Reklama

Reklama

Orol Eddie

  • Česko Orel Eddie (viac)
Trailer 3

Film o najslávnejšom skokanovi na lyžiach v histórii Veľkej Británie – Michaelovi Edwardsovi, známom ako „Orol Eddie". Film vyzdvihuje Michaelov prístup k športu a jeho odhodlanie „nikdy to nevzdať". Poukazuje na trpezlivosť a vytrvalosť v zdolávaní prekážok, a to nielen tých vonkajších, ale aj tých, ktoré máme ukryté v našom vnútri... Film oslavuje ľudského ducha a ukazuje divákom, že nie je potrebné byť silou mocou lepší ako ostatní, ale že je dôležitejšie byť lepšími, ako sme boli. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (751)

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Přestože se to s realitou ne úplně shoduje (reprezentoval například Velkou Británii už na Turné čtyř můstků 1986/87), je to velmi sympatický a pohodový film/příběh, který mi sedl do nálady. Mimochodem, sekundový záběr ze zahajovacího ceremoniálu OH v Calgary ukazuje square dance - tanec, který dělám a který jsem tehdy v roce 1988 viděl v televizi vůbec poprvé. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Nikto, kto ma pozná, ma nemôže obviniť z toho, že by som zbožňoval skokanov na lyžiach, Hugha Jackmana, ani Tarona Egertona. Takže sa nemožno čudovať tomu, že som Orla Eddieho tri roky úspešne obchádzal. Potom som ale videl celkom vydarenú a zábavnú upútavku v televízii, nedalo mi to... a áno - je „to“ tam. Feel good jazdička rovnako predvídateľná, ako zručne natočená, vtipná, milá, rozkošná i dojemná. Nebudem sa na nič hrať, toto je proste za klasických a pekných 80%. Produkcia: Matthew Vaughn a Claudia Schiffer. Na tej istej Olympiáde súťažili aj Kokosy na snehu; to musel byť fakt zaujímavý ročník. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $23miliónovTržby USA $15,789,389Tržby Celosvetovo $46,152,800Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,294,321Tržby za predaj DVD v USA $1,586,652║ Športový film, ktorý je podaný z ľahkosťou a primeranou zábavnosťou. Nechýba štipka drámy, napätia, prim tu je hudba ale i obsadenie. Dobová atmosféra ako vyšitá, je tu cítiť producentské mentorovanie Matthewa Vaughna. /80%/ ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Zimné olympijské hry v Calgary, v Kanade z roku 1988 boli strhujúce z viacerých príčín, jednak sem prišli športovci, ktorí išli automaticky po medaily, ale boli aj takí, ktorým stačilo zúčastniť sa a bolo po debate. Už, keď prišli chlapci z Jamajky súťažiť v boboch, vzbudili okolo seba pozornosť i smiech, zároveň, ale to nie je nič v porovnaní s britským skokanom na lyžiach, Eddie Edwardsom, okolo ktorého sa rozpútal mediálny cirkus, bol to mladý chalan, ktorý si uzmyslel, že pôjde lámať REKORDY, aspoň, čo sa týka domáceho frontu, a tvorcovia s Taronom Egertonom, Hughom Jackmanom, či producentom, Matthewom Vaughnom, o tom nakrútili film, teraz sa fakt nakrúcajú filmy o všeličom... ( Jedného pekného dňa, nakrútia film o mne, režírovať by mohol González Iňárritu, hrať ma bude, Leo DiCaprio, a samozrejme, za kamerou, nechcem nikoho iného, len Chiva Lubezkého !!!, smiech. ) Zaujímavá poloha Tarona, ktorý sa zhostil okuliarnatého ťuťmáka s nadmieru realistickou odozvou, že mám reálny dojem, že sa pozerám na skutočného Orola Eddieho, vynikajúci výkon, ktorý nemá nič spoločné s obľúbeným Kingsmanom, vypadá to tak, že bude z neho - všestranný herec ? Určite mladý talent na obzore. Hugh Jackman si zahral alkoholika, bývalého vynikajúceho športovca, ktorý pomôže outsiderovi Edwardsovi, zároveň i sám sebe. Úplne stačí, že tu je. Film je to - parádny. Čo mi vadí, je plytká a jednoduchá, naivná réžia, prečo nezvýšim na 80 %. Perfektne sa na to pozerá, nenudí to, ale, skrátka, čosi tomu chýba, aby viac upútalo moju pozornosť. Na jedno pozretie dosýta - stačí. Sympatický film o nezlomnom človeku, ktorému veril zo začiatku, len málokto, asi iba jeho mama, postupne sa miska váh, obrátila, a začali ho brať vážne, nikdy netreba podceňovať súpera... Vidieť tu velikánsky zápal odhodlaných tvorcov, ktorí tomu udávajú správny smer, ale zároveň to stroskotáva na sľabučkej réžii a strihu ! ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Vaughnův rukopis je v tom natolik znatelný, až se jeden diví, že byl pouze v roli producenta. Ke cti autorům především slouží, že dokázali ustát komediální polohu, aniž by si dělali legraci na úkor Eddieho a zároveň se ani nesnížili k tomu, že by ho litovali. Naopak mu upřímně fandí; a vy budete také. A co na tom, že je to jen a pouze feel-good jednohubka, když je to tak zdařilá a po všech stránkách fungující i stylová feel-good jednohubka, které navíc hravý soundtrack odkazující se na "Kokosy na sněhu" dodává emocionální grády. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (57)

  • Prechod Michaela Edwardsa (Taron Egerton) z 40 metrového mostíka na 70 metrový mostík netrval tak krátko ako vo filme. V skutočnosti sa odvážil na ňom skočiť až po 5 mesiacoch. (Raccoon.city)
  • Když ve filmu skáče Eddie (Taron Egerton) na 40metrovém můstku a znovu a znovu padá, tak má na sobě někdy sjezdové lyže s bezpečnostním vázáním, které už předtím vyměnil za skokanské. (Jedza)
  • Skutečný Eddie Edwards (Taron Egerton) prohlásil, že jen asi 5% filmu je podle pravdy. (Zmrv)

Súvisiace novinky

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (viac)

Kdy dorazí nový Robin Hood?

Kdy dorazí nový Robin Hood?

18.11.2016

Možná si to ani neuvědomujete, ale od poslední (velké) adaptace Robina Hooda uplynulo celých šest let. Ridley Scott a Russell Crowe s ní vydělali 321 milionů dolarů, značka tedy očividně žije a není… (viac)

Reklama

Reklama