Reklama

Reklama

V roce 1916 se evropské válčící mocnosti ocitají v patové situaci. Operace dvou mohutných armád, které si dosud vyžádaly milióny životů, jsou na mrtvém bodě. Důlní inženýr Oliver Woodward se po pobytu v Papui vrací do Austrálie, aby se připojil k tajné Tunelářské společnosti. Woodward ke svému překvapení získává vojenskou hodnost a odjíždí do Evropy. Na bitevním poli u francouzského Armentiéres ho čeká „jeho“ rota tunelářů, kteří ale novému veliteli příliš nevěří. Tuneláři mají labyrint chránit tak dlouho, dokud nezazní rozkaz k odpálení trhavin. Jenže kdo ví, kdy ta chvíle přijde?! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (170)

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,Co tu proboha děláte?“ ,,KOPEME TUNELY POD NĚMECKÝMI LINIEMI !!“..... Po Ztraceným praporu je tu další výborný kousek z I. světové války, inspirovaný skutečnými událostmi. Hodně kurevsky dramatických situací, ale i pasáží, kdy sousedi pochopí, že máte doma subwoofer. 1. světová válka je z pohledu ,,krtka“ drsná úplně stejně, jako (třeba) z pohledu ,,vola“. PŘESVĚDČTE SE! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád dobrý válečný filmy. 2.) Nevím, jak se chovat v noci před zákopem. 3.) Hledám rozdíl mezi českým a australským tunelářem. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ** Víte, že? 19 podkopů odpálených v 03:10 hodin 7. června 1917 pod KOPCEM 60 způsobilo největší člověkem vyvolanou explozi v dějinách? ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá vojnová dráma. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa počas prvej svetovej vojny, kedy sa kvôli zákopovej vojne hranica moc nemení a tak obe strany hľadajú nové možnosti, ktoré by mohli zmeniť tento priebeh vojny. Na front prichádza mladý dôstojník, odborník na stavbu tunelov a tak je priradený k jednotke snažiacej sa dostať pod nemecké línie a keďže sa osvedčí, je pridelený k najťažšiemu úseku, kde sa chystá veľká akcia. So spracovaním som nadmieru spokojný, síce zápletka na prvý pohľad možno nepôsobí až tak atraktívne, aj keď kvôli čiastočnej nezvyčajnosti sa jej zaujímavosť uprieť nedá, no nakoniec je to aj tak jedno, keďže sa to skutočne vydarilo. Rozhodne musím pochváliť, že sa výrazná väčšina filmu odohráva na bojisku, prípadne samozrejme aj pod bojiskom, čo sa vo filmoch z tohto obdobia stáva len veľmi zriedka, ale poteší, že aj tých pár scén odohrávajúcich sa mimo bojiska sú dobre zvládnuté a ten vzťah medzi hlavným hrdinom a dievčaťom sa mi skutočne páčil. Veľkým plusom sú aj samotné postavy, keďže v tomto prípade sa jedná hlavne o rôznych inteligentných odborníkov a nielen radových vojakov, takže aj dialógy medzi nimi sú úplne bez problémov. Navyše dej je rozdelený na dve fázy odohrávajúce sa na dvoch rôznych miestach, takže samotnému kopcu 60 sa venuje len časť filmu, no hlavné je, že obe sú dostatočne zaujímavé. Takže tu sa je skutočne na čo pozerať od začiatku až do konca. Čo sa týka akcie, v tomto prípade o ňu až tak moc nejde, takže väčšinou sa deje len v úzadí mimo samotných hlavných postáv. Ale nájde sa tu aj pár rôznych maličkostí a najviac ma zaujalo zničenie nemeckého opevnenia. S hereckým obsadením som dosť spokojný, nájde sa tu viacero výrazných a zaujímavých postáv a tu ani nemám čo kritizovať, úplne ideálne. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, bojisko vyzerá kvalitne, takže s rozpočtom nebol problém, síce tá atmosféra neustáleho ohrozenia až tak moc nefunguje, ale v tomto filme o ňu ani moc nejde, takže ani tu nemám väčší problém. Takže som skutočne spokojný, Beneath hill 60 je jeden z najlepších filmov odohrávajúcich sa počas prvej svetovej vojny bez žiadnej väčšej slabiny. 77% ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Podzemná vojna ma neoslovila a moja averzia k vojnovým filmom sa prejavila naplno, keď sa v tomto filme svetlé exteriéry bojiska vymenili za uzavreté chodby so zhasínajúcim plameňom blikajúcej sviečky. Záverečný pársekundový výbuch tiež nijako neoslní, skôr vyvolá otázku, či to bolo už naozaj všetko? Jednoducho dvojhodinová nuda. (13.11.2013) –––– Ani na druhýkrát po rokoch ma film nijako nepresvedčil o tom, že by mohol byť pre mňa čímkoľvek zaujímavý. (17.9.2019) ()

KOZEL84 

všetky recenzie používateľa

Australani nebyli žádní přizdisráči.Hlína (doslova) by byla,kdyby jim to tam práskli na Silvestra.Nepamatuju kdy sem naposled viděl tak dobrý ratatata-bum film.Milostná linie nebyla vůbec otravná,ba naopak působila osvěžujícně a člověk aspon' na chvilku nemusí myslet na tu špínu a dřinu kolem.Plus krásná hudba a příjemné obsazení.Kopem! http://www.youtube.com/watch?v=BMa5SgNza5w ()

ivan_drago 

všetky recenzie používateľa

S přehledem natočené válečné drama o mě nepříliš známém aspektu vedení války. Klasické schéma nedůvěry v nového velitele umě spojené s flashbacky do minulosti vytvářejí atmosferickou podívanou , založenou na skutečných událostech 1. WW. Perfektně se filmařům podařilo navodit atmosféru stísněnosti a klaustrofobie kopaných tunelů, která spolu s soudržností a kamarádstvím jednotky australských "horníků" výrazně přispívá ke kvalitám filmu. Holt pár australských krys Němcům pořádně zatopilo.... ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (7)

  • Scény z Austrálie i Belgie byly natáčeny v Townsvillu v Austrálii a v jeho přilehlém okolí. Scény z podzemí byly natáčeny 'indoor' v umělých tunelech zkonstruovaných přímo pro film (z finančních a bezpečnostních důvodů). (Dzegr)
  • Oliver Woodward, kterého hrál Brendan Cowell, byl za službu v První australské rotě vyznamenán vojenským křížem prvního stupně. Stal se jedním z pouhých čtyř Australanů, kterým bylo toto vyznamenání přiděleno. (Terva)
  • Drevená skrinka, ktorú vo filme vyrobil Tiffin pre kapitána Olivera Woodwarda (Brendan Cowell), skutočne vznikla v zákopoch počas prvej svetovej vojny a stále je vo vlastníctve rodiny Woodwardovcov. S jej súhlasom ju mohli tvorcovia použiť vo filme. (beso74)

Reklama

Reklama