Reklama

Reklama

Lóve

Trailer

Když se mluví o love, nemusí jít nutně o lásku, může jít i o peníze. A o obojí jde také v novém milostném dramatu ze současné Bratislavy. Slovensko-český koprodukční film Love mladého talentovaného režiséra Jakuba Kronera se stal během pár týdnů největším diváckým hitem ve slovenských kinech za posledních několik let. Hlavní hrdina Maťo (Michal Nemtuda) bydlí společně s kamarádem Tomášem (Jakub Gogál) na sídlišti ve slovenské metropoli a nežijí si vůbec špatně. Dennodenně se však pohybují za hranicí zákona, protože se živí krádežemi aut. Jednoho večera vstoupí do Maťova života studentka Veronika (Kristína Svarinská), do níž se zamiluje, ale v lecčems jí neříká pravdu. A ta se nakonec za velmi dramatických okolností provalí. Jednu z rolí v tomto bezpochyby autentickém filmu ztvárnila i zpěvačka Tina, v Čechách známá jako moderátorka, dále hrají Ľuboš Kostelný nebo Roman Luknár. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

Macejko 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku super. Obdivuhodne zrelo zrežírované a v dialógoch doslova brilantne presné - Kronerovi sa podarilo vynikajúco zachytiť štýl reči dnešných mladých. Väčšinu fráz som ja sám pri nejakej príležitosti použil alebo ich doteraz niekedy používam a v podaní ústredného dua má niekoľko z nich dokonca nábeh na to stať sa kultovými hláškami. Film taktiež pekne zachytáva atmosféru Bratislavy a herecké výkony sú takmer dokonale civilné - obrovskú pochvalu smerujem hlavne k Jakubovi Gogálovi. Lenže potom to prišlo. Scéna na streche domu s výhľadom na mesto. Michal Nemtuda sa rozpráva s Kristínou Svarinskou. Príšerné, hrozivo napísané a obludne zdurené romantické dialógy ako z rannej hnačky Rosamunde Pilcherovej ochromili moju nervovú sústavu spoľahlivejšie ako pol litra morfia. Myslel som si, že skoršia scéna na balkóne (s rovnakými aktérmi) bol iba Kronerov drobný ústrel a že po tejto drobnej nepríjemnosti sa pôjde opäť štýlovo ďalej. Ale kdeže. Až v tejto scéne to vypuklo naplno. Doslova VŠETKY najtrápnejšie klišovité drísty, ktoré človeka napadnú a ktoré sa už nikto neunúva ani len parodovať (!!!), si dali míting práve v "Lóve". Nedokážem pochopiť, ako človek, ktorý preukázal tak nezanedbateľný talent v písaní pomerne bežných konverzácii, dokázal napísať toto monštruózne NIEČO. Iste, potom sa zase išlo ďalej po tej "správnej" koľaji a ja som sa mohol opäť dobre baviť. Avšak nebolo mi súdené dopozerať film v tomto stave. "Romantika" (veľmi veľké úvodzovky) sa totiž s drvivou silou znova prihlásila o slovo a ja som mal znova chuť kričať od takmer až fyzickej bolesti, ktorú mi TO spôsobovalo. Vo svetle tohto scenáristického zverstva je potom fakt, že Nemtuda (hlavný hrdina) je po väčšinu filmu dosť slabý a nepresvedčivý (s niekoľkými výnimkami, ako napr. scéna na recepcii), iba slabým prdom počas atómového výbuchu. Ešte nikdy sa mi nestalo, že som si chcel nejaký film pozrieť znova a pritom vedieť absolútne presne, ktoré scény budem natvrdo a s husou kožou vyvolanou nepríjemnými spomienkami preskakovať. ()

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Žánrovka? Ale kdeže...vášnivý pokus asi áno, ale koncepčný tvar teda nie. Neorganizovaná kombinácia jednotlivých vyjadrovacích prostriedkov zaváňa prvoplánovosťou a herecky mi to - až na úsmevne vypečeného Gogála a garážového šmelinára Cinkotu - príde nezvládnuté. Vidno, ako veľmi sa Kroner snaží priblížiť k európskym štandardom, ale zatiaľ na to nemá, v prvom rade je nepôvodný a v niektorých momentoch mu škrípe aj základný pacing. Ak mu niekto niekedy napíše plnokrvný, resp. aspoň nedementný scenár a ako režisér sa skonsoliduje, nájde rovnováhu medzi tým, čo chce povedať a ako to podať, niečo zaujímavé by z toho nakoniec mohlo aj vyjsť. Avšak pochybujem... ()

Reklama

Hoyt 

všetky recenzie používateľa

Po traileru a přečtení obsahu bych nikdy neřekl že mě tento snímek zaujme, ale bylo tomu tak. Ano mělo to slabší pasáže hlavně kousek před koncem a neuskutečnitelný příběh ale jinak na naše poměry jde o opravdu nadprůměrný snímek. Nejvíce mě potěšily vtipné a hlavně uvěřitelně dialogy a výborný Jakub Gogál. Jakuba Kronera budu sledovat a doufat v další dobrý film ale vím, že ve zdejších podmínkách to bude mít hodně těžké. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,BYLY ČASY, KDY JSEM SI MYSLEL, ŽE MÁM VŠECHNO. BYLY ČASY, KDY JSEM SI MYSLEL, ŽE JSEM O VŠECHNO PŘIŠEL....“ /// LOVE a LÓVE. Taková slovní hříčka (neřku – li překladatelský oříšek...). Zaľúbil sa chlapec a láskyplné idylce může stát v cestě akorát.... Film pro mladý, kterej si je toho vědomej a nemíní si hrát na nic jinýho. Mluva, příběh a problémy .... dneska už mě ti Kamarádi do deště neberou. Časy co jsem brouzdal pasáže jsou taky pryč a auťáky – ty jsem taky nekrad. Ve svý jednoduchosti zajímavý, ale ani závěrečná dramatická čtvrthoďka starý časy nezachrání... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jmenuju se Lukáš Vaculík. 2.) Jmenuju se Sagvan Tofi. 3.) Jmenuju se Igor Hnízdo... (a jo...no tak nic...). 4.) Bony? Bony vole? /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Chodím na Ekonomickú univerzitu v Bratislave, fakultu podnikového manažmentu. To, čo bolo vo filme ani nebola ekonomická a navyše máme len jeden opravný termín. Veľmi som sa nasmial, tým primitívnym rečiam. Keďže budem mať teraz 21 rokov som buď totálne mimo reality alebo som vyspelý, lebo toto bolo nereálne. Veľa vecí bolo ako vytrhnutých z amerických filmov. Chlapec, ktorý sa nemá rád s rodičmi a tí oňho nejavia záujem a naopak dievča z detského domova. Navyše postava Jakuba Gogála telefonuje s postavou, ktorú hraje Kristína Svarinská, tá mu spomenie, že jej povedala postava ktorú hraje Michal Nemtuda, že pracuje v hoteli, ale nespomenie konkrétne meno hotela. Následne po ukončení telefonátu ide postava Jakuba Gogála za kamarátom, aby mu povedal, že jeho dievča mu spomenulo o jeho práci v Sheratone a chystá sa za ním. Pritom konkrétne meno hotela postava, ktorú hraje Jakub Gogál vôbec nevedela, lebo túto informáciu nemal. Veľmi som sa nasmial nad tým podplatným recepčným, lebo to by chlapcovi v 90% podľa mňa nevyšlo. Navyše hovorí, že sa prezlečie a že za pult pôjde iba na desať minút, čo nemohol vedieť na koľko bude potrebovať a dievča príde ako na zavolanie. Navyše to s tou strechou je ako vykradnuté z filmov Step Up 1 a High School Musical 2, či iných filmov mám tiež pocit. Ten výhľad a klišé reči to ešte viac priklincovali. Niektorí českí užívatelia tu to hodnotia objektívne, niektorí tomu automaticky uberajú len preto, že je to slovenský film a iní nás chcú povzbudiť tým, že dajú vyššie hodnotenie. Nechápem však slovenských, ktorí tomu dajú viac ako jednu hviezdičku. Nikto z nich asi nevidel Petržalku, nevidel Bratislavu, nechodí von, nepozná realitu, lebo takých autíčkarov by dávno zavreli. Hlavná vec, že sa to tvári mladícky, „coolovo", drsne, prešpekulovane, ale pritom je to naivné pri všetkých postavách, hlúpe v každom detaile, najmä pri tých „opíjačkách" a ten bozk s pomalým približovaním, no to už bolo veľa. Od Bratislavafilmu to je veľký pokrok a nenudí to, ale bol by som pokrytec, keby som to hodnotil lepšie, je to totiž amatérske, komerčné dielo. Natíska sa otázka - Jakub Kroner, nie si len protekčné dieťa, ktoré sa dostalo vďaka rodinkárstvu, ktoré v našej republike stále existuje, k režírovaniu? Odpoveď neviem, ale rád by som ju poznal, lebo toto je napriek občasným pozitívam, ktoré sa snažia vykresliť život mladých v hlavnom meste, totálne slabé a hlúpe. Slovensko, kedy sa preberieš? ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (15)

  • Prvá snímka Kristíny Svarinskej, v ktorej je nahá. (Johnny.ARN)
  • Po veľkom úspechu v kinách bol o film záujem aj na filmových festivaloch v rôznych krajinách sveta ako Francúzsko, Poľsko, Bielorusko, Ukrajina, Turecko, Taliansko, či Česká republika. (harryy)

Reklama

Reklama