Reklama

Reklama

Ip Man 3: Nesmrteľný majster

  • Slovensko Ip Man: Nesmrteľný majster (viac)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (163)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Súboje vo forme kung-fu baletu mi nikdy nesedeli. Tentokrát sú dokonca, okrem záveru, iba vo forme cvičenia, párkrát sa urobí fu-fu-fu a karate kid je pripravený. Súboj v lekárni bol aspoň vtipný, ale inak nič. Dozvedel som sa, prečo je vhodné si pred jedením napľuvať do jedla, ale praktizovať to nemienim. –––– Vy tvrdíte, že je nevinný. Ale máte na to nejaké dôkazy? Nespochybňujte ruku zákona. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu som pozabudol práve na toto pokračovanie... prekvapila ma podobnosť hercov, menšia, ale predsa... Tak ako tu bolo už viackrát spomenuté, Donnie Yen tu nie je, čoš sa nahradiť ozaj nedá, ale aj napriek tomu ide o v celku slušný prológ, ktorý nerobí hambu predchodcom, ktoré nasadili laťku dostatočne vysoko... 8/10 ()

Reklama

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Ip Man 3? Robíte si srandu? Tento film nemá s vynikajúcou filmovou sériou o Ip Manovi nič spoločné. Iný režisér, iný hlavný predstaviteľ (trochu podobný, ale nie tak charizmatický ako Donnie Yen), ale hlavne kvalita je úplne niekde inde. Súboje nie sú zlé, no na choreografiu spomínanej série sa nechytajú. Najväčší problém je ale scenár a dialógy, obe pôsobia značne naivne. Akoby to chcelo byť za každú cenu vtipné, niečo ako filmy Jackieho Chana a pritom to chce byť zároveň aj životopisná dráma, lenže tá dramatická linka pôsobí často nechcene úsmevne. Zdá sa, že sa niekto chcel priživiť na úspechu skvelého "Ip Mana". Mimochodom, to si fakt všetci tí používatelia ČSFD nevšimli, že toto NIE JE tretie pokračovanie "Ip Mana", ale len nejaký bezvýznamný parazit? ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Začiatok cesty majstra Wing Chun sa začína práve tu a práve teraz! Herecké obsadenie: Nechcem pôsobiť ako xenofobik ale mne oni pripadajú všetci rovnaký. Hlavne tie ich ženy boli na nerozoznanie. Prevedenie: Páčili sa mi ako exteriéry tak aj interiéry. Akadémia a jej dvor bol vážne premakaný. Hudba sa dokonale hodila do všetkých scén. Pocity: Veľmi dobré súboje a v celku slušne napísaný scenár a odsýpajúci príbeh. Vlastne mi na filme nič vyslovene nevadilo. Pridaná hodnota: Čakal som od filmu podobného razenia trocha emotívnejší koniec. Ale trocha ma to dojalo ale čakal som že to bude väčšia bomba. 78% ()

Webb 

všetky recenzie používateľa

Příběhově rozhodně lepší než druhý díl. Herman Yau nahradil Yipa na režijním postu, třetího dílu se zmocnil s respektem a tak to podle toho i vypadá. Choreografie bojového umění však místy překračuje rámec lidsky uskutečnitelného, čímž se musí dopomáhat triky a tak je škoda, že ani tento prequel, který se zaměřuje na začátky vzniku Yip Man legendy se nevyhnul této už zažité praktiky, která, ač si to mnozí možná nepřiznají, na působivosti ubírá. 65% ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (3)

  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené