Reklama

Reklama

Vymedzený čas

Trailer 1

V blízkej budúcnosti už peniaze nemajú žiadnu hodnotu a platí sa časom. Will Salas (Justin Timberlake) má na svojich životných hodinách zriedkakedy viac než 24 hodín. Žije z minúty na minútu v chudobnej zóne Dayton a len vďaka tvrdej práci v továrni si môže predplatiť ďalší deň života. Rovnaký osud zdieľa aj jeho matka Rachel (Olivia Wilde) a mnoho ďalších ľudí v tomto zapadákove. Miestne gangy sú navyše vždy pripravené kohokoľvek okradnúť o čas, hoci len o niekoľko hodín, aj keby mu tým rovno ukončili život. Keď jedného dňa Will pomôže bohatému Henrymu (Matt Bomer) uniknúť pred jedným z lúpežných gangov, Henry mu za to daruje celé storočie času a sám sa rozhodne svoj nekonečný život ukončiť. Willa však obvinia z jeho vraždy a nezostáva mu nič iné, ako dokázať svoju nevinu. Vydáva sa na útek do najbohatšej zóny v New Greenwich, kde na rozdiel od Daytonu sa nikto nikam neponáhľa. Čas je luxus, ktorý si tu môžu dovoliť všetci, pretože budú žiť stovky, ba dokonca tisíce rokov. V New Greenwich je ale zároveň niekto, kto Willa priťahuje. Sylvia (Amanda Seyfried) je dcéra mimoriadne bohatého Philippa Weisa (Vincent Kartheiser), ktorá sa vo chvíli, keď Willa prichádzajú zatknúť strážcovia času, stáva jeho ideálnou rukojemníčkou. Vysoká hra o zmenu pravidiel nespravodlivého sveta sa môže začať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (19)

Trailer 1

Recenzie (2 100)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ako mnohí spomínajú, hlavná myšlienka filmu je fantastická, dokonca sa dá uplatniť na politiku niektorých rozvojových krajín sveta, kde bohatí žijú len vďaka životom chudobných. Scenár miestami zaškrýpal, ale na celkovú hodnotu a obťiažnosť spracovávanej látky musím tvorcov pochváliť, dalo sa to dovrzať omnoho viac. Film je konštruovaný celkom svižne, priame vstúpenie do deja, vychytané prostredie, audio-vizuálne na slušnej úrovni. Herecké obsadenie fajn, trošku netradične vyznela úloha Justina a Olivie Wilde ako jeho matky, ale to bol samozrejme zámer. Timberlake ešte stále vo vypätých scénach nevie potlačiť tie doslova naučené výrazy, ale zlepšuje sa chalan. Takže doporučujem nenáročným divákom ako trhák, náročným ako oddychovku. Na hodinky s nutkaním odísť s kinosály sa potom pozerať zaručene nebudete. 80%. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Taková jména jako Seyfried, Pettyfer, Wilde a Murphy tak ohromila, že zazdí i tu jednu malinkou chybičku - Timberlakea. Do jeho role bych si uměla představit hned několik lepších a oslnivějších herců, takhle se mi zdá, že na to zkrátka nemá, aby utáhl celý film a navíc mě stále ještě nepřesvědčil, že umí hrát. Každopádně se dal snést, když jsem si všímala především příběhu a ostatních herců, skvělému zážitku nic nestálo v cestě. Místo penězi se platí časem a to už samo o sobě zajišťuje akční a docela drsnou podívanou. Tím zběsilým utíkáním mi to připomínalo Správce osudu, ale to je asi jediné pojítko. Jinak je tohle více nabité akcí, napětím a já vlastně nemám moc co vytknout..Scéna s Olivií Wilde, kdy běží vstříc synovi,aby jí dal trochu času a SPOILER nakonec to nezvládne, mě vážně dojal. 4,5*. ()

Reklama

H34D 

všetky recenzie používateľa

Excelentní premisa, která jediným nápadem přetváří všední svět ve futuristické sci-fi schopné zaujmout a pohltit diváka na první pohled. Bohužel zde genialita oblíbeného Andrewa Niccola končí, jeho podání thrilleru - honby za časem - s drobným přesahem v podobě narážek na nefér rozdíly ve společnosti, se není schopno vymanit s šedi průměru. S každou klíčovou scénou přibývá obrovský, nezodpovězený otazník, Sci-fi svět Vyměřeného času zdaleka není komplexní, právě naopak je děravý jako cedník, přináší sice chytlavý a nenudící zážitek na první zhlédnutí, ale následně není schopen ustát jakékoliv hlubší zamyšlení ať už nad logikou, nebo i prostou motivací/uvažováním některých postav. 6/10 ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Je smutné, že když už scénáristu konečně napadne poměrně neotřelá myšlenka s několika opravdu vychytanými detaily, místo aby jí dotáhl k dokonalosti, splácá stereotypní honičku o tom, jak si metrosexuální Džastýn snaží dobít digitálky. A tak jediné, co člověku utkví je, co dokáže s už tak hnusnou Amandou Seyfried udělat rezavé mikádo! Asi budu mít nějaký pokřivený vkus, protože když se tady jeden trochu začte, aby si pomalu vytíral z očí čerstvý ejakulát zdejších pubescentů! ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku som bola očarená prvotriednym námetom a pri predstave, čo všetko sa dá z neho vyťažiť, som sa tešila na každú ďalšiu minútu. Postupom času sa však z filmu stala ľahkomyselná povrchná zábava, uspokojujúca najmä nenáročných divákov, schopných ignorovať obrovské obsahové možnosti. Scenár sa prepožičal typickému akčnému vzorcu, súvisiaciemu s neustálym hľadaním, prenasledovaním a naháňaním bez snahy vyžmýkať z príbehu viac. Keďže mi už dlhšiu dobu nezaťažilo myseľ nejaké to prepracované existenčné sci-fi (čo ako mám rada aj nenáročné blockbustery), nemám v pláne tejto jednohubke odpustiť premrhaný dejový potenciál, ktorým bezprostredne disponoval. A ten narýchlo odbitý koniec to úplne pochoval. ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (29)

  • Pracovní názvy filmu byly "Now" a "I'm.mortal". (Hromino)
  • Keď si v kasíne prisadne už upravený Will (Justin Timberlake) v obleku ku stolu, predstaví sa: "Will, Will Salas." Čo je odkazom na legendárnu hlášku z filmovej série o Jamesi Bondovi: "Bond, James Bond." (maramashi)

Súvisiace novinky

Dámské posily...

Dámské posily...

04.10.2010

...pro tři napjatě očekávané projekty. Především je tady Emma Stone (foto), jejíž hvězda prudce stoupá už od Zombielandu a nedávno si připsala na konto nečekaný hit Easy A. Teď se z ní stane učiněná… (viac)

Reklama

Reklama