Reklama

Reklama

Benjamin Mee (Matt Damon) je novinár z Los Angeles a autor dobrodružných kníh. Ako slobodný otec čelí pri výchove svojich dvoch detí mnohým úskaliam. Vo viere, že nový začiatok a nový štart pomôže obnoviť pocity rodinnej spolupatričnosti, dá výpoveď v práci a kúpi na vidieku starý dom s obrovským pozemkom a jedným bonusom - patrí k nemu aj zoologická záhrada! V Rosemoorovom zvieracom parku sa o desiatky zvierat starajú ošetrovateľka Kelly Fosterová (Scarlett Johanssonová) a jej oddaný tím. Bez akýchkoľvek skúseností, s minimom času a značne obmedzeným rozpočtom se Benjamin rozhodne, že s podporou svojej rodiny a miestnej komunity znovu otvoria ZOO pre verejnosť. Benjamin Mee už dobrodružné príbehy nepíše, on ich začal žiť na vlastnej koži, a to priamo na svojom pozemku. (TV JOJ)

(viac)

Videá (35)

Trailer 1

Recenzie (834)

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Byla jsem upřímně překvapená, protože se mi to docela dost líbilo. I když mi to přišlo trochu 'americké klišé' o to ve větším šoku jsem pak byla na konci filmu, kdy jsem se dozvěděla, že je to podle skutečného příběhu. Klobouk dolů. Ale bylo to milé a svým způsobem kouzelné. Jediné co mi na tom naprosto pilo krev byla ta přemoudřelá sedmiletá holčička. 4* a ani se mi to nezdálo dlouhé, příjemně to uteklo. ()

PinokKio 

všetky recenzie používateľa

Začnu trošku netradičně, vzpomínkou na hru jménem Aktivity, kterou jsem hrál pár hodin před shlédnutím tohoto filmu. Mám za úkol nakreslit během minuty zoologickou zahradu, tak aby to ostatní poznali .. a věřte mi, mně nikdy malování, aby dávalo smysl, moc nešlo, takže se na čistém listu papíru zjevuje něco jako hlava s extra ušima zírající s poza pár svislých linek, což mělo znázorňovat mříže .. no a vida, během pár sekund kamarádi přicházejí na správnou odpověď : )) Musím se spolu s nimi neskutečně smát : ) Ta moje načmáraná hrůza dává smysl : ) Tak a pryč od mé story a zpátky k filmu o skutečné ZOO. Užívám si muziku od Sigur Rós, Scarlettinu krásu a stejně tak i nějakými těmi roky sešlé lvy či jiná zvířata (i když tohle je hlavně o lidech). Vítejte v této neobyčejné ZOO, v tomhle Croweovsky (ne)standartním filmu a bavte se stejně jako já. Alespoň s tužkou a kouskem papíru .. ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Film, který se nebojí cíleně dojímat a přesto je každou svou myšlenkou i pointou dokonale optimistický a záměrně usměvavý. Celá sestava teenagerů, dětí, oddaných ošetřovatelů a zírajících zvířat se velmi snadno mohla rozsypat do nicneříkající rodinné kaše. Cameron Crowe ale dokázal, že pevnou ruku v uklidňování rozjitřených emocí pořád má. Film pro všechny. Doslova. 90% ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Risk, ktorý našťastie vyšiel, taká pekne pozitívna rozprávka... Neurazilo, ale tiež nič extra. Pomerne prvoplánové, obyčajné a typicky americky sentimentálne, no aspoň mi snímok v tomto smere neliezol na nervy. Poznám veľa iných kandidátov, ktorí sú v týchto ohľadoch na tom ďaleko horšie. Cameron Crowe vie skrátka v emotívnej rovine varírovať tesne na hrane medzi vkusom a nevkusom a pritom z toho vyťažiť maximum. Príbeh samotný síce tiež neponúkne nič také z čoho by mal divák padnúť na zadok, ale aspoň ani nenudil. Preto čistý priemer. 60/100 ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Hrozný slaďák. Herci sú sympatickí, ale väčšina vedľajších postáv nevyužitá. Je tam hromada scén, pri ktorých som si vravel, že by sa z nich dalo vytrieskať omnoho viac. Navyše je to tak veľmi feel-good, až je to lepkavé a ku koncu už hrozia aj žalúdočné problémy. Od polovice už som s tým iba bojoval. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (21)

  • Cameron Crowe a Fox Studios boli pred a počas natáčania opakovane kontaktovaní a upozorňovaní organizáciou PETA na zlé zaobchádzanie so zvieratami pri ich výcviku a o nevhodnosti podporovania ich väznenia. Organizácia opakovane požadovala, aby vo filme neboli použité živé zvieratá, ale vytvorené počítačovo, podľa vzoru Zrodenie planéty opíc (2011). (whack)
  • Když Benjamin (Matt Damon) poprvé popíjí se zaměstnanci v klubovně, na pozadí v televizi se hraje fotbalové utkání. Jedná se o finále FA Cupu 1979 mezi Arsenalem a Manchesterem United. Zrovna probíhá 12. minuta, ve které Brian Talbot střílí úvodní branku utkání, ve kterém Arsenal vyhrál 3:2. (Her0.89)

Reklama

Reklama