Reklama

Reklama

Asterix a Obelix v službách Jej Veličenstva

  • Česko Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva (viac)
Trailer 1

Pod vedením Juliusa Caesara napadli preslávené rímske légie Britániu. Jednej malej dedinke sa však darí statočne odolávať, ale každým dňom je slabšia a slabšia. Britská kráľovná preto vyslala svojho verného dôstojníka Anticlimaxa, aby vyhľadal pomoc u Galov v malej dedinke vo Francúzsku vyhlásenej svojím dômyselným bojom proti Rimanom. Keď Anticlimax popísal zúfalú situáciu svojich ľudí, Galovia mu darovali barel svojho čarovného elixíru a Asterix a Obelix sú poverení odprevadiť ho domov.
Akonáhle dorazí do Británie, Anticlimax im predstaví miestne zvyky vo všetkej paráde a všetci to poriadne roztočíia. Caesar sa však rozhodne naverbovať Normanďanov, hrôzu naháňajúcich bojovníkov Severu, aby raz a navždy skoncoval s Britmi. Lenže Normanďania túžia po jedinom - zažiť strach. A to preto lebo niekde počuli príslovie: "Strach Tí dáva krídla" a kto by nechcel lietať? Galovia, Briti, Normanďania a Rimania sa zamotávajú do bláznivej naháňačky za čarovným elixírom, na ktorom záleží spása národa. (TV Markíza)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (406)

Avalon820 

všetky recenzie používateľa

S Christianem Clavierem odešla z filmových Asterixů a Obelixů i soudnost a tento čtvrtý díl je toho dalším důkazem. Bezbřehý kýč už není v takovéto podobě ani milý, ani překousnutelný, ale prostě a jednoduše šeredný. Dobře, OK, tak je to asi film pro děti, těm se to bude líbit spíš... Ale ouha - jak asi děti rozdýchájí komedii, která obsahuje poměrně dost pro ně ještě nepochopitelných odkazů (v nejedné chvíli i značně nevhodných), a která trvá silně přestřelené bezmála dvě hodiny? Pro koho tento film tedy je? Nebýt skutečnosti, že jde o Asterixe a Obelixe, guilty pleasure mého dětství, a nebýt Gérarda Depardieua, který doslova vypotil ty tři vtipné scény, s klidným srdcem bych tomuto paskvilu (který byl českým dabingem, ač s ním nemám obvykle vůbec žádný problém, doražen) udělil hodnocení nejnižší. ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Po mizerné trojce docela slušné překvapení. Návrat k poetice komiksu, a i když ten převod gagů z kresby na plátno moc dobře nefunguje (protože každý jednoduchý vtip film rozehrává do několika minut a tím jakéhokoliv dospělejšího diváka odradí), herci se snaží, jak můžou, a pořád je to starý dobrý Asterix a Obelix. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som bol z toho rozladený, keďže takéto spojenie súčasnosti a minulosti je nevkus, ale nakoniec mi bolo jasné, že ide o paródiu, ktorá mala práve v tej minulosti zvýrazniť nezmysly súčasnosti, či poukázať na rozdiely. Najviac pobavila v súvislosti s Vikingami viac než v súvislosti s Britániou. Sranda bola aj keď imperiálny Rím útočil na malú britskú usadlosť a hovorili, že idú dobyť teroristov, aká paralela s dnešnými imperiálnymi Spojenými štátmi americkými. Hefty a iné vtipy, či dej mali dosť paralel s inými filmami, nebolo to v ničom extra iné, akurát to vyšlo v roku, keď Británia organizovala olympiádu, predchádzajúci diel bol o olympiáde, takže tento bol zjavne len o predstavení britskej kultúry v mnohých scénach a bol multikultúrny. Názov síce má paralely s filmom o Jamesovi Bondovi, ale ochrancovia tu museli tentokrát prísť až z Gálie, keďže je to oblasť dnešného Francúzska s ktorým Briti nemajú dobré historické vzťahy, tak aj tento film slúžil ako uzmierenie. Je však zlé, ak pozerám komédiu a nezabávam sa, akurát ku koncu trocha, možno som stratil zmysel pre humor, ak som niekedy nejaký mal. Som rád, že Gérard Depardieu ešte vždy dokáže prikývnuť na tieto filmy, lebo bez neho by ozaj boli len gýčové a Béčkové, takto mi, aký taký dojem zachraňuje. ()

animaxis 

všetky recenzie používateľa

Už to není to,co to bývalo.Nový představitel Asterixe je naprosto nesympatický,komixu se to už vůbec nedrží(mám ho rád)a humor tu byl pro děti,ale očividně je určen i dospělým nebo lidem mého věku,protože malé dětičky asi nepoznají místní parodii na film 300.Do kina na Asterixe už v životě nejdu,ne proto,že je to už opruz a nebaví mě to,ale protože v sále bylo tolik malých dětí a ještě ke všemu jsem tam byl s kamarády přibližně stejného IQ jako mají oni,že ten film jsem tam chápal dokonale snad jen já a to Asterix není zrovna Atlas Mraků. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

ta tam je komiksová poetika,která provázela minimálně ještě první dva filmy.Edouard Baer je pro Asterixe sice lepší volba než Clovis Cornillac (na Claviera to však stále nestačí),ale jinak jako celek působí poslední Asterix hodně toporně a vzhledem ke stopáži místy až smrtelně rozvlekle.Co víc,veškerý humor je pryč a to co má být považováno za legraci (anglický přízvuk atd.) jako by vypadlo z filmů Zděnka Trošky.Snad už jen ten fekální humor a víc kopání do rozkroku tady chybí.Už toho mršení Asterixe bylo opravdu dost...20% ()

Galéria (76)

Zaujímavosti (24)

  • Gérard Depardieu jako Obelix je jediný herec, který hrál ve všech čtyřech dílech. (ČSFD)

Reklama

Reklama