Reklama

Reklama

Arrietty ze světa půjčovníčků

  • Japonsko Kariguraši no Arrietty (viac)
Trailer

VOD (1)

Počuli ste už o svete maličkých človiečikov, ktorí žijú medzi múrmi a pod dlážkou našich domov? Animovaný film z tvorby japonského štúdia Ghibli, ktoré je nielen doma, ale aj na celom svete absolútnou špičkou v produkcii animovaných filmov pre celú rodinu, vychádza zo známej rozprávky britskej spisovateľky Mary Nortonovej. Scenár filmu pripravil Hajao Mijazaki a réžie sa ujal animátor Hiromasa Jonebajaši, ktorý sa podieľal na väčšine produkcie štúdia, počínajúc legendárnou Princeznou Mononoke. Rozprávanie filmu sa sústredí na vykreslenie fantastického sveta piadiľudkov, ktorí si všetko, čo potrebujú k životu, požičiavajú od obyvateľov domu. Štrnásťročná Arrietty takto so svojimi rodičmi žije v dome, kde býva babička chlapca Šoa. V deň, keď Šó príde, Arrietty práve čaká jej prvá výprava s oteckom pre zásoby do svetaveľkých ľudí. (TV JOJ)

(viac)

Videá (18)

Trailer

Recenzie (181)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $18,019,366Tržby Celosvetovo $147,500,000║ Pestrofarebná a roztomilá rozprávka, ktorá si aj pre priamočiary príbeh dokáže podmaniť a okúzliť, plus sú tam pekné piesne, miestami úžasná animácia. /80%/ ()

Dadel 

všetky recenzie používateľa

Prostá, ale velmi milá a smutná pohádka o poslední (?) rodince malých lidiček žijících pod podlahou rodinného domu. Je dobré vidět, že studiu Ghibli dorůstá nová generace tvůrců - tento film, ač nerežírovaný Miyazakim ("pouze" produkce a scénář), je minimálně stejně dobrý jako jeho filmy, a mnohé z nich i předčí. ()

Reklama

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Půvabná poetická vyprávěnka o nesnázích malých i velkých světů - o všech úskalích, která číhají na bytosti roztomile droboučkých i poněkud kolohnátských rozměrů ... pokud obývají jeden dům. Nespornou výhodou těch druhých v pořadí ovšem zůstává hrubá síla, kterou mohou kdykoli použít ... proti těm prvním. Ne snad ze zlé vůle ... částečně z nevědomosti - a částečně z hlouposti ... která je jim vlastní. Nicméně pohádkové kulisy dávají tušit, že příběh nemůže skončit jinak nežli dalším jitrem, které spolu se sluncem přináší i novou naději. Pro všechny zúčastněné. ()

Illioplius 

všetky recenzie používateľa

Veľmi krásny a dojímavý film. Povedal by som, že hoci nemá originálny námet, má dosť originálne spracovanie tohto námetu, lebo sa na na jednej strane nič nehrá a na druhej strane nie je ani hlúpo naivný. Je to uveriteľné zobrazenie sveta, ako by asi vyzeral, ak by v ňom žili malí ľudkovia. S rovnakými problémami ako veľkí ľudia a s podobnými osudmi; samozrejme, netreba zabúdať, že malí ľudia musia byť obozretnejší, lebo sú vystavení väčším nebezpečenstvám. Vyzdvihujem taktiež prepracovanie detailov, napríklad správanie sa vody v tak malej mierke, a takisto aj prepracovanie prostredia, teda najmä prírody. Štúdio Ghibli sa teda udržiava na veľmi dobrej úrovni, napriek tomu, že film z prostredia skutočného sveta sme od nich už nemali riadne dlho (11 rokov, ak za ostatný považujeme My Neighbors the Yamadas). Pre mňa osobne sú takto situované filmy nemenej dobré ako tie z prostredia fantázie. ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Na filmech studia Ghibli jsem vždy obdivoval téměř nekonečnou fantazii, která se projevovala ať v nádherném vykreselní nereálně krásné krajiny, či v různých fantastických postavách. U tohoto snímku fantazie ubylo a až na to, že hlavními postavami jsou maličcí lidé, se vlastně tvůrci drží zcela při zemi. A vzhledem k tomu, že nijak zvlášť neohromí ani příběh jsem byl mírně zklamán- Zůstává ale naprosto dokonalé technické zpracování, ať již u aimace, či kresby pozadí. Jen film už prostě nemá takovou sílu, jakou měly ty Miyazakiho. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Pidilidi“ britské spisovatelky Mary Norton. Knižní předloha se může pyšnit například významným oceněním Carnegie Medal. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené