Reklama

Reklama

Lososy v Jemene

  • Česko Lov lososů v Jemenu (viac)
Trailer 1

Urobte nemožné možným.
Britský expert na rybolov a vládny zamestnanec Dr. Alfred Jones má mnoho dôvodov na to, aby bol spokojný. Napriek tomu má pocit, že mu v živote niečo chýba. Nečakane ho požiadajú, aby sa zapojil do bláznivého projektu, ktorého cieľom je zaviesť tradíciu športového rybolovu lososov v Jemene a vybudovať pre ne rieky. Fred myšlienku považuje za nezmyselnú a okamžite ju zavrhne. Projekt ale upúta pozornosť niekoľkých britských politikov. Dala by sa tak odviezť pozornosť médií od nepríjemností, ku ktorým na Strednom Východe došlo. Fred je donútený, aby odsunul svoj rozrobený výskum a namiesto neho začal premýšľať, ako preniesť desať tisíc lososov na púšť – a presvedčiť ich, aby tam plávali. Celý bláznivý projekt sa zrodil v hlave vizionárskeho a mierne excentrického jemenského šejka Muhammeda, pobožného a bohatého muža, ktorého láska k lovu lososov a silná viera v nemožné, nakoniec Freda nadchnú. Keď sa neskôr stretne so šejkovou elegantnou a krásnou správkyňou majetku, trhlina, ktorá sa objavila v jeho usporiadanom živote, sa ešte zväčší. A keď sa spolu vydajú na neobyčajnú cestu viery a rybolovu, nesmelý doktor Jones v sebe objaví zdroj dôvery, lásky a hrdinstva, ktorý zaskočí nielen jeho samotného. (TV JOJ)

(viac)

Videá (30)

Trailer 1

Recenzie (504)

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Model první poloviny byla haute couture jak vyšitá, tetelila jsem se blahem nad upjatým suchopárem McGregorem a jeho kouzelným přízvukem s důrazem na Chetwode-Talbot a dychtivě očekávala věci příští - bohužel, sestupnou tendencí jsme se ubírali k tuctové konfekci, abychom klesli až do second handu na předměstí, mezi ty nejobnošenější lunty s visačkou Made in USA. Jaká škoda, zrovna, když mě začala bavit i Kristin Scott-Thomasová - satirické to ztělesnění donebevolajícího oblbování veřejnosti...:-( I tak musím udělit šedesát procent, i kdyby jen za Ewanovu prezentační ilustraci jemenského projektu a šibalské záblesky v oku při pokusech o vtip. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kto má Hallstroma napozeraného, ten ho v Lososoch ihneď spozná. Optimizmus a láska musí vždy vyhrať nad lžou a nenávisťou. Pri tradičnom vlezlom hudobnom doprovode to uňho inak ani nie je možné. Treba ale uznať, že taká na prvý pohľad úplne od veci téma, akou sa zdá byť budovanie nádrže pre chov lososov v Jemene, pôsobí v jeho režijnom vedení divácky príťažlivo. Vačším problémom sa stáva trochu nelogické chovanie postáv, ktorým sa menia city presne podľa potrieb scenáristu a dramaturga, aby film mohol správne gradovať. Ale keďže sme v sentimentálnej rozprávke, okorenenej trochou tej drsnej reality a humorom, tak si toto rybárčenie budeme radšej užívať bez zbytočného frflania. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Příjemný pohodový snímek s líbivými herci v hlavních rolích. Evan McGregor s Emily Blunt vytvořili sympatickou dvojici snílků, kteří se rozhodli uskutečnit smělý plán. Hlavní devizou filmu je romantická zápletka s trochu pitomým nádechem. No, ono to vlastně JE pitomost v každém slova smyslu. Svěží děj rozhodně nečekejte. Spíše spoustu klišé, nelogické vsuvky a velice předvídatelné zvraty. Přesto se to jako celek tváří kompaktně a je to dobře koukatelné. Byl jsem velice příjemně překvapen z celkového dojmu, který na vás působí jako sklenka whisky v pohodlném křesle před krbem. Rybolovu zdar! 75% ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Inteligentní komedie. Ne, že bych se zrovna lámal smíchy, ale má to humorný nádech a párkrát jsem se upřímně zasmál. Prim hrály herecké výkony. - Ewan McGregor jako vědecký suchar (připomínající Sheldona Coopera), neodbytná Emily Blunt a vtipně svérázná Kristin Scott Thomas ve vedlejší roli. Škoda, že po první půlce jejich "aura" i humor trochu vyčpěly. Ačkoliv příroda a hezká hudba byly taky fajn. # - "So it's theoretically possible?" - "Well, it's theoretically possible in the same way as a manned mission to Mars is theoretically possible." # Děj mi svou atmosférou trochu připomíná Prázdniny. # [viděno: monitor, sluchátka, EN sub] # příběh 7 | hudba 7 | humor 4 | akce 1 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Lov lososov v Jemene pôsobil láskavo, milo a príjemne ako spoločnosť vášho štvornohého miláčika, ktorý sa však náhle rozhodol skočiť do vody a potom vás nepríjemne svojím otrasením ošpliechal. Na chvíľu vás tým vyviedol z miery, ale o pár sekúnd ma odpustené a všetko je zas fajn. Takéto chvíle nastali aj v tomto filme, ktoré mi veľmi neprospeli a tak film prišiel o lepšie hodnotenie. Jednou z nie najlepších vecí, ktoré boli zapojené do tejto lásky plnej predohry bolo nezlomné tlačenie do popredia politickú ambíciu a príliš časté skloňovanie slova viera okolo, ktorej sa to začalo stále viac točiť a z romantického koláča sa začalo stále viac ukrajovať. Koniec nesklamal, láska bola naplnená, spečatená a s pridaním zopár pekných obrázkov z fascinujúcej prírodnej fauny a flóry to u mňa vyšlo na priemerný film za 50%. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (5)

  • Film sa okrem mesta Londýn a Škótskej vysočiny natáčal aj v Maroku, ktoré zobrazovalo Jemen. Skotské sídlo šejka se ve skutečnosti opravdu nachází ve Skotské vysočině a jedná se o Ardverikie Estate poblíž jezera Loch Laggan. (MikaelSVK)
  • Film je natočen na motivy knižní předlohy Paula Tordaye, která byla v České republice vydána pod názvem „Lov lososů v Jemenu“. (Willy Wonka)
  • Přibližně v polovině filmu přechází Alfréd Jones (Ewan McGregor) přes Millennium Bridge v Londýně. Jenže v dalším záběru, který nabízí pohled shora, vypadá mostní konstrukce úplně jinak, než ve skutečnosti. (Mara97)

Súvisiace novinky

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (viac)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

07.07.2012

Volné seskupení čtyř jednosálových artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 12. do 18. července tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších… (viac)

Reklama

Reklama