Reklama

Reklama

Lóve

Trailer

Když se mluví o love, nemusí jít nutně o lásku, může jít i o peníze. A o obojí jde také v novém milostném dramatu ze současné Bratislavy. Slovensko-český koprodukční film Love mladého talentovaného režiséra Jakuba Kronera se stal během pár týdnů největším diváckým hitem ve slovenských kinech za posledních několik let. Hlavní hrdina Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na sídlišti ve slovenské metropoli a nežijí si vůbec špatně. Dennodenně se však pohybují za hranicí zákona, protože se živí krádežemi aut. Jednoho večera vstoupí do Maťova života studentka Veronika (Kristína Svarinská), do níž se zamiluje, ale v lecčems jí neříká pravdu. A ta se nakonec za velmi dramatických okolností provalí. Jednu z rolí v tomto bezpochyby autentickém filmu ztvárnila i zpěvačka Tina, v Čechách známá jako moderátorka, dále hrají Ľuboš Kostelný nebo Roman Luknár. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Film ako taký nemá v porovnaní so svetovou filmografiou takmer žiadnu váhu. Keďže ide ale o pokus slovenskej produkcie, tak sa musím prikloniť k vyššiemu hodnoteniu. Príbeh je úplne klasicky vykonštruovaná zápletka vhodná tak do jednej časti Paneláku. Akosi sa ju však podarilo natiahnuť na takmer hodinu a pol dialógového trápenia. Niektoré hlášky sú celkom slušné, niektorí herci tiež. Režijne priemerné, nevedel som ktorým smerom sa vlastne film uberá. Či má ísť o teenagerskú komédiu, krimidrámu, no a na konci to vyzeralo na nejaký thriller. Rozpoltený film, rozpoltené dojmy. Ale aj toto je len ďalšie potvrdenie, prečo som rád, že nebývam v našom hlavnom meste. 70%. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Kdyby takovéto filmy ve slovenské kinematografii vznikaly stále nebo častěji, nebylo by to vůbec špatné. Lóve je solidní mix thrilleru, dramatu a romantického snímku. Na nervy mi trochu lezl slovník, který v tomto filmu je, protože slyšet v každé větě slovo kokot či jebat v různých modifikacích, to je na mě trochu moc. Výsledný dojem z Kronerova počinu je průměrný, možná jen lehce nadprůměrný, takže zůstanu na 3*. ()

Reklama

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Film, který si mě docela získal nepapírově vypadajícími postavami i dialogy, ke konci začal zakopávat o množství náhod (jistě osudových) ve scénáři, až doklopýtal k naprosto pitomému konci, který dělá celý film naprosto zapomenutelným. Chápu, že ve čtyřiadvaceti není nikdo oscarový scenárista, ale takhle zabít vlastní film je prostě smutné. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak príbehovo sa mi film páčil, dej v podstate výborný a keby to natočil niekto schopný, vyšlo by to špičkovo. Láska, krimi, osobné vzťahy, všetko super. Ale čo ten scenár, to fakt toto? Vulgarizmy ako pičacinka sa striedajú s priteplenými replikami pričom Nemtuda každých 5 sekúnd hovorí slovíčko láska akoby mal Amora nastoknutého v zadku. Apropo Nemtuda je castingový prešľap storočia, to je čo za herec (po novom dokonca režisér)? Veď ten sa celý film ksichtí ako by mu nedali jesť, keď vraští čelo tak má divák pocit, že vidí všetky litosférické dosky a keď rozpráva svoje texty, tak ich len tak bezdušne verklikuje, ako by ho to normálne otravovalo. U Nemtudu platí známe Omen nomen. Maďarská Nemtuda teda nem tudom - Neználek. Presne tak, o herectve netuší absolútne nič. ()

Havenohome 

všetky recenzie používateľa

Raz to chce byť žánrovka, raz Fish Tank. Raz chce byť režisér cool tvorca akčného filmu, inokedy chce reflektovať život svojich kamošov z Petržky. Dá sa to zosúladiť. Kroner však nezvláda ani jedno a preto to nefunguje. Film je štýlovo strašne neujednotený. Chvíľu dodržiava klasickú dekupáž, chvíľu je tam dogma jump cut, potom je tam dlhý záber a lá realizmus, keď by sa pýtalo strihom budovať napätie. Chápem nadšenie z príchodu "žánrovej tvorby" na naše územie, ale Kroner to nevie. Vychádza z mylnej predstavy, že natočiť žáner je ľahšie ako umenie. Je to rovnako ťažké. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (15)

  • Prvá snímka Kristíny Svarinskej, v ktorej je nahá. (Johnny.ARN)
  • Film Lóve dosiahol návštevnosť takmer 118 000 divákov, vďaka čomu sa stal tretím najúspešnejším filmom v histórii slovenskej kinodistribúcie. V prvej päťke je aj Kronerov debut Bratislavafilm (2009). (harryy)

Reklama

Reklama