Reklama

Reklama

Čiernobiela melodráma o mužovi, ktorý musí po návrate na rodný ostrov k svojej rodine čeliť dvom zlobám - nepriateľskému ostrovnému guvernérovi a rozbúrenému hurikánu. Klasická melodráma s perfektnými špeciálnymi efektmi, ktorá niesla prvé náznaky katastrofického žánru. Produkoval veľký Samuel Goldwyn, režíroval o nič menší John Ford. (POMO)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (16)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Pohodlne som sa usadil do kresla a spustil film, ktorý mal na ČSFD 81 %. Po chvíli som si už overoval, či je to naozaj ten film. A po zistení, že je to ten film, ale nakrútil ho slávny John Ford, získal Oscara a hodnotilo ho predo mnou iba 15 užívateľov, mi bolo všetko jasnejšie. Dopozeral som ho zvýšenou rýchlosťou a dve hviezdičky sú maximom, ktoré odo mňa môže očakávať. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Silné, emotivní, velice dobře natočené. Asi jeden z mála filmů, o kterých můžu prohlásit, že barevné by vypadaly o maličko líp, protože tichomořský ráj člověk vnímá hlavně jako hru zelených palem, modrého moře a žlutého písku a slunce. Na rozdíl od kolegy Skipa spatřuji nejdramatičtější část v době, kdy Terangi prchá z vězení. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Nenechajte sa zmiasť tak trochu zavádzajúcim názvom filmu. Pokiaľ sa zdvihne vetrík, prejdu celé dve tretiny filmu a na titulnú katastrofu si počkáte až na poslednú štvrtinu. Technicky však stojí za to, kľudne ju môžem označiť za jednu z najbrilantnejších trikových sekvencií 30. rokov. To pred tým je hrdinská melodráma poplatná svojej dobe a ten, kto má rád tento žáner spred 80tich rokov, sa má na čo tešiť. ()

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film, který úkáže proč se jmenuje tak, jak se jmenuje až v posledních asi 25 minutách. Narozdíl od některých jiných diváků, mě nadměrně bavily i ty pasáže do této doby. Krásný romantický příběh, plný havajské hudby o nespravedlivosti. A ten závěr, ten to dokonal. Nepochopím, jak něco tak přesvědčivého mohli v té době natočit?! Opravdu bych se rád podíval na nějaký dokument, jak se hurikán natáčel. Obrovské vlny, zničené budovy, vyrvané stromy. Paráda. 80% ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

The Hurricane disponuje dramaturgickými pasážami, ktoré sú prekonané a hlavný hrdina je viac model než herec, ale po všetkých ostatných stránkach je to špičkové remeslo. Film, ktorého melodramatický podtext je rozvinutý i bez prítomnosti apokalyptickej udalosti a prináša otázky správnosti života a odcudzenia, kde jedna vec dokáže otočiť všetko naruby... V porovnaní s How green was my valley či The informer "nespravodlivé štyri" (sedmička). ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (1)

  • V časech 1:32:21 a 1:33:33 můžeme na kratičký okamžik vidět odhalená ňadra domorodkyň, zmítajících se ve vlnách. Vzhledem k době vzniku filmu se patrně jedná o náhodu, nikoliv záměr tvůrců. (dopitak)

Reklama

Reklama