Reklama

Reklama

Ip Man 3: Nesmrteľný majster

  • Slovensko Ip Man: Nesmrteľný majster (viac)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (163)

teutates 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu som pozabudol práve na toto pokračovanie... prekvapila ma podobnosť hercov, menšia, ale predsa... Tak ako tu bolo už viackrát spomenuté, Donnie Yen tu nie je, čoš sa nahradiť ozaj nedá, ale aj napriek tomu ide o v celku slušný prológ, ktorý nerobí hambu predchodcom, ktoré nasadili laťku dostatočne vysoko... 8/10 ()

Bucounit 

všetky recenzie používateľa

Mladý Ip Man nemá síce toľko charizmi ako Donnie Yen ale to je asi jediná výčitka ktorá ma napadá, oproti starším bratom má tento určite lepší scenár, vykreslenie postáv a ich vzájomne vzťahy a tragédie, bitky su v porovnatelnej kvalite a strihu takže každému by som tento mierne odlišný pohľad na legendu bojového umenia vrelo odporúčil. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Najvacsim problemom tejto serie je snaha o natocenie epickeho inteligentneho pribehu namiesto tupeho priamociareho kung-fu filmu, bez toho aby tvorcovia mali v rukach scenar s ktorym by to dokazali. Prvy diel bol dejovo nevyvazeny. Druhy diel bol rozkroceny medzi dvoma zanrami, ktore o seba dreli. No a tento treti diel, ktory je vlastne dielom nultym je zase prilis nevierohodne vykonstruovany. Cela linia s nevlastnym japonskym bratom Ip Mana mi prisla ako totalna hovadina. Dalsim velkym nedostatkom celej serie su strasne ploche postavy, ktorym urcitu charizmu vo vynimocnych pripadoch dodali hlavne skveli herci, ale rozhodne nie scenar. Sympaticke na tomto diely je, ze tvorcovia do ulohy Ip Mana obsadili herca, ktory sa na Donnieho Yena nielen neskutocne podoba, ale zaroven sa mu vyrovna aj co sa tyka bojovych schopnosti. Bohuzial, co sa tyka hereckeho prejavu, tak je rovnake drevo ako on. No co uz. Romanticke linia a dramaticke sceny za vela nestoja a dost nudia, tak sa podme venovat bitkam. Tie su prvotriedne. Konstantne na vysokej urovni, ale pamätnu scenu Donne vs. 10 japoncikov z prveho dielu neprekona ziadna. A trochu mi na celej serii vadi zbytocne pouzivanie pomocnych lan. V tomto diely je ich najmenej, az na finale, ktore je nimi az prilis nadopovane. Celkovo by som tento diel kvalitativne zaradil medzi Donnieho filmy. 6/10. ()

CSSML 

všetky recenzie používateľa

Divím se, že film není zařazen mezi romantické. Životopisná složka je ucházející, akční složka je na rozdíl od předchozích Ip Man filmů značně za hranou fyzikálních možností, dramatická zápletka je hodně hloupoučká, ale ta romantická, ta funguje a drží film nad vodou. Je to paradox, chci se podívat na film o bojovém umění, a dostane se mi místo něj rozverného romantického snímku, o němž pohybuji, že by mohl dnes na západě vůbec vzniknout. – „Ten panák mi ublížil, potrestej ho.“ ()

Orthank 

všetky recenzie používateľa

Menšie sklamanie. Donieho Yena som vyzeral asi do polovice filmu, a na veľmi šikovnú "napodobeninu" som si zvykal len veľmi ťažko. Samozrejme z logiky prequelu sa obsadenie dá prepáčiť. Väčším kŕčom však je scenár. Ten okrem slabého príbehu ponúka síce pekné, zato okate vykonštruované súboje. Hlavným dôvodom je práve chudobná dejová linka, ktorá neponúkne ani jednu situáciu, plynule ústiacu do nejakého súboja. Rovnako záver mi prišiel len ako úmysel spraviť nutné vyvrcholenie, aby sme neprišli o poriadnu dávku Wing Chun. Celkový dojem je teda mierne rozpačitý a len dobre vyzerajúce súboje ho nedokážu vylepšiť. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (3)

  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)

Reklama

Reklama