Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(viac)

Recenzie (287)

InJo 

všetky recenzie používateľa

Nesmyslná a rádoby šokující slátanina, plná velmi otevřených (ale přesto nijak zvlášť zajímavých) sexuálních scén. Larry Clark má jistě plnou hlavu nejrůznějších prasáren, ale určitě by nemusel každou svou "vizi" přetavit ve film (alespoň ne v takovýto). Kids jsou vynikající, ale tohle je ubohost hodně velkého kalibru. 40 % jen za to, že jsem se u toho skoro vůbec nenudil... ;-) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Takmer odpadová, miestami vyložene nechutná, záležitosť od režiséra, ktorý kedysi vďaka kontroverzným KIDS kosil slávu uznania. No už jeho ďalšie projekty (ŠIKANA) ukázali, že predčasne. Starý pán nevie pracovať s príbehom, postavami, hercami, ani s ďalšími nepodstatnými záležitosťami, ktoré robia film filmom. Kým u KIDS som mu to ešte bol kvôli drsnej téme schopný tolerovať a dokonca to pokladať za plus, ďalej sa to nedá. Jediným dôvodom, prečo som rád, že som KENA PARKA videl, sú odvážne erotické scény, miestami hraničiace s pornom. ()

Reklama

Cimr 

všetky recenzie používateľa

Přemýšlím, jestli jsem někdy viděl samoúčelnější film a žádný mě nenapadá. Je to škoda, protože Ken Park jinak není špatně natočený, není to béčko a odpad! si nezaslouží. Třeba herci a kamera jsou fajn, ale co naplat, když se to spojí s tak laciným scénářem, že daleko spíš rozesmívá, než šokuje (jeden příklad za všechny - mladík zabije svého dědu, protože podvádí ve Scrabblu a svoji babičku, protože mu chodí bez zaklepání do pokoje). Ken Park asi měl být takovou temnější, explicitnější Americkou krásou, ale bohužel z toho vyšel spíš hraný South Park... ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

3.333 komentár som priradil filmu ktorý v čase svojho vzniku spôsobil pomerne veľkú kontroverziu a ktorého premietanie bolo minimálnev Austrálii zakázané. Keď som ho videl ako 20-ročný zanechal vo mne podstatne lepší dojem ako teraz s odstupom času. Svojim spôsobom je to film ktorý mladej generácii ukazoval skupinu mladých ľudí ktorých život bol iba o sexe a najmä sexuálnych úchylkách, incestnom vzťahu či vzťahu so staršími ženami. Treba uznať že existuje mnoho oveľa lepšie spracovaných kontroverzných filmov o mladej generácii z ktorých mňa najviac upútal Gummo ktorého autorom je Harmony Korine. ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa jasná demonštrácia filmového prúseru, ktorý je o to väčší, o čo sa tvári serióznejšie (a nemôžem si pomôcť, ale mám pocit, že aj dosť arogantne). Takýto film môže vďačiť iba faktu, že stále tu bude chvíľu generácia, ktorá sa ochotne nechá zmanipulovať svojimi lacnými trikmi (kozy, grupáč, onania so všetkým... (bľah!) Toto bude určite konečne niečo... niečo INÉ ako sa točí teraz!, to bude bomba!), ale zväčša každý raz dospeje a pochopí, že keď ako filmár nemáš nič v rukáve, z porna neurobíš umenie iba tým, že ho vykastruješ... ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (5)

  • Režisér Larry Clark a scenárista Harmony Korine spolu nespolupracovali prvýkrát. Stretli sa spoločne počas natáčania snímky Kids (1995). (MikaelSVK)
  • Film bol zakázaný v Malajzii a Singapure. (Paldiny)
  • Existuje aj reálna osoba menom Ken Park. Park bol v skutočnosti profesionálnym korčuliarom v 80-tych rokoch minulého storočia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama