Reklama

Reklama

[REC] 3: Genesis

(festivalový názov)
  • Česko REC 3: Počátek (viac)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (476)

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Sakra práce. Skoro taký prúser ako u druhého Silent Hill. V niektorých ohľadoch dokonca ešte horší. Miestami som nevedel, či sledujem zombie komédiu (otravné kecačky o licenciách, rytierske brnenie, Sponge John) alebo iba priemerný, dosť nelogický horor s oživlými mŕtvolkami. Prvých asi 10 minút veľmi dobrých, a potom sa začína utrpenie. Zombíci sú v trojke po novom vykastrovaný dementi, ktorý sa nevedia rozhodnúť medzi klasickou, a nevyberavou, desivou formou s predchádzajúcich dielov. Ďalej tu máme silné tlačenie na emócie u postáv, o ktoré nemáme strach, resp. nás dokonca vôbec nezaujímajú. Absolútne retardované scény typu vražda strýčka ručným mixérom, rádoby drsné pobehovanie s motorovou pílou... Plaza sa zbláznil. Na druhú stranu, keď si spomeniem na scénu, keď stojí Carla vonku sama v daždi a nevie, či sa niečo neskrýva v tme, alebo takmer brilantný depresívny záver, je bohužiaľ vidieť, že to mohol byť dobrý film. Ale keď už po 15, sorry, 20 minútach upustil aj od found footage formy, ktorá sa stala v tejto sérii už tradíciou a navyše tu skutočne nie je prakticky ani jedna sympatická postava (v prvom a druhom diely toto statočne zastávala reportérka, požiarnik či veliteľ zásahovej jednotky), alebo aspoň zaujímavá (Bishopa z votreleckej ságy nepríjemne pripomínajúci kňaz z dvojky), je to vyslovene na hovno. 40% ()

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Stejně zbytečný film jako dvojka; celkově nechápu, proč se musí každý jen trochu lepší horor rozmělnit milionem sequelů. Btw. překvapilo mě, že to na rozdíl od jedničky a dvojky obsahuje i občasný humor, není to tedy čistokrevný horor; moc vtipné to ale není, a strašidelné už vůbec ne, takže na mě ten film nefungoval a splývá mi se záplavou jiných zombie filmů (mj. i kvůli nevýraznému obsazení). Jo a název filmu je zavádějící, protože se žádné vysvětlení původu viru - které jsem tam bláhově očekával - nekoná. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Keď nedokáže vybudovať ani náznak atmosféry, či napätia, je jednoduchšie si sám zo seba robiť srandu, aby to vyzeralo ako blbosť zámerne. A že to je blblosť. Slabučký diletantský odvar zombie hororu, ktorý na úspechu prvých dvoch dielov iba parazituje a pritom s nimi nemá zhola nič spoločné. Dokonca ani po technickej stránke sa to nedá porovnávať. Vymizli všetky rýchle, zmätené strihy, ktoré nás neustále udržovali v napätí a nahradil ich pomaly plynúci, hlúpy príbeh. A najhorší bol ten humor. Zakaždým, keď sa Plaza snaží byť vtipný, je to trápne a zakaždým, keď má byť vážny, je to síce trápne tiež, ale zároveň na smiech, a to že bol úmysel, nech rozpráva niekomu inému. Na tomto filme je jasne vidieť, kto je naozaj režisérom Recu a Rec 2. Jedna hviezda za tie zhruba tri gore efekty, ktoré sa vo filme objavili a druhá za štylizáciu hlavnej hrdinky do postavy nevesty s motorovou pílou. Tá sa mi páčila. Škoda jej. 30% ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Len ťažko horko možno túto časť porovnávať s dvomi predchádzajúcimi. Prvé dve nastavili latku príliš vysoko. Táto sa uberá úplne iným smerom. Nemožno však povedať, že by bola sklamaním aj keď do deju svojich dvoch predchodcov "zapadá" ako pohár Coca Coly k ruskej čajovej súprave Samovar. ALE .. (na záver) Veľa ľudí kritizuje humor, ktorý sa tu sem tam objaví. Ten však mne až tak nevadil, čo sa nedá povedať o tých omšových "kecoch" cez mikrofón, ktoré dávali všetkých zombiekov do stavu "tichého" režimu vášho kradnutého laptopu. Nebyť tejto pre mňa vyrážky na zadku, mohlo byť o jednu hviezdu viac. O "prekliatí" názvu tohoto hororu skvele vysvetlil "ricci.s" Ešte by som sa rád vyjadril k náväznosti na predchádzajúce dve časti. Ste si všetci úplne istý, že ozaj ničím nenadväzuje? Ten kto má túto "momentálne" trilógiu skutočne dobre napozeranú mi dá "možno" za pravdu. Spomeňme si teda ako začala jednotka. Za všetko mohol pes. Nebola náhodou jedna z osôb, ktoré boli na svadbe ako hosť v kontakte s týmto psom? Tá osoba to v úvode filmu povie a určite si spomeniete, že má pohryznutú ruku. V Rec 2 sa dej odobral úplne iným smerom. Nemohla zato len nákaza psa nezmámim vírusom, ale aj samotný diabol. V trojke je jasne dané najavo, že ani tak nejde o "zombiekov" ale o armádu satana vyobrazenú v "ich" podobe. Preto bolo úplne zbytočné ručičku mladej neveste sekať. Jednak jej to na kráse nepridalo, a čo bolo o dosť horšie, neprenášal sa len vírus v krvi, ale aj "časť" duše samotného satana. Ako voľné pokračovanie tejto série, vytvorenej v subžánry zombie pre "zábavu", si Rec: Genesis, nadpriemerné hodnotenie, najmä vďaka množstvu výborných gore scén a pekne spracovaných masiek zaslúži - 70%. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Keby sa ten film volal akokoľvek ináč, povedzme "Krvavá svatba", tak by sa mu určite dostalo spokojnejších ohlasov. Nemyslím si, že to Plaza zbabral, skôr sa vydal úplne inou cestou a nakrútil klasické, ľahko komediálne zombíkovské béčko bez ručnej kamery, a čo je asi najhoršie, bez strachu. Nakrútené je to podľa mňa v pohode, masky sú na veľmi vysokej úrovni, krvi a gore je dostatok, záver potešil. Lenže problém je v tom, že sa to volá REC 3, a tým pádom je divák pripravený na niečo úplne iné. Pretože zatiaľ čo prvé dve časti sú o atmosfére a napätí, toto je čisto len o krvi a zábave. Sklamaný ale nie som, podľa niektorých komentárov som čakal, že to bude ešte omnoho horšie. Vymeniť hlavnú hrdinku, ktorej vypúlený pohľad mi pripadal, akoby bez preháňadla zhebla každú chvíľu, a dal by som s čistým svedomím 4. ()

Galéria (80)

Zaujímavosti (8)

  • První a druhý díl zrežírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Další pokračování si ale rozdělili tak, že Plaza natočil třetí díl a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)
  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)

Reklama

Reklama