Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V súťaži žien v stolnom tenise čelia proti sebe hráčky z Južnej a Severnej Kórey. Stáva sa to po prvýkrát od rozdelenia Kórejského poloostrova. O šesť mesiacov neskôr sa v Busane pripravuje Jung-hwa na 41. Majstrovstvá sveta v stolnom tenise, ktoré sa budú konať v Chiba v Japonsku. Okrem toho je pod veľkým tlakom kvôli zdraviu svojho otca. Pred odchodom jej oznámia, že Severná a Južná Kórea budú súťažiť spolu ako jeden tím. Po rôznych hádkach, sporoch, rivalite a podozrievania sa napokon hráčky spoja. Tieto dve mladé ženy nakoniec ukážu svojim ľuďom i svetu, že tímová práca môže zahnať tmavé tiene bolestných dejín. (ČSFD)

(viac)

Recenzie (30)

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Ano, je pravda, že kdyby všechno bylo tak, jako v tomhle filmu, Korea by na tom teď byla asi trošku jinak. Ale takhle je to pro diváka záživnější a hlavně dojemnější. Moje drahá Ha Ji-Won nezklamala, Bae Du-Na u mě poprvé zabodovala. Ani k ostatním hercům nemám výtky. Jsem překvapená, co se dá vytěžit z docela obyčejného příběhu. Důležité momenty bych si užila ještě lépe, kdyby k nim hrála chytlavější hudba. 4* ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Takato nacionalisticky ladena obroda sa netocila ani za studenej vojny, United Korea v ceste za vitazstvom musi prekonavat vsemozne klise prekazky...uber zlu Velku Cinu, nepriazen rozhodcov, chorobu, nepriazen severneho bratra, ktory je samozrejme vacsinou aj tym slabym clankom v rozhodujucich momentoch zapasov. Nalajnovane podla najprevarenejsich mustier, vyuzite vsetky sportove klise, ale.... aj tak to ma svoje caro a hlavne, ak by to malo co i len nepatrne prispiet k buducemu zjednoteniu dvoch krajin (ale jedneho naroda), tak nech filmov podobneho razenia vznika kludne aj nadalej viac. A Bae du-na sice v mramorovom vyraze poslusnej DPRK sudruzky zo zaciatku vo vyraze tvare je takmer identicka s jej ulohou Sonmi-451 v Cloud Atlas, ale sympatie si aj tak dostala ziskat. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Môže šport spájať ľudí? Samozrejme, že áno... Máme tu dva nasilu rozdelené národy v spoločnom ping pongovom tíme, ktorý po očakávaných počiatočných nezhodách a doberačkách, začne spolu fungovať ako dokonale namazaný stroj. Len škoda, že väčšinou je politika a moc pár narušených jedincov nad zdravým rozumom. Emotívne a príbehovo zaujímavé. Navyše športovým scénam nechýbalo napätie a boli divácky atraktívne zvládnuté. Koniec sa mi v emotívnej rovine už zdal trochu mimo čiaru, ale nebolo to nič hrozné. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Už nie sme Sever ani Juh, teraz sme Korea!..." Film zo športového prostredia-stolného tenisu je natočený podľa skutočnej udalosti a z dnešného pohľadu sa to zdá už neuveriteľné, pretože odvtedy sa tieto dva štáty opäť niekoľkokrát vážne rozhádali. Otázne je koľko divákov zo Severnej Kórei film videlo, ale je jasné, že film je určený v prvom rade Kórejcom. Počiatočná rivalita i postupne vybudované priateľstvo, to sa dalo čakať. Sú jedným násilne rozdeleným národom, takmer celý film si drží slušný kvalitatívny štandart a divák fandí Kórejcom tak ako nikdy predtým. Maďari, Francúzi ani Čína dnes nemajú šancu... Problém vidím iba v tom nešťastnom závere, v tom sa asi zhodneme všetci. Uplakané scény lúčenia nemajú konca a tu by som to rázne prestrihal a výrazne skrátil. Skutočné fotky z tejto udalosti, ktoré vidíme v závere filmu naozaj ukazujú dojatie i smútok, ale netreba z toho hneď robiť pohreb...70%. ()

molotov 

všetky recenzie používateľa

Film je inspirovany skutecnymi udalostmi, ktere ovsem vylepsuje tezko uveritelnymi scenami, ktere z potencionalniho dramatu delaji nacionalistikou limonadu o vseobjimajici lasce na Korejskem poloostrove. Jsem si jisty, ze pravdivejsi zobrazeni tehdejsich udalosti by na slusny film stacilo. Jinak si film v prubehu odskrtava jedno sportovni klise za druhym, ale aspon to dela s jakou takous noblesou, takze sice vas nic neprekvapi, ale porad je to slusne vyplnena sablona. Kdyz to srovnam s Take off, ktere jsem videl pred par dny, tak As one je o neco mene sovinisticke, ale taky mene vtipne. A zle Amiky a Japonce tu nahradily Cinanky. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (8)

  • Se sportovní přípravou začaly účinkující herečky několik měsíců před samotným natáčením snímku. Herečka Ha Ji-won (Hyun Jung-hwa), která do doby natáčení snímku neměla se stolním tenisem žádné zkušenosti, se podrobila společným tréninkům se skutečnou Hyun Jung-hwa, zlatou olympijskou medailistkou ve stolním tenise. Zato herečka Bae Du-na (Lee Boon-hee) neměla s přípravou do filmové role tenisové hráčky velké problémy; stolnímu tenisu se po několik let věnovala na základní škole. Největším úskalím pro ni byla filmová autenticita, neboť její filmovou postavou je levoruká hráčka, Lee Boon-hee, zatímco Bae je ve skutečnosti pravačkou. Během náročných tréninků si Bae přivodila nepříjemný úraz, když si na jednom z prstů strhla nehet. Dvojice jihokorejských herců, herečka Choi Yoon-young (Yeon-jung) a herec Oh Jung-se (Doo-man), se intenzivnímu tréninku stolního tenisu věnovala takřka celých sedm měsíců. I díky tomu nebyl během natáčení snímku využit byť jediný sportovní dvojník. (Conspi)
  • Na stejném světovém šampionátu z roku 1991 získalo bronz v soutěži mužských týmů Československo. (Jirka_Šč)
  • Film je natočen podle skutečné události z roku 1991, kdy se poprvé společný tým Severní a Jižní Koreje účastnil mistrovství světa ve stolním tenisu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama