Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Komediálne ladený príbeh o troch priateľoch, "skalných fanúšikoch", ktorí sa snažia získať vstupenky na významný futbalový zápas s brazílskym klubom. Všetci pracujú v projektovom ústave a robia všetko preto, aby mohli povzbudiť svoje mužstvo na chystanom zápase. Lenže všetko sa im vymyká z rúk... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (52)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Rodina a futbal nejde dokopy a podobne ani mne nepasuje dokopy futbal a komédia. Rozpačitý začiatok a ešte viac rozpačitý koniec. Keď sa športovo založení súdruhovia VB prejavia s ľudskou tvárou, to sa ani za socializmu asi nedalo uveriť. Niektoré veci ale ako komédia fungujú, čo sa nedá povedať o zaručenom recepte mydlo+káva+krieda na horúčku. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

V ceskoslovenskej kinematografii v konciacich sa 50. rokoch pomaly ale isto ustupoval budovatelsky patos, a tak sa obcas natocila aj nejaka komedia. Ako napriklad tato. Namet o futbale je sam o sebe silny namet na komediu, ale pravdupovediac, tie na Slovensku sa prilis nevydarili. Tato je vsak vynimkou. 70 % ()

Reklama

roswelll 

všetky recenzie používateľa

Fotbal je krásná hra, ale jak leze fanouškům do rodiny. Krásný fotbalový příběh tří skalních fanoušků, kteří dělají vše pro to, aby se dostali na mezistátní zápas Československo - Brazílie. Ale jak to tak bývá, nakonec ze zápasu nemají vůbec nic. Bylo neuvěřitelné sledovat ty davy lidí v ulicích a na stadionu při sledování fotbalových zápasů, o tom se dnes můžeš všem fanouškům jen zdát ()

Véronique 

všetky recenzie používateľa

Tak to je teda filmové překvapení ze souseního Slovenska! Nepamatuji se, že by se mi někdy tak líbil film "našich bratrů" vyroben za dob společného státu. Tento film má tak pozitivní náboj, až to je nakažlivé. Výkony tří hlavních herců jsou uvěřitelné, především František Dibarbora (nezapomenutelná "Marjánka") táhne celý děj. Je zajímavé, že to bylo natočeno v černobílé podobě - škoda, přinejmenším ten východ slunce mohl stát za to. I tak jsem ráda, že jsem film viděla. Myslím si, že tato příležitost se už dlouho nenaskytne. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Príjemný humorný filmík o športe a čo všetko je skalný fanúšik schopný obetovať pre jeden zápas. Dokonca aj šťastie rodiny, či vlastné zdravie. Miestami často pritiahnuté za vlasy a pár scén zaváňalo dnes už trápnosťou, ale inak je to milé, nespútané, usmievavé a hlavne pomerne naivné. 70%. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (19)

  • Film mal byť natočený vo farbe, ale pôvodné dokrútky futbalových zápasov boli nakrútené čiernobielo a farba vo zvyšku filmu by pôsobila rušivo. (Raccoon.city)
  • Mária Kráľovičová (Gitka Sekáčová) bola veľmi vďačná režisérovi Lackovi, že ju obsadil do komédie v čase nakrúcania nazývanou veselohra. Jej slovami: "Práve v čase natáčania filmu som na doskách Národného divadla stvárňovala veľké dramatické hrdinky, a odrazu som mala možnosť sa vyšantiť v hlboko súčasnej postave, ktorú som zažívala na vlastnej koži či už doma, alebo v zákulisí divadla. Bol to vôbec prvý režisér a na dlhé desaťročia jediný, ktorý vo mne postrehol komediálne vlohy. Dovtedy som hrala buď naivky, alebo tragické postavy. Zato som mu vďačná." (Raccoon.city)
  • Natáčalo sa v Bratislava, Plaveckom Podhradí a Stupave. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama