Reklama

Reklama

VOD (1)

Zimný príbeh sa odohráva v mýtickom New Yorku v časovom rozpätí dlhšom ako jedno storočie. Je to film o zázrakoch, prelínajúcich sa osudoch a odvekom strete dobra a zla. Peter Lake (Colin Farrell) je ostrieľaný zlodej, ktorému by nikdy ani nenapadlo, že mu srdce ukradne krásna Beverly Penn (Jessica Brown Findlay). Ich láska je však prekliata. Dievča trpí smrteľnou formou tuberkulózy a Peterovi predpovedal oveľa krutejšiu smrť jeho bývalý učiteľ, diabolský Pearly Soames (Russell Crowe). Peter sa zúfalo snaží zachrániť svoju jedinú pravú lásku, bojuje o čas a proti silám temnôt. A to aj napriek tomu, že Pearly robí všetko, čo je v jeho silách, aby mladíka porazil - víťaz berie všetko a porazený bude zatratený. Peterovi môže pomôcť už len zázrak a len čas ukáže, či sa nejaký naozaj stane... (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (408)

tron 

všetky recenzie používateľa

?????????? Ďaleko za hranicou akceptovateľnej znesiteľnosti. Toto bude s odstupom času skoro určite hodnotené ako jeden z najhovadskejších hollywoodskych filmov desaťročia. Od prvých minút som nechápavo krútil hlavou nie ani tak nad tým, čo je nejaká osoba schopná dať na papier, ale, to hlavne, nad tým, že jej na to niekto poskytol 60 miliónov dolárov a že taký sračkový scenár zaujal Russella Crowea, Colina Farrella, Williama Hurta, Jennifer Connelly a Willa Smitha. Rodičia v pohode dajú bábätko na loďku a tú spustia na otvorené more, čo sa možno dá chápať v Súboji titanov, ale toto nie je Súboj titanov. Trvá to smrtiace, smrteľné a len ťažko znesiteľné (až neznesiteľné) dve hodiny, počas ktorých som uvažoval, či je mi odpornejší výkon totálne nesympatického Crowea alebo štyridsiatnika Colina, pomaly ale isto musiaceho brať do úvahy, že by mal brať nejaké podporné prípravky na bolesť kolien, čo mu ale nebráni (ale malo by!) v hraní roztopašného mladíka. Fascinovala ma dvojminútová rolička pre Willa Smitha a to, ako z deja miznú zásadné postavy a nikoho, napríklad režiséra, to netrápi (kamarát-černoch, stará šéfredaktorka, Will Smith). Desili ma obludné, nepochopiteľné a nelogické rozhodnutia postáv. Otec radšej dobrovoľne vybuchne vinou pokazeného kotla, namiesto toho, aby proste kurva vyšiel von z domu a X desaťročí žil s dvomi milujúcimi a milovanými dcérami. Chalan sa radšej nechá dobrovoľne umlátiť k smrti, než by vyskočil na zázračného, lietajúceho koňa, nachádzajúceho sa približne 25 centimetrov od neho. Magor hodinu a pol krvavo prenasleduje týpka a potom sa uspokojí s tým, že ho zhodí z mosta do vody. Znepokojili ma i drobné krvavé a sexuálne motívy. Hm. Myslel som, že to mala byť rozprávka, ale asi som to nepochopil. Príbeh je strašne stupídny a radšej som nad ním ani príliš nerozmýšľal. O tom, že režisérovi bolo všetko jedno, svedčí množstvo odlfáknutých vecí (napr. je jasne povedané, že Connelly býva na 12. poschodí, Colin do daného bytu príde, vidíme oknom von na ulicu a evidentne ide max. o tretie poschodie). Tento film je proste ako zraz poisťovacích agentov a nábor agentov OVB dokopy. ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Svým způsobem mě ten film okouzlil. První část příběhu byla kouzelná, romantická a i když se mi zdála mírně přitažená za vlasy a uspěchaná, tohle jsem byla schopná vyignorovat a nechat se vtáhnout do děje, jenže pak bum a přešli jsme do části druhé a s tím jsem už měla menší problém. Víceméně to spolu souviselo, ale skok v kvalitě mezi první a druhou hodinou byl až neuvěřitelný. Dávám ale 4* protože to pro mě opravdu mělo svoje kouzlo. ()

Reklama

Thomick 

všetky recenzie používateľa

She was like a bright light. Velká hra světel znamenitě podkresluje netradiční lovestory, kde jde o vyšší princip; lovestory, jež je součástí něčeho mnohem většího; a v konečném důsledku tedy i lovestory, na kterou by se vlastně dalo pohlížet jako na vedlejší dějovou linku. --- Scénář (stejně jako debutantova režie) rozhodně není bez chyb, to tvrdit nebudu, nicméně svůj smysl dává, a to poměrně velký. Jeho "rakovina" spočívá v tom, že všechno nedává smysl okamžitě, a že se ve Winter's Tale vyskytuje hned několik scén s dvojím smyslem, po kterém musíte mít chuť pátrat. Bohužel ve chvílích, kdy tyhle detaily se zpožděním docvakávají, jsou už naši znudění intoši na novinářských projekcích dávno v limbu z toho, jak moc vehementně předtím museli kroutit hlavou. --- To já byl v limbu docela jinačího charakteru; v limbu ryze příjemném, pohádkovém, celý omámen jiskřivostí vztahu Jessiky a Colina. Právě jejich chemie, řekl by jeden, se snad musí dotknout i toho největšího cynika pod hvězdami. No nic. Aspoň v jednom má ta Hild pravdu - tohle se vážně nedá popsat, to se musí vidět. --- Hvězdičku ubírám za zbytečně vytučněnou (rozuměj přetaženou) "osu zla" s ještě zbytečnějším Luciferem na čele. Takové věci patří jen do opravdových pohádek; ne už do filmů s pohádkovou atmosférou, ale i mnoha nosnými myšlenkami. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Na filme je najlepšia výprava a dobrý vizuál. Vlastne ide o takú veľkolepú, do pekného papiera zabalenú veľkú kopu gýčovitých hrudiek rafinovaného cukru. Hlúpučké rečičky, slabučké a čipkované klišé dialógy plávajúce v sladkej melase. Dejová linka mi nedávala skoro žiaden zmysel, ide o taký rýchlokvasne zbúchaný scenár s fantasy motívom, kde na vychytanie chýb a prípadných nezmyslov už nezostal čas. R. Crowe sa síce so svojím záporákom snažil čo-to z celkového dojmu zachrániť, ale ani on nie je žiaden kúzelník. Lietajúci koník bol však pekný, len som nepochopil, či to bol kôň alebo pes :). 40/100 ()

harfuska 

všetky recenzie používateľa

Zázrak bol, že som to vobec dopozerala.. Horšiu fantasmagorickú rozprávku o hviezdach a zázrakoch som ešte nevidela (teda ak nejaká vobec je). Nejaký príbeh, alebo posolstvo by sa v tom dalo nájsť, ale prečo takto nezmyselne? A čo ten mechanik na Pegasovi? Prišlo mi to celé umelé, nedomyslené, bez iskry.. Jediné pozitívum je vizuálne spracovanie. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (13)

  • V scéne, keď Peter (Colin Farrell) a Beverly (Jessica Brown Findlay) popíjajú čaj v jej dome, sa Petrovi pri záberoch mení účes. Buď má vlasy z oboch strán za ušami, alebo mu pri pravom uchu visia povedľa tváre. (toi-toi)

Súvisiace novinky

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (viac)

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

Russell Crowe: RoboCop nebo Noe?

03.02.2012

V uplynulých měsících zhubl k nepoznání a je připravený do akce. Jenže co to bude? Darren Aronofsky mu právě nabídl hlavní roli v biblickém eposu Noah (poté, co kvůli vytíženosti odmítli Christian… (viac)

Reklama

Reklama