Reklama

Reklama

Atrocious

všetky plagáty
Trailer 1

Obsahy(1)

4. dubna 2010 byli členové rodiny Quintanillů nalezeni mrtví ve svém domě na venkově. Policie oznámila, že existuje 37hodinový záznam, který by se dal použít jako důkazní materiál. Záznam ukazuje skutečně ohavné a brutální záběry posledních dní. (Immortal17)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (81)

MareT. odpad!

všetky recenzie používateľa

Mě už došla trpělivost. Veškeré variace na PA už mi lezou krkem. Grave Encounters v pohodě, Tunel v pohodě, ale toto nebo Paranormal Entity to už prostě ne. Ukázka toho, že to není tak jednoduché pobíhat po lese, domě, sklepě či kde všude a zaroveň nenudit. Tady nejenže se budete nudit, ale nic vás ani nevytrhne z židle (nebo spánku) a ke všemu to hodí takovou pointu, která se do tohoto žánru ani nehodí. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Rodinka sa vyberie do svojho sídla, pri ktorom je veľký lesný labyrint. Podľa miestnej legendy tam kedysi dávno bez stopy zmizlo mladé dievča a odvtedy tam straší. Takže súrodenci sa vyzbroja kamerami a vyberú sa na menší prieskum. Prvá polovica o ničom (maximálne im zdochne pes), no a potom sa to začne. Stratí sa najmladší člen rodinky, a tak sa do lesa rozbehne mamka, za ňou braček a za ním sestrička, kamera sa rýchlo prepne na nočné videnie a nastáva zmätok. Všetci pobehujú po lese, vrieskajú, hysterčia, divák vidí akurát trávičku a stromčeky, ducha pochopiteľne neukážu ani raz, hotové peklo. Rozmýšľal som nad odpadom, napokon tú jednu dám, lebo aspoň záver sa mi zdal celkom zaujímavý. Ale mojej migréne z roztrasenej zelene a neustáleho škriekania to veľmi nepomôže. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Netvrdím, že dobré, ale napodiv nie až také zlé ako som podľa tunajších maximálne negatívnych ohlasoch čakal. Áno, Atrocious je ďalší zbytočný prírastok do „found footage“, ktorý sa ani len nesnaží byť o niečo nápaditejší. Úvod je zbytočne zdĺhavý a ničím zaujímavý, obsahuje doslovne jeden znepokojacejší záber (na záhadnú postavu v labyrinte / smrť psa vážne nepočítam – pardon za významný spoiler ohľadom dejového zvratu :). Behanie po akomsi kríkmi zarastenom labyrinte diváka do vytrženie určite nedostane, pripomína kvázi variáciu na Blair Witch a navyše sa postavy chovajú dosť nelogicky. Čo však drží Atrocious aspoň vo vodách priemeru na jedno pozretie je jeho záver a skromná stopáž. Pri 70 minútach nie je taký problém vytrpieť „úvod“, pretože asi 15 minútové záverečné pobehovanie po labyrinte a (hlavne) následne v dome má konečne tú správnu znepokojujúcu atmosféru a dovolím si tvrdiť, že dobre pracuje aj so strachom (pokiaľ má divák správne podmienky – sám, v noci, dobré ozvučenie). Nastupuje aj pár krvavých záberov, strach o postavy a konečne je možné hovoriť o horore. Samotné zakončenie sa snaží dať dianiu aký taký zmysel – žiaden významný, ale na poli „found footage“ sa snaha o aké také „logické“ (tie úvodzovky sú schválne) objasnenie cení. V porovnaní s chabou konkurenciu (Grave Encouters, Evidence, Emergo atď) opäť nič nové, ale tých pár hviezdičiek si to zaslúži. CELKOVO: 2,5* ()

oje 

všetky recenzie používateľa

V závěru španělské duchařské báchorce efekt nechybí a psychické zdrcení postav servíruje relativně přesvědčivě. Celkově však trpí obrovskou nevyvážeností. Všechno předtím je totiž amatérská slátanina téměř bez náznaku horrorového žánru. Dlouhou dobu je děj nulový, napěti nijak negraduje, scénář nenabízí žádné zajímavé detaily a mdlé postavy nejsou schopny vypustit jedinou zajímavou větu. Jen moje nezdolné sympatie k roztřeseným záběrům z ruční kamery mi brání dát filmu větší čočku. ()

Martin741 odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak a toto uz nie. Som tolerantny uzivatel, ktoremu staci na strasenie nasrana militantna ektoplazma /ked uz duchovia su zaneprazdneni a nemaju cas/, popripade tolerujem aj to, ze obcas si sam dotvaram strasidelnu atmosferu dodatocnym skripanim zubov pripadne otvaram a znudene zatvaram 20 rokov nenaolejovane dvere. To je v poriadku, u mna vec tolerancie. Ale co sa porobilo tuna, na to uz nemam slov. Ducha ani militantnu ektoplazmu neukazu ani raz, lakacky nefunkcne a mdle, a pozerat sa, ako partia debilov huka a ziape v noci - tak na to nemam sil. Zumpa, smer hnojisko : 0 % ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (1)

  • Film sa natáčal v okolí Barcelony, v mestách Cunit (lesy a labyrint), Sitges (interiéry domu) a Vilanova i la Geltrú (exteriéry). (BoredKid)

Reklama

Reklama