Reklama

Reklama

Oživiť mŕtvu hmotu a stvoriť z nej živú bytosť dokázal zatiaľ len Boh a Viktor Frankenstein. A práve o tom druhom hovorí náš príbeh. Príbeh ktorý sa odohráva v storočí, kedy sa prebúdza veda a nové technológie a tradičná viera a náboženstvo sa spájajú. V časoch, kedy sa zdá, že nič nie je nemožné. Radikálny vedec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) majú spoločnú víziu o umelom stvorení života, ktorá môže zmeniť svet. Victorovi sa však výsledky ich spoločnej práce vymknú kontrole a dokonca hrozí, že sa dostanú do rúk ľuďom , ktorí  s nimi budú chcieť ukojiť svoje mocenské chúťky. Zatiaľ čo Frankenstein chce vo vynálezoch pokračovať bez ohľadu na možné následky, Igor si uvedomuje, k akým hrozným koncom môže viesť. Jedine on môže zachrániť Viktora pred ním samým a svet pred nebezpečným stvorením... Aj keď dej filmu vychádza z klasickej knižnej predlohy "Frankenstein" spisovateľky Mary Shelley, takže sa môžete tešiť na tajomné hrady, viktoriánske laboratória, hrozivé búrke a blesky. Hlavným hrdinom nie je ani monštrum, či šialený vedec, ale práve znetvorený sluha Igor, ktorý doteraz vždy ostal skromne v pozadí. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (14)

Trailer 2

Recenzie (311)

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Takže, kdo mi dokáže rozumně vysvětlit, proč má Victor Frankenstein tak slabé hodnocení?:) Jasně, srovnávat s kultovním filmem s Borisem Karloffem se to prostě nedá, ale proč se taky všechna velká díla, co již jednou byla natočena, musí srovnávat s těmi novými? Pro mě snímek excelentně fungoval po všech stránkách. Moderní, dynamická, vizuálně úchvatná a herecky fenomenální podívaná. James McAvoy je opět maniakální a jeho ztvárnění Victora Frankensteina je dokonalé. Ten kluk je sakra excelentní herec. Daniel Radcliffe se svou postavou věrného Igora drží tak trochu při zemi a je tak velkým protikladem "šíleného vědce." Chemie mezi nimi funguje výborně, jo James to s chlapama umí:) Možná, že to začalo McBenders:) Andrew Scott shodil Moriartyho kabátek (ale vypadá přitom úplně pořád stejně:) a dal se k Scotland Yardu. Paul McGuigan, který natočil jedny z nejlepších epizod kultovního Sherlocka, si svůj styl nechal i pro Victora. Já jsem spokojená, všechno to hodně drží svým výkonem James McAvoy a on je také možná jedním z hlavních důvodů, proč se mi film tak líbil. Je to stará klasika hozená do slušivého, působivého vizuálního kabátku a já vlastně docela chápu, proč spousta diváků tento film zcela ztrhala. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Monstrum by mělo být vrcholem filmu „Victor Frankenstein“, ale není tomu tak. Možná ve chvíli, kdy ještě Frankenstein s Igorem zkoušejí oživit výtvor, který je sešit z částí opic, tak to funguje. Ale ve chvíli, kdy se objeví hlavní monstrum, je to nuda. Prostě jen akční podívaná bez nápadu a bez hloubky. Celkově je film nesmírně roztahaný a všechny postavy jsou tak nějak nevyužité. ()

Reklama

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Victor Frankenstein nabízí alternativní pohled na příběh točící se okolo jednoho z nejslavnějších filmových monster všech dob, přičemž se filmaři tentokrát snažili podat tento námět vlastním a osobitým způsobem a zaměřili se zejména na vztah Victora a Igora, což bylo ale v závěru jak plusem tak i mínusem pro film. Tvůrci si vskutku pěkně vyhráli s vizuální stránkou, kterou prokládali mnohými zpomalenými záběry a počítačovými efekty do nitra (nejen) lidí, takže to nevypadalo tak fádně. Samotný děj byl místy poněkud divočejší (SPOILER!) a osobně jsem čekal tedy trochu větší "angažmá" Frankensteinova monstra, takže jsem byl trošku zklamaný (KONEC SPOILERU!). Zkrátka jeden z dalších experimentů, jak obléct klasiku do poněkud jiného hávu, který ve výsledku přistál v šedém průměru. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Keď Viktor Frankenstein, študent lekárskej fakulty, jedného večera počas vystúpenia v cirkuse, nečakane narazí na mimoriadne nadaného mladého muža s telesnou vadou, rozhodne sa ho navzdory krutému osudu zachrániť, aby tak konečne získal spojenca pre svoj šialený plán. Opätovný zrod mŕtvej bytosti je však boj na dlhú trať nie len s krutými pravidlami neúprosnej prírody, ale i so samotným Bohom, ktorý je doposiaľ považovaný za jediného "stvoriteľa". Vzhliadnuť dvoch Frankenstein-ov za jeden deň, to už sa musí človek naozaj nudiť. Kým prvo zmienený bez krstného mena bol obrazne povedané iba hlúpou "postavou" v hlúpom filme, ktorý sa aspoň mierne držal predlohy, tento Victor sa uberá úplne iným smerom, pričom vo svojich počiatkoch hľadá niekoľko alternatív pre svoje pokusy v samotnej ZOO. Po vzhliadnutí musím sám seba vynachváliť za vrodenú skeptiku, ktorá ma nejeden krát uchránila od sledovania plytkých kino počinov. Skrátka, jasne a stručne povedané, v ťažkej dobe finančnej krízy - UŠETRENÉ. Som rád aspoň za ten epicko dramatický záver, ktorý mohol byť krásnou, krutou bodkou za premrhaným potenciálom, lebo verte neverte, tento horor nemá s hororom absolútne nič spoločné. Keď už sa totiž nedostavilo žiadne gore, dúfal som aspoň v poriadne psycho, kedy samotný šialenec v podobe vedca, totálne prepadne svojej ilúzii stvoriteľa. Namiesto toho som dostal rozprávku o besnej opičke, ktorá narobila viac bordelu, ako samotné Monštrum - 50% ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Solid Job. Film táhne nahoru herecké trio s maniakálním McAvoyem, solidně zahraným Radcliffem a ďábelským detektivem Scottem, jehož rozhovory jsou místy až znepokojivé, Film má správně temnou a špinavou atmosféru Londýna, skvělé kostýmy, špičkový vizuál, inteligentní dialogy sladěné s elegantní a zdvořilou britskou angličtinou, příjemné a zábavné tempo doprovázené vědou a medicínou. Highlight filmu pro mne přišel hned v úvodu a to samotný Escape from Circuss, který byl natočen velmi svižně, originálně a s fajn slow motiony, ale potěší i destruktivní závěr s děsivou podobiznou Frankensteina. McGuianovi se místy daří tvořit i stísněná creepy atmosféra ( experiment se šimpanzem). Já se příjemně bavil, možná zde mohlo být více akce, ale stěžovat si na příběh, jehož předlohu každý zná je zcela iracionální. Lepší volba než Hunger Games. Story 7/10, Atmosféra 7/10, Gore 0/10, Vizuál 8/10, Akce 4/10, Napětí 7/10,Humor 5/10. Zábavnost 7/10. 75% ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (18)

  • Jméno Frankenstein má svůj původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina hradu, na které v letech 1673-1734 žil německý alchymista a filozof Johann Conrad Dippele, který se podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. V roce 1976 tu američtí vojáci založili každoroční Halloweenský festival. (Dracconnis)
  • Filmová produkce bouřek kreativně využila pro jednu z ikonických scén filmu - stvoření netvora a podpořila tak i nejúchvatnější filmovou dekoraci: interiér hradu a laboratoře, kde Viktor přivede jeho "experiment" k životu. (Zdroj: CinemArt)
  • Původní knihu Frankenstein napsala Mary Shelleyová a poprvé byla vydána již v roce 1818. (Dracconnis)

Súvisiace novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (viac)

Reklama

Reklama