Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Watson sa vrátil z bojov v Afganistane, kde slúžil ako vojenský lekár. Z misie si priviezol zranenie, s ktorého následkami sa potýka doteraz. Na radu terapeutky, aby si zapisoval všetko, čo sa mu prihodí, odvetí, že jemu sa nikdy nič neprihodí. To sa má však čoskoro zmeniť. Vďaka náhodnému stretnutiu s priateľom zo štúdií sa zoznamuje s charizmatickým géniom, ktorý rovnako ako on hľadá spolubývajúceho. John Watson a Sherlock Holmes sa prvýkrát stretávajú. A sotva si stihnú pozrieť byt v Baker Street 221B, sú vtiahnutí do prvého spoločného dobrodružstva. V opustenom dome leží mŕtva žena v ružovom. Je to už štvrtá obeť série záhadných samovrážd, ktoré desia Londýn. Detektív inšpektor Lestrade patrí k najlepším mužom Scotland Yardu, tentoraz ale vie, že existuje iba jeden človek, ktorý môže pomôcť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (49)

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Jsem v soku! Mam deku!" :-D Naprosto perfektni seznamovaci dil inovovane detektivni rady s Sherlockem Holmesem. Az ted jsem to videl v ceske verzi a je to o neco lepsi nez original. Sice puvodni hlasy maji neco do sebe, ale vyber dabingu se povedl a hlavne to umoznuje divakovi se soustredit na vsechno deni. Serial je to totiz hodne rychly a ukecany, takze ten cesky zvuk ma neco do sebe. Navic je super, ze Ceska televize prelozila i filmovou grafiku. Dulezitou roli zde hraji napr. SMSky formou pop-up textu primo na obrazovce. Je to asi jediny serial, kde to takhle sikovne zakomponovali, respektive to tvurci udelali jako prvni. Sikovny napad. Vyber hercu Cumberbatche a Freemana je proste bez debat perfektni a jejich netradicni pratelstvi uveritelne a pretransformovani klasickych pribehu, ktere zname napr. ve zpracovani s Jeremy Brettem, do moderni podoby v soucasnem Londyne byl skvely napad. Az tak dobry, ze to museli (a dost nepovedene) zkopirovat i Americane (v originale "Elementary") aneb dalsi dukaz, ze "klasickou" detektivku (tedy zalozenou na logice) umi jen v UK. Co se tyce prvniho dilu, ma skveleho padoucha, trefne hlasky, fantasticke dedukce a je natuknuto tajemne pozadi s Sherlockovym uhlavnim nepritelem. Nekompromisne dokonaly "update" A. C. Doylea. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ako aktualizácia predlohy vynikajúce, dokonalá hra s vlastným predobrazom. Iný, a predsa starý známy Sherlock Holmes (postava aj svet). Nebyť záverečného slovného potľapkávania sa po ramenách, dám plných 5*... to už ale nebol ani Holmes, ani Watson, ani Sherlock Holmes. Asi sa tvorcovia zľakli dokonalosti vlastného diela? ()

Reklama

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po celkem dlouhé době jsem se rozhodl znovu podívat na Sherlocka, a vůbec toho nelituji. Tentokrát už jsem samozřejmě věděl, do čeho jdu, přesto mě ten nápad zasadit děj do současnosti znovu dostal. Benedict Cumberbatch i Martin Freeman byli přímo fantastičtí, nechyběla slušná akce, napětí bylo výborně namixováno s typickým anglickým humorem a já jsem se nemohl nebavit. ()

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Docela fajn seznamovací díl a sympatickej rozjezd novodobý verze Sherlocka. Jen mě mrzí, že trvá tak dlouho, než se vypátrá vrah, co má vraždy na svědomí - větší konfrontace s nim by byla jistě hodně zajímavá. Nicméně motiv společně se způsobem provedení vražd byly pěkně vymyšlený, čtyři slabší hvězdy. ()

Melios 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Sherlock bol jeden z tých seriálov ,ktorému som sa bezdôvodne veľkým oblúkom vyhýbal. Jediná vec ,čo ma ,ale naozaj odradzovalo si ho pozrieť bol fakt ,že Holmes s Robertom Downeym Juniorom ma vôbec nezaujal a dopozeral som ho vlastne len z povinnosti. Ale Sherlock Holmes s Benedictom Cumberbatchom a Martinom Freemenom v hlavnej úlohe je úplne o niečom inom. Už to ,že sa seriál ( resp. minifilmy ) odohrávajú v súčasnosti už hovorí o tom ,že to bude niečo nevídaného. Oproti iným Sherlockovským adaptáciám je tu hádzaný väčší dôraz na toho typického Sherlocka ,ktorý nám tu je po prvý raz ukázaný ako pošuk a asociál s čím sa veľa moderných divákov ( aj ja ) dokáže perfektne stotožniť. Je to typická Britská detektívka ,nič lepšieho som si priať ani nemohol. Rozdiel v čom ,ale tento Sherlock boduje je ( podanie samozrejme ,ale aj ) jeho typický intelektuál ,ktorý nám je konečne lepšie vysvetlený a nie je to ten typický Sherlock ála Ryuzaki L - ten od Netflixu ( je múdry ,ale nikto nechápe ako a prečo ). Takže aby som to zhrnul ,práve sa mi podarilo nájsť super projekt ,ktorý nielenže mi doplnil Anglický slovník ,ale aj vďaka jeho filmovému formátu a epizódnosti si dokážem naň nájsť čas aj pri svojom poriadne nabitom študentskom rozvrhu. Nech sa americký Sherlock a Whatsonová idú strčiť. Za prvý filmík dávam 92% - pre Britofila hotový orgazmus. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (4)

  • Pilotní epizoda seriálu, která měla 60 minut a stála 800 000 liber, nebyla nikdy odvysílána. Objevila se až na britském DVD. BBC s ní sice spokojena byla, ale požadovala změnu formátu na 90 minut. Došlo tedy k jejímu přepracování a rozšíření. Výsledkem byla první oficiální epizoda Studie v růžové. (gogos)
  • Když jdou Sherlock (Benedict Cumberbatch) a Dr. Watson (Martin Freeman) do pasti, kterou narafičili na vraha, Sherlockovi se mění účes. V jednu chvíli je rozcuchaný, posléze učesaný. (Krub)

Reklama

Reklama