Reklama

Reklama

Antifa, chasseurs de skins

  • Francúzsko Antifa : Chasseurs de Skins (viac)
Francúzsko, 2008, 65 min

Obsahy(1)

Francouzský dokument o militantním antinacismu v Paříži osmdesátých let 20. století. Neustálé rasové násilí donutilo mladé Francouze zorganizovat se do skupin, ve kterých neonacisty a skinheady doslova lovili. Odtud vznikla i přezdívka Chasseurs, což znamená lovci. V dokumentu je velké množství autentických záběrů přímo z ulic. (RomeroIsGod)

(viac)

Recenzie (15)

BlackTom 

všetky recenzie používateľa

Nielen britská scéna mala svojich ranařov v uliciach. Mladí chalani znechutení novou okupáciou Paríža sa rozhodli vziať spravodlivosť do svojich rúk. A že im to šlo! Viac takýchto odhodlaných ako Kim, Julien, Farid... Záver filmu, kde sa dozviem, že nakoniec náckovia tú módu pôvodných skinheads vrátili naspäť Red Warriors a Ducky Boys bol pre mňa dostatočným zadosťučinením. L'avenir c'est pas la violence, mais la solidarit... ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Ďalší film, ktorý obhajuje násilie a bratie pomyselnej spravodlivosti a ochrany ľudí z rúk polície do rúk pouličných gangov. Bolo vidieť, že mnohí to brali ako zábavu, životný štýl, v mozočku informácií a vedomostí veľa nemali aspoň teda nie o týchto veciach, akurát tvorili určitú kultúru vo svojej mladosti. Dokument cez výpovede ľudí mi proste komplexný pohľad na históriu nevie priniesť a len preto, že som proti fašizmu tomu nebudem dávať vysoké hodnotenie. ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Dokument Marca Aurèla Vecchiona z roku 2008 približuje pohľad na históriu antifašistických skupín vo francúzskom Paríži v osemdesiatych rokoch dvadsiateho storočia. Predovšetkým prostredníctvom rozhovorov s členmi viacerých vtedy aktívnych skupín osvetľuje ich filozofiu a konanie, ktoré bolo namierené voči neonacistom a krajnej pravici. Prakticky celý film je vystavaný týmto spôsobom, pričom v krátkosti približuje aj historický kontext hnutia skinheads, ktoré sa postupne ideologicky rozdelilo, či obojstranný vplyv dobovej hudby - teda vplyv hudby na hnutie a naopak. Dokument takisto dopĺňajú viaceré autentické videá a fotografie z obdobia, ktorému sa film venuje. Ťažko však presne určiť, čo si má divák z tohto diela vlastne odniesť. Sympatie k protagonistom, ktorí sa v ňom objavujú? Odpor voči krajne pravicovému zmýšľaniu? Alebo niečo úplne iné? Antifa: Chasseurs de skins neponúka zrovna modelový príklad správania - a to ani na jednej zo zobrazených strán. Vecchionov film je najlepšie vnímať ako kvalitatívne priemerný dokument, ktorý však slúži ako relatívne zaujímavá historicko-politicko-subkultúrna sonda z prostredia parížskych ulíc v osemdesiatych rokoch dvadsiateho storočia. ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Výborná záležitost zobrazující stále aktuální téma. Je to v podstatě jednoduché, odpovídáš za to, co máš na sobě, jestli že se oblékáš podle toho, co nosíš v hlavě, vyjadřuješ tím své myšlení a názor nejen o sobě, ale i o ostatních kolem. Nho...a když to ještě doplníš nějakou tou jasně konkretizující nášivkou nebo plackou, už musíš vědět, kam s tím jít a nezaplést se s nenadálým názorovým rozdílem. Ještě jednodušeji a vlastně tak trochu po našem, povinnost pro každého, kdo chce nosit bombra...z jakéhokoli důvodu. Nicméně, až tak jednoduché to samozřejmě není. Antifa znamená odpor! ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (1)

  • Julien (Red Warriors) neskôr hrával v RASH kapele Brigada Flores Magon. (BlackTom)

Reklama

Reklama