Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Watson píše blogy, ktorými je už v spoločnosti povestný a vďaka nim zásobuje Sherlocka prípadmi, ktoré ich živia. Sherlockovi sa všetko máli a túži po niečom výnimočnom. To sa mu splní, keď ich s Johnom pozvú do Buckinghamského paláca a v najprísnejšom utajení majú pracovať pre najvyššie postavenú osobu v štáte. Dostanú fotografiu mladej ženy, ktorá je často ústrednou postavou viacerých škandálov v spoločnosti. Má prezývku Domina a vlastní kompromitujúce fotografie, ktoré sa nesmú dostať na verejnosť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (51)

malylada

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak o dost s větším vtipem, hláška střídá hlášku a čekal jsem uvolněnější díl, s nepříliš poutavou zápletkou. Je až neskutečné, jak i přesto celý koncept šlape a dokonce atmosféru stupňuje do samého závěru. Nakonec i náboj romantické linky je na jedničku. Sherlock se vrací ve výtečném tempu......9/10 ()

Milano33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Doposiaľ najintenzívnejší epizóda z hľadiska emócií, ktorá dokázala citovo pohnúť i samotným Sherlockom. Bolo to velice emotívne, vášnivé, horlivé i chladné. Malo to vskutku ten pravý impulz, harmóniu a chvenie. Dynamika medzi Sherlockom a Irene bola neuveriteľná exaltácia. Iskra medzi nimi preskočila ihneď a až dokonca si ich výdatná chémia udržala úchvatný chorál, ktorý bol nepretržite rytmický, melodicky bohate ozdobený a s vynikajúcim taktom. Bol to príbeh o láske, vzplanutí, ale i o žiali, zármutku a sklamaní. Príbeh plný zrád a zlomených sŕdc. Je velice krásne, ako starostlivo si Sherlock stráži svoj kruh blízkych. A je mi veľmi ľúto Molly, jej situácia je vážne nezávideniahodná. A John a Mycroft boli takisto skvelý. Moffat jednoducho vie písať postavy, ktoré ihneď prírastu k srdcu. ()

Reklama

sirien 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Moffatův Sherlokovský vrchol (a tribut Mycroftu Holmsovi). Výborný konspirační příběh s případem k řešení a s mezihrami mezi postavami, s tradičně excelentně obsazenou a zahranou Irene Adler, s nečekanými zvraty a hlubším pozadím. Dost možná i nejlepší díl vůbec a jednoznačně nejlepší díl druhé série. ()

Heroine odpad!

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Definitivně nejhorší díl. To už nikdo nepozná rozdíl, jestli je někdo vychytralá zlodějka, nebo vlastně kurva? Nemůžu si pomoct, ale v každé scéně, kde se Adlerová vychloubá svými (těžce nepravděpodobnými!!) konexemi na všech nejvyšších místech, získaných jako kurva od svých klientů, je mi z toho nevolno. Existuje nějaká hranice, morální hranice, za kterou ani fantazie nejde. ()

Mr.KarlAdler 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Skandálně dokonalý mix detektivky, drásávé romance s prvky vymazleného brainy a BDSM fetiše, akce i tíživého thrilleru s několika geinálními twisty. Tvůrcovsky nejlepší propojení řešení případů a chemie všech zúčastněných postav, navíc s možná nejvtipnější scénou celého seriálu - v Buckinghamském paláci. Kdybych mohl zařadit jednu jedinou seriálovou epizodu mezi oblíbené filmy, byla by to tahle. 11/10 ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (7)

  • BBC obdržalo viac ako 100 sťažností kvôli nahote Lary Pulver (Irene Adler). Zarytí fanúšikovia sa však sťažovali na úplne inú vec, a to, že v predlohe "Skandál v Čechách" bola Irene čestná žena, ktorá by sa nikdy nespojila s Moriartym (Andrew Scott) alebo by nedajbože ukázala svoje prsia Sherlockovi (Benedict Cumberbatch). Steven Moffat však nesúhlasil a povedal: „V origináli bolo Irenine víťazstvo nad Sherlockom odsťahovať sa a utiecť preč s jej manželom. To veru nie je víťazstvo feminizmu." (JOZZZKO)
  • V originálnom príbehu "Skandál v Čechách" sa Sherlock (Benedict Cumberbatch) pýta Watsona (Martin Freeman), koľko schodov vedie do ich bytu na 221b Baker Street, pričom ten nemá potuchy. Sherlock mu odpovedá, že ich je 17, pretože ich sám pozoroval. Kvôli zachovaniu presnosti vedie na prvé poschodie múzea Sherlocka Holmesa v Londýne takisto 17 schodov, rovnako tak v Cardiffe. (JOZZZKO)

Reklama

Reklama