Reklama

Reklama

Somrák s brokárnou

  • Kanada Hobo with a Shotgun (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalší projekt založený na Grindhouse traileri s rovnakým názvom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kde zákon so spravodlivosťou podliehajú zločinu a násiliu. Proti skorumpovanému policajnému štátu sa postaví jeden bezdomovec s brokovnicou, ktorý na ceste za spravodlivosťou postrieľa zopár skorumpovaných policajtov, pedofilného Santa Clausa a mnoho iných chrapúňov. (ČSFD)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (288)

kiddo

všetky recenzie používateľa

Žel bohu nemohu hodnotit, jelikož jsem si při sledování radši četla chytré a hnusuprosté věci o tom, jak totálně žijeme v době rozpadu Římského impéria a vše je v naprosté prdeli. Poněvadž těch cca 20 minut, co jsem z celého tohohle žůžo bomba super společensky kritického eposu pochytila, patří spolu s 2 girls 1 cup a podřezávanými americkými vojáky k mým nejotřesnějším vizuálním zážitkům a Raven mě navíc nadšením z filmu neustále mlátil, je jen malá naděje, že si to ještě někdy zopakuju. Vždyť už teď se v noci kvůli těm 20 minutám probouzím s pláčem. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Podobne ako v prípade "Machete", aj veselý Grindhouse trailer "Hobo with a Shotgun" sa dočkal celovečerného spracovania; a to vcelku slušného, ktoré sa pri ostatných Grindhouse projektoch posledných rokov nemusí vôbec hanbiť. Príbeh tuláka, ktorý v prekriminalizovanom, zvrátenom meste berie do rúk brokovnicu a ide robiť poriadky je skvelou, brutálnou, svojskou a krvavou jazdou, ktorá síce nie je tak prepracovaná ako keby sa s tým vyhrali Rodriguez či Tarantino, no hlavne zásluhou 67-ročného Rutgera Hauera ide o podobný nášup ako Machete. Treba však povedať, že oproti nemu je to počin trochu vážnejší; ubudlo čierneho humoru a úlety nahradili skôr kruté scény. Tiež mi pri pozeraní občas chýbali nejaké známejšie tváre, ktoré by to oživili vo vedľajších úlohách, napr. taký Michael Madsen by tu ako niektorý zo záporákov pasoval určite lepšie než pičusi, ktorí tu boli. Technicky je to spracované na už tradičnej Grindhouse úrovni, takže sa nie je na čo sťažovať a ľudia, ktorí vedia do čoho idú si film pravdepodobne užijú. Obdobne ladený príbeh bad-ass-motherfuckera; Machete sa mi však páčil o kúsok viac. ()

Reklama

mcb 

všetky recenzie používateľa

Amatérská řež, ve které se dá snad ocenit jen přemíra režisérových nápadů a jeho odhodlání je realizovat. Jinak si neumím vysvětlit, proč vlastně tahle s*ačka vznikla. Chvíli to vypadá, že to má nějaké ambice, ale nakonec se to zvrhne v obyčejnou přehlídku gore efektů, umělé krve a vyhřezlých střev, která začne nudit přibližně od desáté minuty. Jde vidět, že se scénářem si nikdo hlavu nelámal (aneb i dobré béčko musí být dobře napsané), chybí mu hlášky a nadhled, takže žádného druhého Rodrigueze nečekejte. Jalový Rutger Hauer už opravdu patří do starého železa a nepomůže mu se z něj vyhrabat ani tahle, v budoucnu možná kultovní role. Přesto hluboký úklon před Eisenerem, že tuhle zvrhlost dotlačil do regulérní distribuce. Bohužel to ale tomuhle podprůměrnému, byť silně nekorektnímu (školní autobus) počinu body navíc nepřidá. ()

Korbitch 

všetky recenzie používateľa

Ubohá napodobenina Tromy mě celou stopáž akorát utvrzovala v tom, že kdo má prachy, může točit sebevětší píčoviny. Lidi jsou ubohý, prodejný ovce, který půjdou za penězi třeba i do pekla. Nejinak je to v případě i sráče s brokárnou, kterej sežral všechnu moudrost světa a přitom živoří na ulici. Přitaženost za vlasy byla tak šílená, že nebýt trpělivým divákem, vypnu tu sračku ve 40. minutě. Konec samozřejmě odhadnutelný dopředu, jenž se naprosto vyplnil do posledního detailu. Jen proto, že to nadneseně ukazuje všechny sračky světa jako nedotknutelný mafiány, zkorumpovaný fízly, vraždy malých dětí, pedofily a jiný svinstva, tak kvůli tomu opravdu vyšší hodnocení dát nemůžu. A když vám to stačí, abyste tak hnusnej film vytáhli na 65%, budiž vašemu brouku mozkožroutovi vaše lebka lehká. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Tento film dáva poctu 80 rokom a to hudbou, vizuálom, ale aj splatterovskov gore jazdou. Je to hlavne jedná velká šou, kde príbeh je len zástierka pre zvratenosti, šialenosti, morbídnosti a všetko čo v najväčších množstvách. Rešpekt, tak tu ho nehľadajte! Parádny vizuál, remeselne to pokrivkáva, ale vizual je prenádherný. Je tu veľa odkazov na iné filmy,narátal som ich okolo osem, ale určite som niektoré prehliadol. Ja takéto filmy, čo sú nasiaknuté krvou, črevami, useknutými časťami tiel a iné hororové veličiny vo filme zbožňujem a keď sa k tomu pridá svižný dej, tak u mňa vo väčšine prípadov zavládne spokojnosť a tu to nebolo inak. 5* prihadzujem za Hauera, ktorého zas tak moc nemusím, ale v tejto roli bol ako ryba vo vode, náramne mu sadla. Videné v rámci filmovej výzvy od PetrPana. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (4)

  • Brokovnice, kterou bezdomovec (Rutger Hauer) ve filmu používá, je Remington 870. (Zdroj: ČSFD)
  • Auto, ve kterém jezdí Slick (Gregory Smith) a Ivan (Nick Bateman), je Bricklin SV-1, vyráběný v Kanadě v 70. letech. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama