozně anorganické (podobně jak v Milionáři z chatrče). ()

Galéria (113)

Zaujímavosti (18)

  • Jedná se o posledním film, na kterém s režisérem spolupracovala kostýmní návrhářka Eiko Ishioka, která zemřela začátkem roku 2012. Její kostýmy se objevili ve všech Tarsemových předchozích filmech. (CBD)
  • Herec Martin Klebba si nezahrál jednoho ze sedmi trpaslíků poprvé, už v roce 2001 ztvárnil postavu Pátka ve filmu Zimní pohádka (2001). (Aknah)
  • Pri pohľade na prvé zábery z nakrúcania boli tvorcovia prekvapení a tvrdili, že by začarované zrkadlo na kráľovninu otázku: "Kto je najkrajší na tejto zemi?" určite nemalo odpovedať: "Ty pani, si nádherná, ale najkrajšia je Snehulienka". Julia totiž v krvavočervených šatách a korunke pôsobí naozaj očarujúco, až je nemožné si predstaviť, že bude nevinnej mladej Snehulienke hádzať na jej ceste za šťastím polená pod nohy. (Aberforth)

Súvisiace novinky

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (viac)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (viac)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (viac)

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (viac)

Reklama

Reklama