Reklama

Reklama

Nesmrteľní

(seriál)
  • Česko Nesmrtelní
Slovensko, 2010, 12 h 29 min (Minutáž: 63–85 min)

Predloha:

Jane Austen (kniha), Lev Nikolajevič Tolstoj (kniha) (viac)

Hrajú:

Jiří Langmajer, Elena Podzámska, Lívia Bielovič, Juraj Loj, Martin Horňák, Ivan Krúpa, Rasťo Piško, Martin Vrána, Lucia Spanělova, Marko Krosbak (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Filmový projekt Nesmrtelní je cyklem deseti snímků ze současnosti, které rozehrávají dramatické příběhy inspirované literárními klasiky. Okamžiky plné lásky, nenávisti, žárlivosti i dalších lidských citů získávají v podání plejády vynikajících herců nový rozměr, a přesto znovu dokazují to, že i dnes zůstávají ve společnosti hodnoty s nadčasovou platností. Novodobý donchuán v podání Maroše Kramára, schizofrenický lékař Miroslav Noga, cynický podnikatel Milan Kňažko nebo vášnivý gambler Jiří Langmajer. I to jsou hrdinové Nesmrtelných… (Česká televize)

(viac)

Recenzie (82)

martanka_m 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad veľmi odvážny a ambiciózny projekt s prekvapujúcou spoľahlivosťou vyvoláva rovnaké pocity a dojmy ako pôvodné diela a možno niekoho k prečítaniu aj motivuje. :) Veľmi osviežujúcim prekvapením boli výkony hlavných hrdinov a hudba v dieloch Náramok (4*) a Ema B.(4*) Tiež oceňujem snahu o komediálne adaptácie - Kontrola a Dlhá cesta domov (obe skôr 2,5*). Maroš Kramár sa konečne a paradoxne pre mňa zbavil nálepky miláčika stárnuceho publika v Hone na legendu. (3*) Cyrano resp. Fejs stvárnený Kubovčíkom jedným dychom za 5*, a to nenávidím rap. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím epizodu Kvety a Lucia. Chtěli něco říct, ale používali k tomu poměrně podivné filmové postupy. Televiznímu dramatu s prvky romance nenáročný námět poměrně sluší, se skoky v ději je to už horší. Právě podivný střih mnohdy brání tomu, aby se divák u emotivních scén dojímal a u dramatických pociťoval nějaké napětí. Hlavní hrdinka navíc měla skutečně zvláštní žebříček priorit, herecky ale Kanócz ani Kňažko nezklamali, hrají, co jim příběh dovolí. Jen toho mohlo být víc.. Jinak Kanócz jakoby od dob Románu pro ženy neuvěřitelně zestárla.. ()

Reklama

giaruj 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade by som dal návrh rozdeliť celý "seriál" na samostatné TV filmy. Nielen na csfd. Mohlo radšej vzniknúť sedem samostaných filmov ako jedna veľký 700 minútový hibrid. Každý film je žánrovo aj hodnotovo niekde inde. Optika hodnotenia by bola spravodlivejšia. Ako celok, nápad i realizácia má poctivé 4 hviezdičky. Šancu dostala nová generácia i polozabudnutí herci. Filmy sa oveľa lepšie pozerajú so znalosťou literárnej predlohy. ()

Triple H

všetky recenzie používateľa

Videl som časť "Dlhá cesta domov" - Tej dávam kľudne aj ****, lebo bola naozaj veľmi pekne spravená. Latinák hral super - ako zo života. :-D Môžu z toho naozaj urobiť slovenskú vianočnú televíznu klasiku. Videl som aj časť "Projekt Alfa" - tej dávam *, a aj to naozaj len za snahu a plný výstrih Slávky Halčákovej. Experimentálny vizuál oceňujem, ale to je tak jediné čo sa dá na tomto kúsku pozitívne oceniť. Sorry, scenár stál za úplné hovno, réžia taktiež, film nebol napínavý, ani nemal žiadnu atmosféru. Herci boli drevení (žeby neskúsenosťou s bluescreenom??), pričom Miro Noga skutočne hral na úrovni niekoho, kto sa herectvu nikdy predtým nevenoval. Otrasné podávanie replík. Snaha sa cení, ale toto proste silno nevyšlo. ()

Leotardboy 

všetky recenzie používateľa

Projekt Alfa: Nuda, pomerne slabý render, efekty na priemernej úrovni a z pôvodného námetu sa dalo vyťažiť ďaleko viac. Celý film sa to nevedelo rozbehnúť, chýbal tomu akýkoľvek drive. Navyše tam bol nepodarený záber kde bolo vidno nad hlavnou postavou mikrofón. Tejto časti dávam ** (dve) hviezdičky. ()

Galéria (155)

Zaujímavosti (7)

  • V Kontrole je zakomponováno několik záběrů z dílu Kvety a Lucie. (NinadeL)
  • Nesmrteľní sú už štvrtým projektom, kde si pod vedením režiséra Róberta Švéda zahral Pavel Višňovský a zároveň tretím spomenutého režiséra, v ktorom sa objavila Soňa Norisová. Rovnako je tento seriál už treťou spoluprácou Róberta Jakaba, Soni Norisovej, Michala Kubovčíka a Zuzany Mauréry. Mnoho hercov sa taktiež predstavilo v seriáli Panelák (od r. 2008). (ludovit14)

Reklama

Reklama