Reklama

Reklama

Tajomný muž

  • Česko Tajemný muž (viac)
Trailer

V malom izolovanom baníckom mestečku sa už niekoľko rokov strácajú malé deti a miznú bez stopy. Legenda hovorí, že deti v meste kradne tajomný vysoký temný muž. Miestna zdravotná sestrička Julia Denningová (Jessica Bielová) bola k týmto tvrdeniam odjakživa skeptická a klebetám neverila, avšak len dovtedy, kým uprostred noci nezmizol aj jej vlastný syn David. Keď jeho posteľ našla prázdnu a v panike prehľadávala dom, zočila vysokú tmavú postavu, ako jej syna odnáša. Strachom bez seba sa Julia vydáva po stopách temného muža. Prežíva najväčšiu nočnú moru svojho života a šokujúce prekvapenia ju čakajú za každým rohom. Je pripravená urobiť čokoľvek, aby zachránila svojho syna a odhalila, kdo je tajomný vysoký muž, a načo potrebuje kradnúť deti. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (485)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Odumierajúce mesto, kde zdochol pes. Ale len zdanlivo. Pretože onedlho sa jeden havo objaví. S riadne ostrými a vycerenými zubáľmi! Navyše v opustených budovách žije, zdá sa oveľa menej ľudí, ako celkový počet zmiznutých detí na výveske pohrešovaných ľudí. Miesto doktora zastáva sestrička, miesto nemocnice je tu opustená škola. Miesto dieťaťa z párového vzťahu: poloincestné, ledva dýchajúce bábo. A záhadný muž, nočná mora, unášajúca deti. Zdá sa, že sa pomocou nich nejako snaží znovu oživiť opustené banské chodby. A azda to je celé inak. Vyznením rozhodne zaujímavá variácia štandardného thrilleru o psychopatickom únoscovi. ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Příjemné překvapení, kde se režisérovi daří být do poloviny filmu krok před divákem, ale po nečekaném twistu se karta obrací a prvotní nadšení vystřídá spíš rozčarování z podivně naroubovaného konce. Tentokrát se sice žádné stahování z kůže nekoná, ale i tak se Pascalovi daří jít poměrně slušně na dřeň a z Jessici Biel dostává zatraceně uvěřitelný herecký výkon. ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Nerád sa pridávam k otrepaným rečičkám, ale v tomto prípade bohužiaľ musím uznať, že po hororovej náloži Martyrs je Tall Man od Pascala Laugiera trochu sklamaním. 1 z tých filmov, kde divák čaká horor a dostane podivnú žánrovú zmes, vyvíjajúcu sa až kdesi do rodinnej drámy. Je tu síce niekoľko skvelých, hustých a poriadne napínavých hororových scén, ktoré ponúkajú fajnovú atmosféru a sú natočené v krásnom, štýlovom vizuále, no film ako celok na mňa zapôsobil rozporuplne a budem si ho musieť časom zopakovať. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Chtěl bych mít takovou fantazii jako Packal, protože jestli on v tomhle vidí film, tak já bych pak mohl při sprchování v zrcadle vidět dvě krásný brunetky. No anebo bych chtěl bejt slepej jako někteří z vás tady, ono by to v obou případech vyšlo nastejno. Já tady viděl leda tak v průměru tři hovadiny na jeden záběr, což je zhruba o tři hovadiny na záběr víc, než kolik snesu. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Celkom chytrý a zaujímavý thriller, možno zbytočne metie názvom, ktorý ma osobne veľmi nelákal. Film je nakoniec úplne iný, ako som čakal a to je len dobre. Približne v polovici dôjde k niekoľkým zvratom v príbehu, ktoré vo vás môžu na chvíľu vyvolať zmätok. Časom sa to vysvetlí a z tajomnej prvej polovice veľmi rýchlo prejdeme do dej druhej, podstatne reálnejšej. Túto tému veľmi kvalitne preniesol na filmové plátno B. Aflleck vo filme Gone,baby gone Možno som týmto prirovnaním prezradil priveľa, no každopádne iba upozorňujem, že tu už niečo také bolo. Málinko realistickejšie podanie, aspoň v detailoch a bol by som spokojnejší. Ak necháte rozzúreného psa 10 sekúnd trhať vaše lýtko tak sa na nohu takmer nepostavíš a krv z teba bude striekať ako z divej svine, o tom nepochybuj... Navyše tým, že sa auto prevráti, pes neumiera...60%. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (7)

  • Film byl dostupný ke stažení na internetu ještě před svojí premiérou. (Dlee)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • S největší pravděpodobností je film insiprován duchem jménem Slender man, který má odnášet děti a potom je jíst. (josefklimes)

Reklama

Reklama